Ultima actualizare: azi, 16:24
Locale

FOTO. Incendiu la o casă din județul Satu Mare. Pompierii au intervenit cu două autospeciale!

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare a fost alertat, în cursul acestei nopţi, cu privire la izbucnirea unui incendiu la o casă de locuit din localitatea Roşiori.

La faţa locului s-au deplasat 12 pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare cu 2 autospeciale de stingere a incendiilor și  pompierii voluntari din cadrul S.V.S.U. Valea Vinului.

La sosirea forțelor de intervenție, ardea tavanul din zona coşului de evacuare a fumului dintr-o încăpere. Incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp, pompierii reuşind să localizeze şi să stingă focul în scurt timp, astfel că acesta nu s-a propagat la restul încăperilor sau la acoperiş. Din fericire, proprietarii au reuşit să se autoevacueze fără a fi afectaţi.

Cauza probabilă a producerii acestui incendiu a fost efectul termic de la coşul de fum neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile (scândură) din componenţa tavanului.

„Odată cu instalarea temperaturilor scăzute, se costată o creştere a numărului de incendii provocate de utilizarea necorespunzătoare a mijloacelor şi surselor de încălzire. Atragem atenţia asupra obligativităţii curățării periodice și întreținerii corespunzătoare a coșurilor de fum, doar de către personal autorizat, respectiv asupra importanţei utilizării mijloacelor de încălzire doar conform instrucţiunilor şi doar după verificarea acestora de către specialişti”, transmite ISU Satu Mare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.