Ultima actualizare: azi, 16:36

Locale

FOTO. Distincție pentru preotul Cristian Boloș. Episcopia, impresionată de Catedrala din Satu Mare

Joi, 26 decembrie 2019, în a doua zi a Praznicului Nașterii Domnului, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului a oficiat Sfânta liturghie la Catedrala “Adormirea Maicii Domnului” din Municipiul Satu Mare, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

​Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin, plăcut impresionat de cum arată Catedrala din Satu Mare după renovarea părţii exterioare şi a curţii, l-a distins pe părintele paroh Pr. Dr. Cristian Boloş cu Ordinul „Crucea Justinian Arhiepiscopul” şi Medalia Omagială „Justinian Arhiepiscopul”, ambele emise în Anul Omagial al satului românesc.

​La rândul său, ierarhul a primit în dar o icoană a Sfântului şi Întâiului Mucenic şi Arhidiacon Ştefan, care se prăznuieşte a treia zi de Crăciun, care, în Episcopia Maramureşului şi Sătmarului are dublă semnificaţie: întronizarea Preasfinţitului Părinte Episcop Iustin şi Ziua tinerilor din Episcopie al căror ocrotitor este.

​Un număr mare de credincioşi a venit să se roage împreună cu Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin, între aceştia aflându-se prefectul Radu Bud, deputatul Octavian Petric, membru în Adunarea Naţională Bisericească, Adrian Albu, viceprimarul municipiului Satu Mare, Dr. Eugeniu Avram, membru în Adunarea Eparhială, fost prefect de Satu Mare, Ing. Mircea Leţiu, fost membru în Adunarea Naţională Bisericească, fostul deputat şi ministru Ovidiu Silaghi, Prof. Horia Jurge, membru în Adunarea Eparhială, Av. Adrian Cozma, şeful cabinetului prefectului.

15 comentarii

  1. ... Răspunde

    Am o întrebare retorică. Oare l-a felicit popa pe mireanul Tavi Petric pentru faptul că ce”frumos” a împodobit bradul la sediul Pro România??? Nu aștept răspuns.

  2. Superrealizare Răspunde

    Ptr ce este felicitat? Ca in 20 de ani a ridicat pe jumatate o biserica….is curios cand se va termina…..dar probabil ptr preoti pana atunci e bine pana e santier….prietenii stiu de ce

  3. daria Răspunde

    Imi e sila sa vad cum unora care n-au contribuit cu nimic le place sa se vada mereu in fata. In propozitie era vorba de o catedrala …chiar trebuie sa vedem fetele astea peste tot?

  4. Crestin Răspunde

    Felicitări preotului Boloș. Chiar merita distincția episcopiei. Este primul preot ortodox din Satu Mare care a reparat biserica din bani europeni. Este un preot iubit de credincioși, care știe să atragă credincioșii la biserică, nu să-i îndepărteze, așa cum fac mulți preoți.

    • Zmeu Răspunde

      Dupa ce a dat 30.000euro ca sa ajunga big boss la catedrala, merita distinctia! Oricum cand ne gandim cine reconsolideaza biserica, adica marele ales eparhial Letiu , care pe o parte da la biserica cu o mana, si pe cealalta parte fura cu doua maini de pe seama lucrarilor primite. Hai sa ne fie bine primit!

  5. cetatean Răspunde

    Sunteti penibili !

  6. Sorina Răspunde

    Ce caută penibilii acestea în poze, tot aceleași fețe plictisite ,mai lipseau penibilii de la U.S.R -PLUS, și totul era perfect .

  7. Satmareanu’ Răspunde

    O fi uitat ca a trecut vremea cand se puteau plati pacatele cu bani, altfel garantand biserica iertarea.

  8. Crestin Răspunde

    Biserica romano catolică iartă păcatele pentru bani!

  9. Vasile Răspunde

    vă rog respectuos să nu iutaţi sprijinul financiar al Consiliului local Satu Mare şi implicit al actualului primar UDMR Kereskenyi Gabor.

    • mihail Răspunde

      @Vasile:Măi nea Vasile,apuca-te de lucruri la care te pricepi!Primaria si mai ales alesul”nost”?Ce ai baut de sarbatori,zavoarosi?

      • ... Răspunde

        Eu zic ca mai bine te-ai documenta mai temeinic inainte de a afirma ceva. Preotul sau o
        primarul au un singur merit. Sunt pe functia respectiva si au profitat de oportunitate. Asa sunt reabilitate multe alte lacasuri de cult. De aici pana a-i inmana diploma preotului si alte chestii de propaganda e cale foarte lunga. Episcopul romano-catolic se simte foarte bine si fara astfel de hartii cu toate ca si biserica romano-catolica tot asa se renoveaza.

  10. Dorin Răspunde

    Totusi, politicienii de dreapta, multi acolo, cu ce-au participat? Ca astia de stanga am inteles ca au avut niste “colaborari” cu Biserica, la momentul respectiv parca dreapta condamna ferm BOR, era undeva inainte de niste alegeri…Nici in Biserica nu putem scapa de fetele astea, mereu in fata, ca e de castigat imagine!

    • opk Răspunde

      Ma gandesc ca nu s-au dus doar sa faca poze. Au colaborat care cum , in ideea de a politiza Episcopia. Oricum la noi se predica politica pe vremuri de campanie 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.