Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

Nu au limite în a face bine. Zeci de tineri sătmăreni salvează vieți fără să aștepte ceva în schimb

Nu au limite în a face bine. 98 de voluntari, 1.557 intervenții, 14.778 de ore (echivalentul a 616 zile) puse în slujba comunității în ultimul an și jumătate: așa ar arăta o radiografie a activității celor care au ales să se alăture salvatorilor profesioniști din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Satu Mare.

,,A devenit o obișnuință să îi avem alături la intervenții, la evenimente festive, la competiții sportive, precum și la activitățile instructiv-educative și preventive”, spun pompierii sătmăreni.

Pentru a marca Ziua Internatională a Voluntariatului, sărbătorită anual în data de 5 decembrie, voluntarii sătmăreni au organizat o serie de activităţi şi evenimente dedicate unui spectru larg de benficiari. Sub deviza ”Cine salvează o viaţă, salvează o lume întreagă”, ei au ales sa îi înveţe şi pe cei mai mici: preşcolari, elevi de clasele primare, gimnaziale şi liceale cum să se comporte în diferite situaţii de urgenţă, dar şi cum să aplice corect anumite manevre de acordare a primului ajutor organizând mai lectii deschise în 10 unităţi de învăţământ din judet.

De asemenea, pentru un public mai larg, miercuri, 4 decembrie, au fost prezenţi timp de 4 ore în incinta Shopping City Satu Mare pentru a oferi celor interesaţi noţiuni despre acordarea primului ajutor, dar şi materiale informative ce vizează prevenirea producerii unor situatii de urgenţă. Participanţii au asistat la demonstraţii şi au exersat ei inşişi cele învăţate sub atenta îndrumare a specialiştilor.

Astăzi, la sediul inspectoratului a fost organizată o festivitate, în care prim-adjunctul inspectorului şef, colonel Aurel Ulici, a înmânat voluntarilor certificatele şi diplomele de absolvire, urmată de executarea de către voluntari a două ample exerciţii: de intervenţie pentru acordarea primului ajutor victimei unui accident, respectiv de stingere a unui incendiu.

La ceas aniversar, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Someș”al județului Satu Mare își exprimă aprecierea pentru activitatea desfășurată și transmite tuturor voluntarilor un călduros „ LA MULȚI ANI!”.

Un comentariu

  1. pacient Răspunde

    FELICITĂRI TUTUROR! Sunt atâtea cadre medicale care primesc salarii foarte mari ca să salveze vieți, în schimb ei omoară oameni!!! fie prin nepricepere, fie prin ignoranță sau indolență! Tot crimă e!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.