Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

FOTO. Câine împuşcat pe drum în Maramureş. Mobilizare pentru prinderea criminalului!

Câine împuşcat pe drum în Maramureş. Un câine a fost împuşcat astăzi pe un drum din Maramureş, în apropiere de oraşul Borşa. Martori au fost doi voluntari ai asociaţiei Anima Pro Terra, care a şi lansat un apel public pentru prinderea criminalului.

“2 voluntari ai asociației noastre au fost martorii unor scene îngrozitoare alături de fiul lor de doar 6 ani, care este încă in stare de șoc. Se aflau la aproximativ 5 km de Borsa (MM) și intr-o curba au văzut un logan roșu oprit care a împușcat mortal o catelusa pe sosea ( pe un drum public, nu in pădure!!!!) . Voluntarii noștri au sunat imediat la 112, însă făptașul a luat cadavrul și a plecat! Va rog dați share sa nu se mușamalizeze cazul și cel vinovat sa fie pedepsit!!!”, se arată în postarea asociaţiei.

Dacă aveţi informaţii despre persoana în cauză le puteţi furniza asociaţiei, aici, sau puteţi ajuta la răspândirea informaţiei distribuind acest articol pe facebook.

UPDATE:  Inspectoratul de Poliție al județului Maramureș a transmis că au fost efectuate verificări în acest caz, şi s-a constatat că autor este un bărbat de 69 de ani, paznic de vânătoare autorizat, care “a făcut uz de armă și a recoltat legal un câine hoinar”, aflat pe raza fondului de vânătoare.

FOTO: Câine împuşcat pe drum în Maramureş

23 comentarii

  1. Ardelean Răspunde

    Cine sa-l prinda? Militzia noastra s-a ferecat in sediu si se uitau pe dupa geam cum niscaiva suedeji mictionau si-si faceau poza de grup pe treptele lor (fix acolo unde peste cateva zile se vor umfla in pene de ziua lui Cuza). Bouleanu ala are pusca, deci sigur nici nu vor merge in zona. Astia sunt jupani…pot recolta ce vor. Militzia e de parada…depus coroane, discursuri, purtatoare de cuvant dragute, cam atat.

    • y Răspunde

      L-au identificat pe individ, dar culmea ….! Spun că e un vânător autorizat cu permis port-armă care a recoltat un câine vagabond! Deci oameni buni, adică unii au dreptul să împuște animale pe o șosea națională???? Întreb pentru un prieten. Dar siguranța oamenilor din trafic ??? Concluzie. Aveți grijă cum circulați prin Borșa. S-ar putea să vă alegeți cu o intoxicație de plumb.

  2. Pbeata Răspunde

    Cainii vagabonzi nu au ce cauta pe strazile oraselor , pe campuri sau prin paduri . Trebuie sa lasam la o parte ipocrizia . Acesti caini trebuie sa fie prinsi si dusi in centre speciale unde sa fie castrati si ingrijiti permanent pana la moartea naturala . Cine iubeste cainii ( eu sunt unul dintre ei ) sa-si tina animalele in curte sau casa dupa caz si cand iea la plimbare sa aiba bunul simt si sa curete rahatul dupa ele .

  3. Derșidan Răspunde

    Curba deosebit de periculoasa, linie continua, autoturism pe contrasens!
    Cat de orbit de ura poti sa fii ca sa actionezi astfel? Pe spatial public! Unde este grija fata de participantii la trafic?
    Minim permis suspendat si obligatoriu, test psihologic. Doar are permis de port arma.
    Cainele nu este in nici un caz de vina. Noi oamenii, da.

  4. Bahu Răspunde

    Dar ce ziceti de declaratia politiei ? La inceput am crezut ca e un fake ,dar din pacate e totul adevarat , oamenii care ar trebui sa ne apere vorbesc in favoarea ucigasului . Sarmanul caine , putea fi dus la un adapost . Enatescu , spune si tu ceva !

