Ultima actualizare: azi, 09:47

Locale

VERIFICĂRI. Cazul femeii cu avort spontan, la UPU Satu Mare, în atenția conducerii spitalului!

Cazul femeii care ar fi suferit un avort spontan, iar medicii de la UPU Satu Mare nu şi-ar fi dat seama de acest fapt este în atenţia conducerii spitalului.

Potrivit surselor PortalSM, în urma articolelor din presă, medicul şef de la UPU şi cel de la ginecologie au făcut verificări în acest caz şi urmează ca mâine dimineaţa să prezinte concluziile conducerii unităţii.

Deocamdată, nu se poate discuta despre constituirea unei comisii de anchetă sau a sesizării comisiei etice, fiind aşteptate concluziile preliminare.

Trebuie precizat faptul că nici femeia în cauză nu a depus sesizare nici la spital, nici la Colegiul Medicilor, ea fiind aşteptată să facă acste lucruri dacă doreşte analizarea situaţiei.

Deocamdată rămâne mărturia ei, pe Facebook, şi cea a medicilor, care va fi prezentată conducerii spitalului.

Redăm, integral, mărturia sătmărencei:

,,De azi noapte de la ora 03:00 efectiv nu mai sunt buna de nimic. La ora 10:00 azi dimineața am plecat la UPU cu dureri îngrozitoare abdominale, sângerări și dureri insuportabile de rinichi. Totul a început sa se manifeste acum câteva zile, însă cu grețuri, stari de rău și amețeala. Am dat vina pe oboseala pana in noaptea ce a trecut când au început durerile abdominale și sângerările.

Dimineața la UPU, nu am stat mult la rând, ceea ce m-a uimit, însă când am ajuns in cabinetul de ginecologie doamna doctor mi-a spus sa imi dau hainele jos și sa mă așez pe pat. Zis și făcut. Doamna doctor era foarte grabita, era prinsă in povesti cu asistentele de acolo. Mi-a spus dezbrăca-te repede sa vedem ce probleme ai…totul a durat maxim 5 minute. Doamna doctor a zis ca nu am absolut nimic și ca e vorba despre menstruația care s-a dereglat și care a venit mai repede de termen. Ok…m-a trimis înapoi jos, medicul de la trieri m-a preluat rapid și m-a întrebat: “unde este rețeta de la doamna doctor?” Care rețeta??? Nu am primit nici o reteta, doamna doctor a zis ca nu am nimic, sa mă îmbrac și sa plec acasă. Mi-a spus doar sa iau no spa de 3/zi.

Pana și medicul a fost uimit de faptul ca nu primisem nici o rețeta și a hotărât sa imi administreze un calmant, tot no spa/injectabil. Ok…după toate astea am venit acasă mai distrusă decât cum am ajuns acolo. Mentionez ca acel no spa nu a acționat sub nici o forma. In cursul zilei de azi am stat acasă la cererea medicilor și m-am tratat cu no spa (făcându-mi nimic, neameliorand nici o durere)

Am decis sa plec înapoi la UPU din cauza durerilor insuportabile care nu treceau cu nici un fel de calmant pe care l-am luat. Am ajuns la UPU iar medicul care m-a examinat dimineața mi-a adresat următoarele cuvinte: “Doooamna, ce căutați aici??? Ați fost dimineața la ginecolog!” What?! Daaaa, am fost examinată de o doamna doctor care m-a pus sa mă dezbrac și cam atât. Nu tu o ecografie, nu tu o analiza… sa vedem de ce se întâmpla toate astea. Am stat 2 ore la UPU cu dureri îngrozitoare, nimeni nu m-a băgat in seama decât medicul care m-a făcut idioata și care m-a acuzat ca mă îndoiesc de doamna ginecolog care are 20 de ani experiența in domeniului ginecologiei. Bun, mie una, nu mi se pare logic sa administrezi no spa pentru o durere care nici măcar nu știi de unde provine! Nu ai cum sa administrezi medicamente pentru o durere care nu știi de unde proviiiineeeee!!!

Bun, partea cea mai tare e ca, defapt… nu era așa cum au spus ei! Cum ca nu as avea nimic! Am decis sa mergem la un alt medic, unde s-a constatat faptul ca acele sângerări provin din cauza avortului spontan care mi s-a întâmplat! Adică mai pe limba românească, am pierdut o sarcina iar incompetenții ăștia nu au fost capabili sa își dea seama! Atât am avut de spus aici. Lucrurile nu vor rămâne așa! Voi lua toate măsurile legale necesare pentru a fi trasi la răspundere cei implicați in asta! Am avut nevoie doar de niște analize, atata! Am cerut mult? Mulțumesc ca va bateți joc de noi!”

 

 

6 comentarii

  1. Normalul Răspunde

    Cred ca cel mai util ar fi sa se monteze camere video si la UPU nu numai pe ambulante. Sa fie monitorizat audio video tot, inclusiv sala de asteptare dar mai ales sa se urmareasca modul cum se desfasoara activitatea personalului medical. Si cand exista o plangere sa fie examinate inregistrarile. Pana atunci orice ancheta a conducerii este aproape egala cu zero.

  2. carmen Răspunde

    Domnilor , nu uitati un lucru: corb la corb nu-i scoate ochii.Azi tu, miine poate eu….!!!

  3. #rezist Răspunde

    Și nu se va schimba nimic. Cu un manager care apare la birou aproximativ 5 min /zi, iar secretara semnează actele; cu o directoare economică interimara de 3 ani si care a luat un fantastic 5 la examen, rămâne cel mai SF spital din țară !
    Propoziția “conducerea va lua masuri” e cel mai tare banc auzit ! Prima dată ar trebui sa ia masuri consiliul de administrație al spitalului, dar probabil nu cunosc situația, sau nu-si cunosc atribuțiile ……..cine stie ?!?

    • ... Răspunde

      După ce a dus la “culmi nebănuite” performanța managerială la DGASPC și s-a dat o vreme la fund totuși ce așteptări putem avea de la el (adică de la Marc)??? Sau de exemplu de la Chișluca 2.0 reloaded la polimiliția locală? Ce oraș frumos! Păcat că-i populat de …….???
      Apoi ne mirăm că cine poate pleacă spre mări, zări sau chiar alte țări! Dar pentru ce să rămână? Ce să mai aștepte?

  4. Normalul Răspunde

    Pana acuma plecau doctorii in strainatate. De acuma inainte vor pleca pacientii si vor ramane doctorii pentru ca au salarii mari.

  5. DANA Răspunde

    Nu stiu ce naiba cauta la UPU sau in sistemul medical astfel de medici indiferenti si plictisiti?Macar spuneti numele medicului incompetent sa stie lumea de cine sa se fereasca..Halal medic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.