Ultima actualizare: azi, 10:08

Locale

Locatarii blocului în care a avut loc explozia, amenințați: „Trăim o adevărată teroare!”

Locatarii blocului în care a avut loc explozia, amenințați. Locuitorii blocului în care a avut loc explozia la sfârșitul lunii noiembrie, pe bulevardul Cloșca, se plâng că sunt amenințați și terorizați de bărbatul care locuia în apartamentul în care a avut loc explozia.

Tânărul este unul dintre răniţii ce a ajuns la spital după explozie, iar oamenii spun că inclusiv din spital le-au transmis amenințări fiindcă au avut curajul să vorbească despre el.

O persoană, ce a dorit să rămână sub protecția anonimatului pentru siguranța ei și a familiei sale, a povestit pentru PortalSM calvarul prin care trec de când tânărul s-a întors acasă.

„A venit în vizită, mai au de reparat la locuință. Se lucrează non-stop. A vorbit cu câțiva vecini, a amenințat pe toată lumea ce a avut curajul să vorbească urât la adresa lui, că o să plătim. Și din spital ne-a amenințat. Am mai avut certuri cu el,  am chemat Poliția, dar în zadar. Întregului bloc îi este frică. Toți dubioșii din Micro 14 vin în vizită. Trăim o adevărată teroare. Nu avem curajul să ne lăsăm copiii singuri în casă”, a spus locuitorul.

Oamenii au apelat și la ajutorul Poliției, dar, spun ei, a fost în zadar.

„Am fost la Poliție mai mulți locatari. Am depus plângere. Au spus că până la terminarea procesului nu prea au ce să îi facă chiar dacă nu este casa lui și nu are nici măcar flotant. Eventual o să îl amendeze cu 80 lei. Noi nu vrem să îl mai vedem pe individul ăsta. Unde să mai mergem, să aibă respectivul interdicție să se mai apropie aici?”, a mai declarat locuitorul.

Locuitorii spun că tânărul ar fi vrut să își pună capăt zilelor, astfel ajungând să distrugă un bloc întreg.

„Au avut convector, l-au luat jos și în loc de dop au pus o bâtă. Alții vorbesc că a vrut să se sinucidă împreună cu iubita. Noi nu știm ce să mai credem. Suntem terorizați în propriile locuințe”, a mai spus pentru PortalSM persoana ce a dorit să rămână sub anonimat.

Tânărul, acuzat că își obliga iubita să se prostitueze: „În ultimele 4 zile i-a spus că ai să vezi că vom muri împreună”

Sora tinerei internate în Bucureşti cu arsuri grave a povestit pentru Știrile ProTV că fata trăia un coşmar: era sechestrată de iubitul ei care o obliga să se prostitueze. Mai mult, tânărul ar fi ameninţat de multe ori că vor muri amândoi, dacă ea vrea să înceteze relaţia.

Tânără de 22 de ani a suferit arsuri de gradele doi şi trei în urma exploziei de acum două zile. Sora ei spune că a reuşit să vorbească cu ea la spital, şi a sa a aflat tot coşmarul prin care trecea în ultima vreme.

Iubitul ei, care şi el a ajuns la spitalul de arşi din Timişoara, rănit în deflagraţie, i-ar fi interzis să mai iasă din casă şi ar fi supus-o unor chinuri cumplite.

Andreea Bota sora tinerei:„Ea era închisă în apartament, o obliga să se prostitueze şi i-a interzis să ia legătura cu oricine, el respectivul, îi aducea clienţi pentru a se prostitua. În ultimele 4 zile i-a spus că ai să vezi că vom muri împreună.”

Vecinii confirmă şi ei că în apartamentul celor doi scandalurile se ţineau lanţ. Fata arsă în explozie era bătută şi în casa lor zilnic veneau mulţi bărbaţi.

Sora fetei susţine că tânăra nu a avut putere să se apere şi să iasă din această relaţie toxică.

Îşi aminteşte cu înaintea deflagraţiei amândoi erau acasă în garsoniera când, tânărul şi-a aprins o ţigară şi aşa ar fi provocat explozia.

Sora tinerei: „O constrângea, bătea încontinuu, o urmărea prin scările blocurilor, au auzit şi vecinii. A intrat peste vecini care i-au atras atenţia ca să nu o mai bată, cu cuţitul şi i-au ameninţat cu moartea. Ea i-a zis că nu vrea să continue, că vrea să încheie şi atunci el a zis că nu se poate şi şi-a scos o ţigară şi atunci s-a produs deflagraţia.”

____________________________________________

Reamintim că în data de 27 noiembrie a avut loc o explozie la un bloc de garsoniere de pe bulevardul Cloșca din municipiul Satu Mare.

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Satu Mare, din primele cercetări reiese faptul că explozia de astăzi ar fi fost cauzată de o acumulare de gaze.

,,Cauza probabilă de producere a deflagrației a fost o acumulare de gaze în interiorul locuinței, iar sursa de aprindere: flacără deschisă”, transmite ISU Satu Mare.

Deocamdată, nu se știe de la ce a pornit flacăra.

 

 

 

2 comentarii

  1. mae Răspunde

    ioi ce tara ce justituie…….ioi ioi autoritatii faceti ceva……..ba locatarii maidati o data drumul gaz si plecati tottiiii poate scapati de el

  2. Goring Răspunde

    Dar cum il cheama, pe acest student tanar din Suedia ?
    precis a ramas cu citeva restante pe iarna si ia urcat tensiunea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.