  5. moscova nu crede in lacrimi Răspunde

    Vai de capu vostru…muriti de grija cainilor,dar cand moare o persoana fara adapost de frig,de subnutritie ,de indiferenta noastra a tuturor nu mai sariti de cur in sus..resetati-va (daca o aveti) scala valorilor si puneti omul in prim plan…apoi dupa ce rezolvam problemele sociale axati-va pe protectia animalelor,stratului de ozon si alte chestii…asa au facut toate tarile civilizate…nu puneti caruta in fata cailor…stiu ca ong-urile gen ,,free life,,sunt extrem de active si persuasive,dar ele sunt cu gandul in primul rand la confortul lor financiar,si abia pe urma la nevoile cainilor…nu va mai lasati intoxicati de ,,petarde,,…interesant ca ong-uri cu protectia oamenilor nu sunt…deh..ratati …betivi…nu s buni decat eventual la vot!

    • y Răspunde

      Măi moscovitule! Ai fost recent pe la Borșa să vezi ce s-a mai construit și ce pădure a mai rămas pe ici-colo? Apoi o să spui că îți intră ursul în livingul nou-nouț? Săracul de tine! Cine a fost prima dată acolo și cine se bagă peste animalele sălbatice? Nu noi, Homo sapiens? Și dacă tâmpitul împușca un trecător uman pe acolo? Gloanțele mai pot și ricoșa mai ales dacă te joci de-a Rambo și tragi de la șold din mers. Apropo, e voie să tragi din mașina aflată în mișcare? Mă întreabă un prieten bun.

    • Didina Răspunde

      Mai întâi de ce ar trebui sa pun omul in prim plan? Crezi ca esti mai bun cu ceva decât câinele meu?
      Si apoi, daca te doare asa tare de oamenii fără adăpost, cati ai ajutat tu personal, batman de tastatura?

  6. Sunt cine Sunt Răspunde

    Mare vânător!Mare caracter!Păcat că mai respiri!Dar dacă tot am trecut de Anul Nou,ce urări ti-as putea adresa?Dumnezeu Cel de Sus să-ti dea Cancer la prostată,bineinteles cu dublă metastază la colon si la pancreas,si dacă se poate faza 4 terminală,dar dacă e faza 5 cea terminată deja,cu atât mai bine!

    • Ardelean Răspunde

      Pt cine sunt…imi vine greu sa nu fiu de acord cu tine, dar as prefera stadiul 3. Macar s-ar chinui si cu speranta…:)

  7. o Răspunde

    Buna
    vânătorul care recontează căini vagabonzi ( inpusca cum îl vede în fata lui) este da sau nu obligat la neutralizarea cadavrului rezultat dupa isprava lui pentru a nu se transforma în bomba ecologica și sa polueze zona .

    • y Răspunde

      Întrebarea mea este de ce împușcă animalul. Capturare înseamnă altceva la mine. Nu cred că legea îi permite să se joace de a terminatorul câinilor vagabonzi. Închipuiește-ți ce ar fi dacă toată lumea ar face așa! De mâine cei cu permis port-armă vor ieși și vor împușca ca în vestul sălbatic câini, pisici, păsări cum le taie capul??? Și dacă totuși era câinele cuiva ce va zice la proprietar? Pardon, șefu data viitoare voi fi mai atent?

  8. Mihai Răspunde

    Este pe un drum public. A fost impuscat ilegal. Ar trebui efectuate niste controale la inspectoratul de politie Maramures si sanctionati cei care au cercetat cazul. E clar ca se cunosteau cu acea persoana si au musamalizat totul. O sesizare catre institutii superioare (nu stiu care)

    • y Răspunde

      E posibil. La câte am auzit despre Borșa încă de prin anii 70, orice e posibil și foarte plauzibil.

    • Ardelean Răspunde

      Cine sa cerceteze, si ce? Pai in SM tiganimea interlopa isi face poze de grup pe treptele IPJ, in timp ce seful institutiei isi pune ofiterul de serviciu sa zavorasca usa, sa nu-i fugareasca aia intr-un moment de suparare prin cladire. Pai daca se ascund de niste ciori (ca daca te uiti la poza is doar msou, niste pustani si cativa obezi), ce ai vrea sa faca unuia care umbla ziua-n amiaza mare cu flinta pe la el. Risca militzienii sa scoata interlopu chitantieru, sa-i reaminteasca onor organului in functiune cate plicuri, mistreti si ciute i-a livrat anu asta, pt joc de glezne?

  9. vanatorul Răspunde

    In termeni legali, asa este, se numeste recolta la rapitor, deoarece cainele vagabond este considerat rapitor, deoarece hartuieste si ataca vanatul. Omul a procedat legal si corect ! Singura rezerva o am in faptul ca a folosit arma pe un drum european circulat.

