Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

FOTO/VIDEO. Soții Bertici au ajuns în Yakutia. Urmează cea mai periculoasă zonă

Soții Bertici au trecut cu bine peste probleme, s-au echipat corespunzător pentru temperaturile extreme și au pornit în cea de-a treia etapă a expediției. Cei doi sătmăreni au înfruntat deja frigul din Siberia Îndepărtată, iar astăzi au ajuns cu bine în Yakutia. De aici însă, spun aventurierii noștri, va începe adevărata provocare, întrucât urmează cele mai periculoase zone.

Din Yakutia, soții Bertici vor lua drumul Oymyakon-ului, adevăratul pol al frigului. Cei doi vor fi nevoiți să parcurgă nu mai puțin de o mie de kilometri pe drumuri neasfaltate, iar când vor ajunge la destinație vor avea de înfruntat temperaturi de minus 50 de grade Celsius. Însă drumul până la Oymyakon, spun sătmărenii, va fi unul extrem de periculos, iar orice eroare ar putea încheia expediția.

,,De la Yakutsk la Oymyakon 1.000 kilometri fără asfalt pe “Drumul Oaselor” pe râul Aldan înghețat și tot așa și la retur, suntem în mâinile lui Dumnezeu. Aici și o greșeală mică de multe ori nesesizabilă pune capăt expediției și se aplică planul de salvare”, spun cei doi sătmăreni.

Soții Bertici spun că sunt conștienți că următoarele zile vor fi decisive, însă au analizat bine situația și vor să ducă la bun sfârșit ambițioasa lor aventură.

,,Sperăm că #NEO va rezista până la capăt și va face față frigului extrem pentru care nu a fost proiectat. Calculatorul mașinii știe să lucreze până la -40 de grade. Am stat pe gânduri și am analizat aceasta situație tehnica pe care noi nu mai putem modifica aici, si am decis să Continuăm visul nostru, să Continuăm expediția noastră. Știm ce ne așteaptă suntem cu capul pe umeri dar vom încerca să ajungem la Polul Frigului conform planului cu o singură mașină!”

Cei doi sătmăreni sunt de mai bine de 20 de zile pe drum și au parcurs peste 8.000 de kilometri: ,,Suntem atât de aproape încât nu putem abandona aceasta expediție chiar dacă sunt 50% șanse ca mașina să reziste!”, au conchis aceștia.

 

6 comentarii

  1. Mae Răspunde

    Ba aveți grijă

  2. W Răspunde

    Mai Catalin Emil Racovita ce facut?

  3. Attila Răspunde

    Bai Catalin Cheovari esti un boschet si un rupt in cur te stiu personal esti fix **** esti frustrat ca esti ratat pe toate planurile .

    • bla Răspunde

      Bai Attila , m-am uitat pe profilu lui Catalin Cheovari de FB. E ratat pe toate planurile , confirm :)))))))))))))))))))))))))))))))

  4. ......... Răspunde

    Buna din Satu Mare
    Sunt bucuros de realizările dumneavoastră ,noroc sa găsit și drumuri bune .
    Frumusețea călătoriei din vremurile de acum este posibilitate de a fi urmărita cu tehnicile zilei ale internetului.
    Bucuroși fit de călătorie cum și urmăritori se bucura de imagini și vorbele auzite .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.