Ultima actualizare: azi, 10:44

Locale

Ajutoarele sociale, direcționate către persoanele vulnerabile. Kereskényi: Cei apți trebuie să muncească

ONG-urile și Primăria Municipiului Satu Mare prin Direcția de Asistență Socială conclucrează pentru oferirea unor servicii sociale de calitate și pentru asigurarea unor condiţii de viaţă decente şi demne pentru persoanele vulnerabile. 

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor și directorul Direcției de Asistență Socială, Adrian Bălaj, au avut astăzi o întâlnire cu furnizorii privați de servicii sociale, în vederea analizării Planului anual de acțiune privind serviciile sociale administrate și finanțate de la bugetul local pentru anul 2020.

,,Am avut marți o întâlnire cu toți furnizorii privați de servicii sociale, prilej cu care am cerut ONG-urilor să se concentreze pe două aspecte principale: concentrarea efortului bugetar către cele mai vulnerabile categorii de populație și pe responsabilizarea din punct de vedere social a beneficiarului și reducerea gradului de dependență a persoanelor care pot munci. Totodată, împreună cu directorul Direcției de Asistență Socială, am propus înființarea Grupul Local de Asistență Socială care va fi înființat pentru a sprijini ONG-urile din domeniul asistenței sociale să rezolve probleme sociale și comunitare eficient și la timp. Din acest grup vor face parte toate ONG-urile din municipiul Satu Mare”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Grupul persoanelor defavorizate, cu nevoi speciale care fac obiectul măsurilor propuse în planul anual de acțiune sunt: copii și familii aflate în dificultate; persoanele vârstnice, persoane cu handicap ,persoanele fără adăpost, copii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate precum și alte persoane aflate în situații de risc.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Satu Mare

 

2 comentarii

  1. ... Răspunde

    Oioi! Aviz amatorilor! Și din palat!

  2. Lili Răspunde

    Aplicabil si unora din primarie domn primar??
    Beneficiati de maririle importante de salar si am curiozitatea, sa ne spuneti stimate domnule primar, ce a facut un singur functionar ca sa imbunateasca munca si sa reduca birocratia/cheltuielile vis-a-vis de cetatean si contribuabil??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.