Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Sprijin pentru copiii prematuri din Satu Mare. Asociația care vrea să devină vocea bebelușilor spitalizați

Miercuri, 5 decembrie, în cadrul secției de Nou Născuți de la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare a avut loc un eveniment în cadrul căruia s-a marcat  “Ziua Prematurului”. Dedicat mamelor și copiilor născuți prematur, evenimentul a fost organizat Asociația “Unu si Unu” din Satu Mare.

Asociația își propune să devină vocea prematurilor şi a bebeluşilor spitalizaţi din România, inclusiv din cadrul Spitalului Județean Satu Mare. Sprijinul este oferit prin numeroase programe din secțiile de neonatologie din țară, prin donații materiale, cursuri gratuite pentru personalul medical, sprijin oferit părinților cu copii născuți prematur etc.

De la dr. Varga Roxana, medic specialist în cadrul secției de Nou Născuți de la Spitalul Județean Satu Mare am aflat că această întâlnire, de tip “grup de suport” s-a dorit a fi o discuție constructivă. O întâlnire la care a participat personalul secției (medici, psihologi, asistente), mămici de bebeluși născuți prematur dar ajunși acum la vârsta de sugari precum și mamele copiilor prematuri internați în sectie.

,,Nevoile unui nou-născut prematur nu se limitează doar la soluții medicale. Nașterea și cresterea unui astfel de copil implică un mare grad de stres, o traumă pentru părinți care necesită o atenție la fel de mare ca cea a patologiilor medicale care pot apărea secundar prematurității’’ a declarat dr. Varga, la încheierea întâlnirii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.