Ultima actualizare: azi, 10:44

Locale

PROTEST! Tribunalul Satu Mare îşi suspendă activitatea!

Tribunalul Satu Mare îşi suspendă activitatea după recentele declarații publice referitoare la proiectele legislative de abrogare a dispozițiilor legale care consacră pensia de serviciu a magistraților.

În urma  Adunării generală a judecătorilor de la Tribunalul Satu Mare, convocată de către Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii în temeiul art. 50 alin. (4) și 51 lit. d) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, prin Hotărârea nr. 3 din data de 21.01.2020 s-au stabilit următoarele aspecte:

Începând cu data de 22 ianuarie 2020, judecătorii din cadrul Tribunalului Satu Mare vor declanșa forma de protest constând în suspendarea activității de judecată pe durată nedeterminată, cu excepția judecării cauzelor urgente.

În considerarea hotărârii de suspendare a activităţii de judecată, în materie penală vor fi judecate toate cauzele de competența judecătorului de drepturi și libertăți, cauzele cu arestați, precum și măsurile preventive din toate fazele procesuale.

În considerarea prevederilor de mai sus, în materie civilă vor fi judecate doar cauzele având ca obiect ”ordin de protecție”.

În perioada derulării acțiunii de protest, vor fi suspendate și activitățile de verificare și regularizare a cererilor în materiile civile, aflate în procedura prealabilă.

În perioada derulării acțiunii de protest, vor fi soluționate cauzele în care au fost stabilite termene pentru pronunțarea hotărârii.

Judecătorii din cadrul Tribunalului Satu Mare vor refuza să facă parte din Biroul Electoral Județean.

34 comentarii

  1. barny Răspunde

    Noi fraierii care platim impozite intre timp sa muncim ca voi aveti pretentia la salarii mai mari!! Sa va fie rusine ordinarilor!!!

  2. Riki Răspunde

    Luati de la mine, care am 2000 net, si dati-le acestor nevoiasi, nu mai suport sa vad chinul lor.

  3. x-ulescu Răspunde

    Ha , Ha , Ha …. !!!!!!!!!!!!

  4. Anonim Răspunde

    Mai votați PNL în continuare. Pregătesc și Impozitarea pensiilor de peste 1.200 lei, pentru asigurări de sănătate.

    • Altu Răspunde

      Da,da, votați PSD să tripleze pensiile speciale iar salariile impozitate cu 90% să le poată plăti.

  5. Popescu dan Răspunde

    Stimabili protestatari: aveti salarii incomensurabile; chiria locuintei gratuite si multe… foarte multe facilitati.Daca ati respecta principiul contributivitatii, pe care il accepta majoritatea; veti observa ca si in aceste conditii normale din punct de vedere democratic, sunteti la ani lumina departare de :profesori , ingineri si restul populatiei care sub o forma sau alta produc plus valoare. Concluzie: sunteti decidenti de viata si de moarte… dar nu faceti parte din Olimp. Va respectam dar va va dorim sa ne respectati si pe noi majoritatea care respectam legea ( mai putin favorabila noua) si cu smerenie acceptam principiul contributivitatii. Nu sunteti o CASTA sunteti egalii nostrii !!!!

    • Xp Răspunde

      Vezi ca vorbesti fara sa cunosti?…Spuneai ca judecatorii sunt egali cu restul oamenilor.perfect de acord, toti oamenii trebuie sa fie egali…dar spune-mi tu mie unde e egalitatea in drepturi cand tu de exemplu vrei sa iti deschizi o afacere din care sa mai produci un ban si nimeni nu te opreste dar un magistrat nu poate??..Meseria asta vine la pachet cu o groaza de incompatibilitati si interdictii…de aceea au aceste pensii OCUPATIONALE!!!! (Nu speciale)…mai usor e sa pui botul la populisme decat sa te documentezi…vai de capul vostru mergeti ca oile dupa niste sloganuri populiste si puneti botul la orice vi se arunca…Acuma o sa sariti ca sunt PSD-ist, nu sunt am votat PNL la europarlamentare si prezidentiale si mi-am dat seama ca nu sunt cu nimi mai buni…din contra par a fi mai rai

      • Cetățeanul turmentat Răspunde

        Stimate domnule Xp,

        Cine îi oprește pe judecători sau procurori să plece la privat sau in vest, dacă sunt nemulțumiți de tăierea pensiilor de-a dreptul gigantice?
        Nu de alta, dar persoane care au iesit din jandarmerie sau din invatamant, pentru ca erau nemultumiti de salarii, am vazut.
        Asa ca hai pa si lasa vrajeala, ca la cum se face justitie in Romania (prescriptii, dosare prost facute etc.), castigurile sunt oricum nemeritat de mari!

