Ultima actualizare: azi, 16:15

Locale

Noul ministru al Transporturilor a deblocat exproprierile de la centura Sătmarului

Noul ministru al Transporturilor, Lucian Bode, a deblocat exproprierile de la Centura Sătmarului. Acesta a declarat că a reușit deblocarea mai multor proiecte, printre care și Varianta de Ocolire a municipiului Satu Mare.

În ceea ce priveşte proiectele blocate, ministrul a menţionat autostrăzile Craiova-Piteşti şi Sibiu-Piteşti, dar şi variantele ocolitoare Bacău şi Satu Mare.

,,Eu am constatat, apropo de exproprieri, ca o paranteză, am constatat că sunt blocate în minister de exemplu: Varianta ocolitoare Bacău, Varianta Ocolitoare Satu Mare. Erau blocate de luni de zile. Chiar m-a sunat domnul viceprimar de la Satu Mare (…) Nu-i venea să creadă că după câteva luni de blocaj în minister în câteva zile am obţinut toate avizele şi am adoptat în Guvern Hotărârea de Guvern privind exproprierile”, a declarat ministrul Lucian Bode.

Din cei aproape 20 de km ai centurii, 14 km vor fi la profil de două benzi pe sens și separator median, iar restul vor avea o singură bandă pe sens. O estimare optimistă pentru finalizarea șantierului este trimestrul IV al anului 2020.

Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare are o lungime de 19,540 km. Traseul variantei de ocolire se desprinde din DN 19A (km 41+900), acesta fiind km 0+000 al proiectului. Pentru racordarea la reţeaua stradală a Municipiului şi la zona industrială din această zonă, a fost prevăzut un nod rutier complex, care va intermedia transferul fluxurilor de trafic spre şi dinspre Bulevardul Cloşca / DJ 194 şi strada Dorobanţilor.

2 comentarii

  1. Lup Dan Răspunde

    Niste mincinosi, hoti, intrlopi in frunte cu viceprimarul Albu. Proprietar, cu extras cf, intabulat si nici nu apar pe lista de despagubiti. Astept sa construiti ceva pe terenul meu, da demolez ce ati construit si apoi sa ajungem in instanta. E o promisiune nu amenintare.

    • Vasile C. Răspunde

      Lasă că m-au expropriat pe mine deşi terenul meu este în altă parte. Cu greu am restabilit situaţia juridică normală. Prin efort propriu pt. că atât prefectura cât şi primăria, deşi puteau să facă corectura pe cale administrativă în termen de 30 de zile, n-au mişcat un deget. Nişte incapabili şi răuvoitori dovediţi prin lipsa de reacţie, prin necunoaşterea legii, prin aroganţă cât încape. Mai sunt cazuri de expropriere greşită, dar de ruşine şi nepricepere, au pus batista pe ţambal cu speranţa că se va rezolva cumva până la sfârşit, să nu cadă de păcălici faţă de autorităţile centrale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.