Ultima actualizare: azi, 16:12
Locale

FOTO. Un preot sătmărean construiește de unul singur un monument dedicat eroilor neamului

Un preot ortodox din județul Satu Mare îi cinstește pe eroii neamului printr-un monument pe care îl construieşte de unul singur. Se ocupă atât de proiectare, cât şi de execuţie, astfel încât costurile să fie minime, iar lucrarea va fi amplasată în faţa bisericii la care slujește.

Preotul sătmărean Gabriel Chereji vrea să-şi slujească ţara cu dragoste şi dăruire. Pentru străbuni, construieşte un monument al eroilor chiar în faţa bisericii din satul Cuța, unde are parohia. Monumentul va fi înalt de 4 metri şi va avea peste 7 metri lungime. Ca să nu aibă cheltuieli mari, părintele a decis să facă singur atât proiectarea monumentului, dar să-l şi ridice.

,,Și eroii din acest sat să aibă un monument dedicat lor pt că sângele eroilor noștri și sângele străbunilor face parte de fapt din rădăcina bisericii. Nu fac nimic special. Ci, doar atât fac, să pun în inima oamenilor că sângele pe fiecare pucăţică de pământ pe care călcăm sunt picăturile strămoşilor noştrii. Pe acest zid vor veni încă 13 cruci scrise cu numele eroilor”, a declarat, pentru observator.tv, preotul Gabriel Chereji.

Tânărul preot s-a întors acum un an şi jumătate de la Paris, unde a slujit timp de trei ani. De când s-a întors, n-a stat o clipă. A schimbat faţa satului, spun oameni. Şi, cel mai important, i-a făcut să vină cu drag la biserică.

Sursa: observator.tv

3 comentarii

 1. Ion Răspunde

  Grozav om, acest Preot! Un om care intelege puterea exemplului. De-ar fi sa avem cat mai multi ca dansul!
  Doamne Ajuta-L!

 2. Baba Vanga Răspunde

  Urmează ca să aflăm dacă s-a ostenit să obțină autorizația de construcție. Tot aici urmează reacțiile itelijente ale unora care vor explica cum și de ce el, ca preot ortodox nu ar avea nevoie de așa ceva. Vezi cazul similar al altarului de vară a lui Socolan.

 3. cetatean Răspunde

  Da, orice faptă bună nu scapă nepedepsită! oricum, felicitări părinte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.