Ultima actualizare: azi, 11:11

Naţionale

Comunicat DNA. De ce a fost reţinută Sorina Pintea! Procurorii cer arest preventiv

Procurorii DNA au transmis în urmă cu puţin timp un comunicat de presă în care explică de ce au reţinut-o pe fostul ministru Sorina Pintea, actualmente manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare.

Redăm comunitatull DNA cu privire la Sorina Pintea:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 29 februarie 2020, a inculpatei
PINTEA SORINA, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, județul Maramureș, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.
Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite.

În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpatei i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
La data de 29 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina urmează să fie prezentată Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

11 comentarii

 1. cârcotaş Răspunde

  Dacă vorbim de stare ,,de fapt” respectiv flagrant atunci nu spunem ,,ar fi primit” ci ,,a primit” şi nu că ,,nu i s-ar fi cuvenit ci ,,nu i se cuveneau”. Ultimul bastion din PSD de om, aparent, integru s-a prăbuşit. Cred că ăsta este sfârşitul unui partid de nenorociţi.

 2. Altu Răspunde

  Asta-i tagma doctorilor din România, șpăgari de la primul la ultimul. Daca era PSD la guvernare le mai dădea o mărire de salar că își fac treaba bine. Nu zicea doamna că suntem popor de infractori,are dreptate , dacă ești onest sistemul te obligă să devii hoț sau să pleci din țară. Asta e ,scumpa noastră țară.

  • ionut Răspunde

   ,,Altu” , sa-i dau o spaga in gura la ma-ta. Lucrezi pe salariul minim pe economie si vrei salariu de medic? Nu ai creier de asa ceva. Sunt peste tot si uscaturi, nu cred ca te-a facut ma-ta singurul perfect pe lumea asta. Dar sa acuzi totii medicii ca iau spaga?? Esti un frustat invidios

   • observator Răspunde

    Mediku aista e krema doktorilor. Parka facea action cat a fost sinistra peste sanatate ca acusi prinde pe cei care iau plikul, nu? Zero toleranta, nu? Cum sa-i mai crezi? Adevarul e ca saraca avea nevoie de completarea asta la venituri!??

 3. Y_grec Răspunde

  Și ca să fie tacâmul complet , în apărarea acestei hoațe mafioate sare pe rețelele sociale madam Papici, fosta menajeră de la Spitalul jud.Satu Mare . Aceasta pe lângă faptul că a ocupat vremelnic complet ilegal și numită politic o astfel de funcție , ea având calificare de educatoare copii preșcolari , sare ca din gură de șarpe acuzând vezi doamne persecuții politice Nu aș dori ca DNA să-i controleze și dânsei contractele pe care le-a încheiat cu diverși amici politici pe vremea când era mare menajeră de spital .

 4. Spitalu de urgenta. Răspunde

  Să-i dus la papici o plăcută suedeză.

 5. Mae Răspunde

  O parte de bani mergea și la Dn Dragnea !,era totul controlat de el !!!! Ce credeți voii !!!

 6. anonymus Răspunde

  Asta e ministrul minune PSD, care a militat pentru mărirea salariilor medicilor și asistentelor ca să numai ia spagă cumva și să nu plece din țară?????? asta e ministrjul care se lăuda că initiase un program de combatere a corupției!!!!!!!!!! atunci e clar ce au avut învățat de la aceaști care sunt răsplătiți cu salarii mărite 100%, față de ceilalți bugetari, ca să meargă treaba în continuare cu onorarii pentru spagă MĂRITE 100%!!!!!!
  În realitate nu s-a schimbat nimic, în continuare au rămas spăgarii ȘI cu salarii mărite, producând gaură în buget de stat!!!!!!!!! cred că ar trebui aduși cu picioarele pe pământ, ca să numai facă concursuri care are cel mai tare bmw au toyota!!!!!!!!!!!!!! cu astfel de șefi e clar că și subordonații nu pot fi diferiți!!

 7. cityzen Răspunde

  lasa că iese dna Pintea și Dragnea din pușcărie și modifică legea și vor putea fi din nou ministri ca să le mărească la spăgarii din sănătate din nou salariile amărâte, ca să voteze psd!!!!!!

 8. Cetatean Răspunde

  Papici, cu studii de educatoare, a primit cadou postul de manager la spitalul județean! Și cine a numit-o? Unul cu studii de sport, care a ajuns președintele consiliului județean! Cum să progreseze această țară cu asemenea aberații?

 9. obiectiv Răspunde

  pe tanti Olguța nu o saltă încă nimeni, că și asta are aceiași cultură!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.