Ultima actualizare: azi, 08:04
Naţionale

România pierde în fiecare oră peste 3 hectare de pădure! Afacerile cu lemn ajung la un nivel record

Afacerile din domeniul exploatărilor forestiere şi prelucrării lemnului vor atinge în 2019 cel mai ridicat nivel din istorie, cele peste 6000 de firme care activează în acest sector vor înregistra afaceri estimate la peste 2,5 miliarde de euro, cu peste 100 milioane de euro mai mult decât în 2018, conform Mediafax.

O statistică recentă, dată publicităţii de Greenpeace, citată de o analiză Frames, estima că România pierde în fiecare oră peste 3 hectare de pădure. În absenţa unei legislaţii care să limiteze dispariţia „aurului verde”, cu autorităţi preocupate doar la nivel declarativ de starea pădurilor, defrişările masive, legale sau ilegale, s-au accentuat în ultimii ani.

Afacerile din domeniul exploatărilor forestiere au crescut în Bucovina, Maramureș și Moldova

Cum business-ul este unul relativ simplu şi insuficient reglementat, pădurea a atras tot mai mulţi investitori preocupaţi să taie cât mai repede şi cât mai mult, în căutarea unor profituri cu multe zerouri.

Aşa s-a ajuns ca numărul firmelor active din domeniul exploatărilor forestiere şi prelucrării lemnului să crească semnificativ din 2010 şi până în prezent, de la 3.937 la 6189 de firme în 2018 (cod CAEN 220 şi 1610).

3 comentarii

 1. Ionica Răspunde

  Peste cativa ani nu o sa mai avem aer curat sa respiram din cauza defrisarilor . doar noxe de la masinile diesel :(. Pacat….banii le iau mintile magnatilor barosani

 2. Riki Răspunde

  Toata lumea stie ca se fura ca-n codru si cei care pot face ceva se fac ca nu vad, se castiga bani seriosi din distrugerea tarii.

 3. Ha Ha Răspunde

  Da cine credeți că sunt responsabili de defrișări ?
  Oare este unul care fură fără să știe capi lor ?
  De ce lupta asta dintre partide pentru ciolan ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.