Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Alertă în Maramureș! 5 spații de carantină pentru cei ce revin din Italia

Alertă în Maramureș. Autoritățile din județul vecin au stabilit cinci locații pentru carantină, în condițiile în care astăzi sunt așteptați să ajungă mai mulți români din Italia, care ar putea intra în țară prin Vama Petea. Cele cinci locuri de carantină sunt situate în localităţile Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Vişeu de Sus, Borşa şi Valea Chioarului.

,,Am stabilit să discutăm, în sistem de videoconferinţă, cu autorităţile administraţiei publice locale pentru a cunoaşte situaţia maramureşenilor plecaţi la muncă în Italia, dar şi pentru a le transmite recomandările specialiştilor cu privire la prevenirea şi limitarea unor posibile îmbolnăviri. Am luat măsurile necesare pentru a fi informaţi încă de la intrarea în ţară, despre sosirea în judeţ a maramureşenilor/cetăţenilor care vin sau au tranzitat zonele afectate de această boală din Italia”, a declarat prefectul judeţului Maramureş, Nicolae-Silviu Ungur.

Prefectul din Maramureș face apel la cetăţeni să respecte măsurile recomandate de medici.

,,Facem apel la cetăţeni să dea dovadă de responsabilitate în respectarea măsurilor recomandate de medici şi îi rugăm să păstreze un climat de calm, astfel încât să dea posibilitate autorităţilor şi personalului medical să poată gestiona situaţiile de urgenţă”, a spus Nicolae-Silviu Ungur.

Acesta a mai precizat că în judeţul Maramureș există o singură persoană întoarsă recent din China, care s-a autoizolat la domiciliu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.