Ultima actualizare: azi, 10:34

Locale

FOTO. Migranți, prinși la Satu Mare încercând să treacă ilegal frontiera în Ungaria

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au depistat doi bărbaţi din Palestina, solicitanţi de azil în România, care intenționau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria.

Ieri, 20 ianuarie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial a Poliției de Frontieră Satu Mare, în cooperare cu cei din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berveni, au declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 02.40, polițiștii de frontieră au depistat în zona de responsabilitate, pe raza localității de frontieră Oar, din judeţul Satu Mare, doi cetățeni străini care nu își justificau prezența în zonă. Imediat, cei doi bărbați au fost conduși la sediul serviciului teritorial pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt din Palestina, în vârstă de 20, respectiv 27 de ani, ambii solicitanți de azil în România.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în continuare urmează a fi luate măsurile legale ce se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.