      • P Răspunde

        Cine te oprește xp să mergi să faci performanță ca jurist la o companie, pînă unde merge nesimțirea, magistrați ptr munca pe care o depun au salarii uriase, chiar și pe principiul contributivitătii ar avea pensii mari, cît de cinic poți să fi să spui că dacă in magistrat dacă nu are o pensie de 20-30000 de lei e afectată independența justiției, deci cu alte cuvinte un magistrat dacă nu are la pensie 4-5 vile , conturi de sute de mi de euro, e afectată independența justiției? Cine vă oprește din salariile alea mari să facețo economii la bătrînețe( aveți din ce pune deoparte) sau să vă faceți pensii private, dar de independența omului de rînd, muritor de foame ce spuneți? Eu ina refuz să vă mai plătesc contŕibuțiile din salariul meu de 15000 de lei? Ar trebui toți cei care lucrăm în mediul privat sa intrăm în grevă , si să refuzăm să mai plătim contribuțiile la stat din salariile noastre mizere, să vedem de unde vor avea atunci statul bani să-i plătească pe acești ,,Zei”.De sărăcie ați auzit, de pensii de 10, 20 de lei? Vouă chiar nu vă e rușine, voi să vă lăfăiți în bani și alți să moară de foame? Dar plecați și judecați în altă țară!

      • Satmarean Răspunde

        Dar cand ajungi in fata instantelor judecătorești cu toate probele in favoarea ta si pierzi procesul.

      • joliku Răspunde

        Mai porcule da’ nu ti-e tie rusine, iti mai trebuie si firma! Cati dintre noi cei care avem un servici mai suntem in stare, avem timp, de asa ceva? Voi si restul politicienilor care isi permit aveti nevoie de firme sa va spalati rahatul pe care il faceti sau ce fel de firma doresti???! Si nu ca nu ai putea deschide o firma cu matusa Tamara!
        Aveti timp destul de la 45-50 de ani sa faceti 10 firme cu timpul si bani pe care i-ati jegmanit!!! Porci ordinari!

    • unu Răspunde

      Fii liniștit toată tevatura asta cu pensiile magistraților este doar “gargară” politică. Să aibă fraierii ce “rumega”. Pensiile magistraților sunt “sudate” de judecătorii din CCR, care nu vor accepta niciodată să-și ciunteasca propriile pensii. În altă ordine de idei crezi că parlamentarii vor să-și taie propriile pensii speciale ori pe cele ale primarilor lor? Niciodată!!! tocmai de aceea bagă în aceiași oală și pensiile magistraților, astfel încât CCR-ul să declare tăierea tuturor pensiilor(inclusiv parlamentari președinți de CJ, primar, viceprimari) NECONSTITUȚIONALE. Rezultatul??? toată lumea rămâne cu pensiile iar politicienii vor spune că ei au încercat dar nu au i-a lăsat CCR-ul. Între timp trece anul electoral și tema pensiilor “nesimțite” revine peste 4 ani. Apa trece pietrele rămân.

    • suta florin lucian Răspunde

      Cata dreptate!Sunt 100% cu parerea dumneavoastra.

    • Popică Răspunde

      Nu stiti că intotdeauna ăla plănge care are mai mult?As vrea să văd câti dintre ăstia s-ar duce la Draxl sau Zollner pentru un salar de rahat de 2200?Sunt ferm convins că niciunul!

  6. Eu Răspunde

    Si toate astea intro tara normala ! Cu ce drept cereti pensie speciala? Ati lucrat la mina in trei schimburi,a am uitat ca amariti de ortaci nu au dreptul la pensie speciala! Chiar nu aveti nici un pic de rusine ?! Mi-e scirba de toti cu pensi speciale. Amariti sa traga pana la 75 de ani si sa primeasca o pensie de mizerie. Asa ne trebuie daca nu avem curajul sa iesim in strada si sa ne cerem si noi pensi DECENTE, sa putem trai din pensii dupa ce am lucrat peste 30 de ani.

