Ultima actualizare: azi, 12:25
Locale

Coronavirus în România: 26 de persoane în carantină, peste 2.000 monitorizate la domiciliu

Coronavirus în România. Până la această oră, nu există nici un cetățean român pentru care să fi fost confirmată infectarea cu coronavirus, a transmis Ministerul Afacerilor Interne. Instituția a anunțat că în acest moment, 26 de persoane se află în carantină, iar 2.077 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

Ministerul a făcut publice toate informaţiile legate de coronavirus şi transmite oamenilor să se informeze doar din surse oficiale. Astfel, până în acest moment nu există nici un cetățean român pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul din China.

„În ultimele 24 de ore au fost efectuate 137 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 44) cu privire la Coronavirus. Le recomandăm cetățenilor să apeleze numărul de urgență doar dacă provin din zonele afectate sau au intrat în contact cu persoane care provin de acolo. Pentru informații utile, le recomandăm cetățenilor să se informeze permanent de pe canalele oficiale ale Ministerului Sănătății, Ministerului de Externe, Ministerului Afacerilor Interne și Departamentului pentru Situații de Urgență”, arată Grupul de Comunicare Strategică.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, 25 februarie, au fost înregistrate două dosare penale privind infracţiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”, în cele două cauze fiind cercetate 4 persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.