Ultima actualizare: azi, 15:14

Locale

Primele condamnări în dosarul Colectiv: închisoare cu executare pentru Piedone, patronii clubului și pompieri

Tribunalul București a pronunțat, luni, primele condamnări în dosarul Colectiv, informează Digi24. Astfel, Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare, iar cei trei patroni ai clubului Colectiv la 11 ani și 8 luni fiecare. Pedepse spre maximum au primit și cei doi pompieri care au verificat clubul – 9 ani și 2 luni de închisoare.

Condamnarea lui Cristian Popescu Piedone în dosarul Colectiv

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu – Piedone a fost găsit vinovat pentru abuz în serviciu privind eliberarea autorizaților de funcționare pentru clubul Colectiv. Procurorii ceruseră în cazul acestuia 15 ani.

Condamnarea patronilor clubului Colectiv

Patronii Colectiv au fost și ei condamnați la ani grei de închisoare. George Alin Anastasescu, Costin Mincu și Paul-Cătălin Gancea au fost condamnați la câte 11 ani și 8 luni de închisoare.

Condamnarea pompierilor în dosarul Colectiv

Antonina Radu – 9 ani și 2 luni

George-Petrica Matei – 9 ani și 2 luni

În cazul lor, procurorii ceruseră 12 ani și 10 luni de închisoare pentru ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

De asemenea, au mai fost condamnați angajații firmei de artificii: Daniela Ioana Niţă (patron) – 12 ani și 8 luni; Viorel Zaharia (artificier) – 9 ani și 8 luni; Marian Moise (artificier) – 10 ani; Cristian Mihai Niţă (administrator) – 3 ani și 6 luni, dar și trei funcționari din cadrul Primăriei Sectorului 4 București: Aurelia Iofciu – 8 ani de închisoare; Larisa Luminița Ganea – 7 ani de închisoare; Ramona Sandra Moțoc – 3 ani de închisoare.

 

2 comentarii

  1. ? Răspunde

    ce legi aiurea in tara asta a nimanui, cativa ani pentru ucidere in masa, n-ar mai trebui sa vada nici un nenorocit din “astia” lumina zilei!

  2. Jak Răspunde

    Ce au facut astia la colectiv ,in alte parti a lumii se numeste terorism,si este pedepsit ca atare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.