Ultima actualizare: azi, 09:33

Locale

START! Cuplul sătmărean Bertici, primii români care pleacă în Siberia cu un Dacia Duster!

Soții Attila și Kinga Bertici a pornit, în această dimineață, într-o expediție extremă la Polul Frigului, în localitatea siberiană Oimiakon. Cei doi vor deveni astfel primii români (un singur echipaj) care ajung în cel mai friguros loc de pe pământ în plina iarnă, cu o Dacia Duster. Pizzeria Gemelli le-a oferit un steag într-o cutie de pizza, pe care să îl arboreze în Siberia. 

În Yakutia, provincia Oimiakon, sunt minus 50 de grade Celsius, iar în luna ianuarie temperaturile pot ajunge chiar și la minus 65 de grade.

Attila și Kinga Bertici încep, așadar, expediția cu destinația Oimiakon, satul siberian considerat ca fiind polul mondial al frigului. În total vor să parcurgă în jur de 25.000 de km, iar cea mai periculoasă zonă este un drum dus-întors de 2.000 km unde nu există semnal la telefon, sunt doar câteva așezări, iar temperaturile vor atinge -50 de grade Celsius. În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc în această dimineață, soții Bertici au vorbit despre expediție, dar și despre pericolele care îi pândesc.

Este primul echipaj românesc care pornește singur într-o astfel de expediție, iar cei doi speră să nu se confrunte cu prea multe probleme: ,,Nu știu cum rezistă corpul la minus 50 de grade”, a subliniat Kinga Bertici. De remarcat că până în acest moment foarte multe persoane au sponsorizat această expediție, contribuind cu diferite sume de bani. Sponsorul principal al expediției este restaurantul Gemelli.

VIDEO – Momente emoționante, astăzi, la Satu Mare, la plecarea familiei Bertici

Cei doi vor parcurge în jur de 25.000 de kilometri, din care 10.000 de kilometri în Siberia Sălbatică. Vor călători doar câte două ore pe timp de zi, în rest vor fi pe drum noaptea și vor dormi în mașină.

PortalSM a transmis momentul startului LIVE:

3 comentarii

  1. cetatean Răspunde

    O dacie , doua dacii :)))) un dacia Daster

  2. Vlad Tepes Răspunde

    Felicitari si drum bun !

    Daca ar putea explica cineva cum de au ales perioada de iarna pentru o astfel de expeditie.
    Mie mi se pare ca vara era mult mai usor drumul.
    Impotmolirea in zapada este un real pericol.

    • altu fără bmw Răspunde

      Ce zici de împotmolire în nămol, permafrost semidezghețat și instabil. Iar țânțarii de mănânca de viu vara. Nu sunt țânțari cum avem noi, ăștia-s bebeluși cuminți ai noștri. Iarna dacă drumul e distrus măcar pământul e bocnă. Poți să mergi și pe cursul râurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.