  7. --- Răspunde

    Niste plimbatori de foii si plicuri cu b… se gasesc sa iasa la proteste nu va mai ajunge!!!

  8. Adrian Răspunde

    Sa fie dați afară

  9. File Răspunde

    Rusine sa le fie .Sunt niste trantori pe care le poti corupe.La ei bani conteaza nu dreptatea.

  10. File Tibor Răspunde

    Rusine sa le fie .Sunt niste trantori pe care le poti corupe.La ei bani conteaza nu dreptatea.

  11. Dan Petre Răspunde

    Dumnezeule, cîta corupție este în Tribunalul Satu Mare procurori cu judecători, judecători cu infractori, infractori cu procurori, infractor procurori avocați judecători, mi-e silă dar oricum nu putem schimba nimic.

  12. Norick Răspunde

    Cu euro €, la acesti oameni orice se rezolva!
    Dumnezeul e sus !!…jigodiilor

    • Norick Răspunde

      Tu vorbesti de dumnezeu cand furi cu nesimtire ?? Nu ti-e frica ca te vede “jegosule” ??? 😛

  13. cârcotaş Răspunde

    Mi-e frică că vor emigra în vest. 🙂
    O profesie în care numai aici se pot îmbuiba, că dincolo nu fac doi bani, spre deosebire de medici sau zidari.
    Dacă liberalii reuşesc anularea acestor pensii speciale au în viitor votul mei deşi nu mor de dragul lor.

  14. Coica Răspunde

    Va trebuit PNL :))))))

    Nesze keksz

  15. un om cu pensie de 600 lei Răspunde

    saracii judecatori/magistrati/procurori care se pensioneaza la 50 ani si cu o pensie de 10.000 lei

  16. Manea Răspunde

    Careva dintre voi s-a interesat ce salariu au colegii din Ungaria , Slovenia , Polonia , Spania , etc ?
    Ca sa va dau alt exemplu , trecem si la medici pentru ca am caz concret cu un membru al familiei : un medic rezident din Satu Mare castiga net (cu 4 garzi pe luna ) cu 700 euro mai mult decat un medic rezident din Barcelona , Spania . Numai ca pe cel din Barcelona il costa aprox 7-800 € chiria unei apartament cu un dormitor cat de cat decent . In Satu Mare primesc casa de la CJ pe 2 lei . S-a ajuns la un nivel de unde vom cadea direct in faliment ca tara la fel ca Grecia . Si noua nu ne va ierta nimeni datoriile pentru ca ne vor lua zacamintele de gaze , petrol , aur , cupru , terenurile agricole ( care si asa au ajuns jumatate la straini …. suntem vai de mama noastra deja .
    Iar dvs , stimati lucratori din justitie , ar trebui sa atiti asta mai bine pentru ca ati citit mai mult ca restul populatiei de rand si ar trebui sa aveti un IQ mai mare . Tara asta se va vindeca numai dupa ce vom disparea ca natie . Din pacate , noi romanii , nu meritam acest pamant

  17. S. M. Răspunde

    Noi cei cu salarii mici și cu școli (cât magistrații și ceilalți cu pensii nesimțite), ce ar trebui să facem ?
    Să emigrăm toți, să vedem cine le va plătii lor nesimțirea ?

  18. Adrian Cozma Răspunde

    La munca,nu la intins mana!

  19. dica Răspunde

    Asa informativ … la sfarsitul anului trecut stimatii judecatori au castigat un proces cu statul…doar nu o sa-l piarda… si au primit in medie 80.000 Euro (nu lei) de caciula…recalculari de salarii. Am impresia ca in fiecare an fac smecheria asta. Asa ca mai bine s-ar ascunde… cu pancarte cu tot. Un muritor de rand nu pune deoparte suma asta intr-o viata de om

  20. realist2 Răspunde

    Cu ei sau fara ei, e tot una .Oricum nu suntem egali in fata legii iar drepteatea ti-o faci tu in tara asta. E simplu.

  21. Marin Răspunde

    Țiganii au dreptate! Staborul e soluția!

  22. Pop Florica Răspunde

    Mai oameni buni, evitați tot ce înseamnă justiție în Satu Mare, este putret tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.