Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

Liderii PNL anunță o alocare de 5,9 milioane lei către primăriile din județ

Înainte de sărbători, primăriile din țară primesc de la Guvern 475 de milioane de lei. Sunt bani din Fondul de Rezervă care merg spre primăriile care nu mai au bani suficienți pentru a funcționa. Unitățile administrative teritoriale din județul Satu Mare au primit aproape 6 milioane de lei.

Guvernul a aprobat alocarea sumei de aproape 6 milioane de lei pentru cheltuieli urgente necesare funcţionării primăriilor din județ. Președintele Partidului Național Liberal (PNL) Satu Mare, Adrian Albu, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că localitățile din județul Satu Mare au primit 5,9 milioane de lei. Astfel, 35 de comune din județ primesc sumele solicitate.

Vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Ioan Rus, a vorbit despre un dezastru bugetar uriaș, cauzat de întârzierea bugetului, subliniind de asemenea că au existat probleme cu salariile bugetarilor, însă acestea s-au rezolvat odată cu rectificarea de astăzi.

Revenind la județul Satu Mare, Ioan Rus a precizat că Guvernul Orban a înapoiat suma de 12 milioane de lei pentru cumpărarea unui nou sediu pentru Biblioteca Județeană. De asemenea, spune Rus, la Consiliul Județean s-au plătit toate facturile aferente Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 1.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.