    • Anonim Răspunde

      Lămurește legalitatea de a folosi arma de vânătoare pe drumurile publice cu Nr de lege

      • Ardelean Răspunde

        Asa vrea organu lui…cei cu pusca in portbagaj sunt stapani acolo. Doare pe ei la basca de lege… . Cine sa le faca ceva? Militzia lo scos stalp al comunitatii, parca vad ca e si curator la biserica. Daca nu era presa, isi vedea de-ale lui. Nu ca asa il va deranja cineva, ca doar omu e toara ziua prin padure, iar primprocuroarea de acolo are noscaiva interesa cu un gater.

  10. bechinger Răspunde

    Măi vânătorule! Ce aș mai face cu pușca ta! Recent “omul de afaceri” Dan Haidău în zona de agrement !!! Bistra de lângă Timișoara a împușcat mortal o cățea adoptată, chipată, aflată lângă stăpâna ei !!! Ziua în amiaza mare la ora 16 !! Se cheamă recoltare la răpitor? Înainte de a fi vânător ești om, măi dobitocule!!! Ce ți-aș da niște plumb la prânz!!! Vezi că te știu. Am crezut că ești om.

  11. 007 Răspunde

    Oameni buni,nu doresc sa iau apararea nimanui,dar cred ca avem o problema de perceptie CAUZA-EFECT.Cineva spunea ,si bine zicea, ca numai prostii analizeaza EFECTUL si nu si CAUZA !
    Deci hai sa intelegem normalitatea OBLIGATIILOR legale a partilor,proprietar de caini si proprietar de fond vanatoare ,in contextul legii care guverneaza OBLIGATIILE partilor.
    Subliniez pe această cale faptul că orice câine crescut, adăpostit, ţinut pe domeniul public, în locuri publice sau în spaţiile adiacente acestora, în afara proprietăţii stăpânului sau deţinătorului acestuia, necontrolat, nesupravegheat, liber, abandonat, inclusiv cei identificaţi prin microcipare sau alt mijloc alternativ de identificare, stabilit de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, este considerat «câine fără stăpân», în sensul O.U.G. nr. 155 / 2001 !
    Deci prin mintea voastra,a unora,,,.PROPRIETARII” de caini nu au nicio responsabilitate ?
    Nici medici veterinari, care prin lege trebuie sa-i inregistreze si sa-i cip-eze,pe banii proprietarului ?Nici politisti,care prin sondaj trebuie sa verifice daca proprietarii de caini si-a inregistrat,cip-at cainele?!
    Deci cum e cu cauza si efectul ?!
    -Toate padurile,campurile si marginile de comune sunt PLINE de CAINI fara stapan.
    -Cu ce traiesc acesti caini ?
    -Cati dintre dvs.cand i-ati vazut si ati sunat la protectia animalelor si/sau la ONG-urile care se ocupa cu protectia lor?!
    -Cati dintre voi ati reclamat lipsa cainelui vecinului ,vazand ca nu mai e in curte ?!
    -Cati dintre dvs.iati intrebat pe vecini daca si-au inregistrat cainele si l-au cip-at ?!
    -Daca se EDUCA (obliga detinatorii de caini sa respecte legea)se rezolva CAUZA,si implicit partea SENTIMENTALA a EFECTULUI .
    Dar hai sa vedem ce spune Legea 407/2006 a vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic la
    Art. 19
    (3) Pisicile şi câinii sălbăticiţi sau hoinari găsiţi pe suprafeţele fondurilor de vânătoare se împuşcă fără restricţii şi fără obligarea la despăgubiri, iar fapta nu constituie infracţiune.
    (4) Pisicile şi câinii care sunt în situaţia prevăzută la alin. (3) se împuşcă de către personalul de specialitate al gestionarului fondului de vânătoare sau de vânători, cu ocazia acţiunilor organizate în acest scop, la care participă şi personal de specialitate al gestionarului sau cu ocazia vânătorilor organizate.
    Legea nr. 149/2015 privind modificarea și completarea Legii vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr. 407/2006 la art1.alin.f ,specifica ce inseamna caine hoinar,,f) câine hoinar – câine găsit liber în fondul cinegetic, care nu face parte din categoria câinilor de vânătoare și nu poartă semn distinct care să ateste acest fapt, al cărui stăpân nu poate fi identificat la acel moment;

