Ultima actualizare: azi, 12:26

Locale

Priorităţile prefectului Radu Bud: finalizarea centurii, legătură cu autostrada!

Prefectul Radu Bud şi-a prezentat astăzi, într-o întâlnire informală cu presa, câteva priorităţi din actualul mandat. El a spus că marea sa preocupare este asigurarea condiţiilor pentru finalizarea centurii de ocolire a municipiului Satu Mare şi deblocarea problemelor care apar. Deşi proiectul nu intră în atribuţiile autorităţilor locale, prefectul a dat asigurări că intervine unde se poate în rezolvarea unor probleme apărute, cum ar fi cea a relocării unor stâlpi de energie electrică, pentru care trebuie efectuate alte exproprieri de terenuri decât s-au făcut iniţial.

Prefectul a ţinut să precizeze că în ciuda alertelor din presă apărute la începutul anului, pe baza unor informaţii furnizare de către Asociaţia Pro Infrastructură, lucrarea are finanţarea asigurată, fiind vorba despre fonduri europene.

Lucrările la centura de ocolire sunt realizate în proporţie de 50%.

Din cauza problemelor apărute cu relocarea utilităților, termenul de execuţie inițial, de 28 decembrie 2020, a fost prelungit la 28 iunie 2021.

Legătură cu autostrada din Ungaria

Un alt mare proiect susţinut de prefectul Radu Bud este demararea procedurilor pentru conectarea centurii de ocolire, care va fi cu două benzi pe sens, la autostrada M3 din Ungaria. Partea maghiară s-a mişcat destul de bine din punct de vedere birocratic şi urmează să înceapă lucrările efective la autostrada spre Petea. Lucrările pe o porţiune vor începe în curând, iar pe cea de-a doua porţiune ese în faza dezbaterii publice. Prin urmare, prefectul consideră că ar fi foarte benefică pentru economia municipiului Satu Mare realizarea unui acces mai rapid, în regim autostradă, a unei legături între centură şi autostrada din Ungaria.

Practic este vorba despre un drum de 10 km, care ar deschide noi oportunităţi din punct de vedere economic. În acest sens, trebuie purtate discuţii cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru demararea procedurilor.

“Treaba noastră este să grăbim procesul de legare a centurii de ocolire cu acest punct de frontieră, e vorba de 10 km, care trebuie executaţi. Vom încerca să depunem orice fel de efort pentru ca aceste lucruri să se realizeze deoarece vom avea cu toţii de câştigat şi mă gândesc în primul rând la acele locuri de muncă care ar trebui să apară bine plătite”, a afirmat Radu Bud.

Totodată, prefectul şi-a mai propus finalizarea noului sediu al Instituţiei Prefectului, unde vor fi ghişee pentur permise, înmatriculări şi paşapoarte, în acest an. Lucrările sunt realizate în proporţie de 70% şi au început tot când Radu Bud era prefect.

9 comentarii

  1. Satmareanul Răspunde

    Bancul zilei!?

  2. s.m. Răspunde

    :::::)))))))))) “Partea maghiară s-a mişcat destul de bine” :::)))))) Suntem la ani de lumina de Ungaria. Daca noi macar pe jumatate am fi miscat ca si ei, deja ar fi un mare + pentru noi. NU avem macar o singura autostrada din cap pana in coada facut. Suntem la 10km de granita si suntem de vai de capul nostru. In ultimii 15anni nici un investitor serios in oras care sa creeze cateva sute de locuri noi de munca. Nici un centru logistic macar sau or ce altceva. Si cel mai rau este ca nici nu se prevede in viitorul apropiat asa ceva. KFC si McDonalds si un MALL cele mai mari realizari in ultimi 15 anni. Jos palaria!

  3. GB Răspunde

    WDF!! Aceeași gargară de politruc ca la primar. Aștia se copiază prost. Aceleași priorități cu care nu au nici o treabă și ne-o spun în față “Deşi proiectul nu intră în atribuţiile autorităţilor locale”. Dar pun și ei umărul, mai mută un stâlp cu câinele care se pișă pe el cu tot, sau dacă nu vor putea vor face doar hâș-hâș la câine. Atenție dom prefect la pantalon! Cu câinele nu te pui! Sincer, asemenea poze puteam să-mi fac și eu când îmi plimbam câinele acolo, cu diferența că eu măcar rezolvam ceva, câinele. În altă ordine de idei, să vă bateți cu cărămida-n piept când o să atrageți în Sătmar vreo 500 mil. euro fonduri europene, marota PNL, în beneficiul comunității(ca la Oradea). Restul e can-can!

  4. Parusan Răspunde

    Kelbossane,las-o dracului nu o mai da de gard ca nu se mai scoala!Nici daca îl zidești in piciorul podului pe Cosma ( e mic si încape) nu o sa termine ăștia lucrarea la timp ,cel puțin 5 ani mai durează!Iar cu autostrada pana in HU ,lasă gargara ca o sa ragusesti,cum nu-ti mai creste ți-e paru’ tot așa si cu autostrada ,tu nu vezi câte loturi de autostrada de cam 10 km sunt in execuție de un deceniu si mai bine si nimic!De ce dracu va place vouă politrucilor de cacat sa tot dați din gura cu ce o sa faceți si o sa dregeti ,face-ți ceva ba cacanarilor,finalizați si apoi puteți sa va lăudați,loazelor!

  5. Jan Răspunde

    Legatura se va face pe la Oar nu pe la Petea.

  6. a Răspunde

    Nenea Jan.. lasa-i ca Petea, Oar e totuna. Habar nu au pe ce lume traiesc…

  7. Ucu Răspunde

    Ma chelie penibila, te doare capul de la cafeaua făcură de secretara Cosma?

  8. Adrian Cozma Răspunde

    Prefectul tocmai ne-a anuntat ca lucrarile vor mai intariza 6 luni.

  9. Lili Răspunde

    Nea Raducu, o macheta ceva, o prosteala?? Pe acolo va trece podul, peste 100 de ani, pe unde ne arati matale??
    Vai de capul nostru!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.