Ultima actualizare: azi, 13:06

Locale

VIDEO. Sătmărenii Bertici Attila și Kinga au pornit spre casă. Sute de kilometri la minus 60 de grade

După ce au străbătut Siberia și au parcurs peste 11.000 de kilometri pentru a ajunge în cel mai friguros oraș de pe Pământ, și anume Oymyakon, sătmărenii Bertici Attila și Kinga, au pornit spre casă.

Soții Bertici nu au stat foarte mult la Polul Frigului și au pornit deja spre casă, continuându-și astfel aventura. Cei doi au ajuns în Khandyga, trecând prin depresiuni și temperaturi de minus 60 de grade Celsius, fără semnal. Din cauza unei erori de soft, aventurierii noștri nu au putut fi reperați prin GPS, însă după ce au trecut de zona depresionară, aceștia au revenit cu o postare pe Facebook în care au anunțat că totul este cât se poate de în regulă.

,,Dragilor, am ajuns in Khandyga, suntem bine. Am trecut prin depresiuni unde au fost -60 de grade. Mașina a mai dar rateuri, cu greu dar #Neo a mers înainte. Nu ne-am oprit deloc, tot drumul am făcut fără oprire, am vrut să scăpăm de zona fără semnal. GPS-ul la noi a funcționat, a dat semnal permanent, verificând in fiecare 5 minute. Baterie am avut și de rezervă. Acum am oprit GPS-ul in Khandyga. Probabil a fost o eroare la Satelit sau soft. Mulțumim că așa de mulți ne-ați urmărit, ne pare rău pentru erorile apărute, nu este din vina noastră. Mulți ați scris ca probabil din cauza că am condus noaptea. Noi am pornit dimineata la 9:30, va rog să luați in calcul fusul orar de +8 ore față de România. Nu v-am putut anunța până acum că suntem bine pur și simplu de la TomTor până la Khandyga (480 kilometri) nu este semnal GSM. Când am intrat in Khandyga și a apărut primul semnal la telefon, am văzut că a fost o problemă, am primit mii de mesaje. Mulțumim din suflet că așa de mulți ne-ți urmărit!”, au transmis cei doi sătmăreni.

După o aventură cu multe peripeții, soții Bertici au ajuns ieri la Polul Frigului, în Oymyakon și au devenit astfel primii sătmăreni care reușesc să ,,descalece” în cel mai rece oraș din lume. Sătmărenii au postat astăzi un nou vlog pe canalul de Youtube în care prezintă obstacolele peste care au trecut în drumul lor spre Polul Frigului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.