    Eu cred ca a procedat legal paznicul de vanatoare si ia ganditi-va, daca venea o masina si incerca sa-l evite pe sosea in curba si intra pe contrasens,(of doamne cate cazuri cu victime incercand evitare animalelor)si nenorocea pe cineva,sau chiar pe tine postacule care blestemi ,jignesti ,tot cei dincolo de perceptia REALITATII CAUZEI care a generat EFECTUL.
    In concluzie, indiferent de situatie(ii) trebuie sa incercam sa cunostem legile,SA EDUCAM,cat de cat, si cum spuneam,,NUMAI PROSTII ANALIZEAZA SI COMENTEAZA UN EFECT FARA A INTELEGE CAUZA .No offence !
    P.S..Sunt vanator si am caine, cu toate cerintele legale de sanatate si marcare cerute de lege,DAR NU AM IMPUSCAT SI NU AS PUTEA IMPUSCA UN CAINE SUB NICIO FORMA !

    • y Răspunde

      Analiza ta este pertinentă. Și eu am câine, de fapt cam tot timpul am avut câte unul și nu m-am bătut joc de el. Singura mea întrebare este ce se întâmplă dacă Rambo ăsta de Borșa nimerește pe drumul european/național frecventat de camioane cauciucul unul camion. Așa din greșeală.
      PS. În paranteză individul va primi maxim o amendă. Maximum.

  12. 007 Răspunde

    Legea 407/2006 a vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic, specifica clar: vanatoarea este INTERZISA in INTRAVILAN si SAPATII INCHISE(imprejmuite) cu gard, nicaieri,dar NICAIERI, nu spune sosea,drum,etc,etc.
    In momentul de fata nu exista vreo reglementare prin vreo lege care sa zica ,,n” m de localitate.sosea,drum,etc,etc.Deci ce nu este interzis ,este permis,nu ?!
    De-a lungul timpului au tot existat: 50 m inainte de1990, apoi 500 apoi 200,fata de localitate. Multi din cei ce-si dau cu parerea nedocumentati,au ramas cu aceste distante, din legile anterioare.
    Mie sincer, imi pare rau ca nu scrie negru pe alb distanta permisa.Asa oricine iti poate spune sa mergi un piculet mai departe ca-l deranjezi.
    Asadar acolo unde se termina intravilanul unei localitati incepe vanatoarea.
    In mod normal intravilanul unei localitati tine pana la ultima cladire, constructie, complex de instalatii, etc, aflate la periferie.
    Sunt foarte multe localitati la care s-au introdus in intravilan suprafete mari de teren in epoca bumului imobiliar, a venit criza si-au ramas de izbeliste. Cu ocazia ultimelor reimpartiri de fonduri de vanatoare s-au trezit multi si cu zeci de hectare lipsa, astea “disparand” in intravilan. Uneori, limita localitatii este la distanta chiar mare de ultima casa si nu e niciun semn ca sa indice asta.
    P.S Draga Y , soseaua prin efectul legii este parte integranta a fondului de vanatoare.Dar asa cum spuneam ,,doar intravilanul si spatiile inchise” interzic folosirea armelor .Prin jurist prudenta, Paznicul de Vanatoare nu pateste NIMIC.Te asigur ca orice vanator sanatos la cap(se verifica la 5 ,respectiv,3 ani gradul de sanatate fizica si psihica) nu va efectua foc de arma,punand in pericol integritatea celor de langa el.

    • y Răspunde

      Singura problemă în toată treaba este că a făcut uz de armă și era trafic în zonă. Pe mine nu mă interesează în momentul de față partea juridică. Am înțeles cum ai prezentat nu asta e problema. Eu mă pun în situația omului de rând care circulă liniștit atent la drum având și el o destinație anume. Apoi deodată aude bummm. Tu ce crezi, ce face? Frână și trage volan dreapta. Poate se gândește că are explozie la pneu. OK nu e reglementat prin lege, apoi să fie! Dar ți se pare normal cazul prezentat de mine din Timișoara a câinelui scos la plimbare și împușcat mortal într-o zonă de agrement? Pe lângă faptul că mai mult ca sigur nu era fond de vânătoare era și zonă pentru odihnă. Nu tot ce este extravilan este fond de vânătoare. Unii ar vrea ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.