Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

FOTO. Elevă din Satu Mare, premiată de ambasadorul Germaniei

Concursul ,,EUFORIA REGĂSIRII”, organizat de Ambasada Germaniei din București cu ocazia împlinirii pe 9 noiembrie 2019 a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului, și-a propus să readucă în prim-plan avântul și forța acelor vremuri prin intermediul unui simbol al orașului Berlin – ursul. Unul dintre ei, ,,acrobatul Marele Nolle” , a poposit la București și avea nevoie de straie noi, astfel că au intrat în concurs mai mulți participanți pentru a i le crea. Juriul a selectat cinci finaliști, care au putut fi votați pe Facebook timp de o săptămână. Propunerea care a primit cele mai multe like-uri, declarată  câștigătoare, îi aparține elevei Simina Bârle, din clasa a XI-a A, la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Satu Mare.

Miercuri, 29 februarie 2020, Cord Meier-Klodt, Ambasadorul Germaniei la București, a efectuat o vizită în Satu Mare, prilej cu care s-a întâlnit cu Simina, la școală, pentru a-i înmâna diploma și pentru a se întâlni, într-un cadru informal, cu profesori și elevii clasei Siminei. Prin desenul ei, Simina a încercat să transmită, cu ajutorul culorilor și motivelor folosite, sentimentele care i-au adunat pe oameni în urmă cu 30 de ani, lângă Zidul Berlinului: unitate, conexiune, egalitate, pace, determinare și încrederea că împreună vor reuși să doboare granițele impuse.

Simina Bârle este membră a Echipei Multitouchcnme, în cadrul căreia s-a distins prin participarea la competiții naționale și internaționale, de unde s-a întors cu premii de excepție: Medalie de Bronz – Infomatrix World Final (2017); Medalie de Argint – ROSEF (2020). În prezent, se pregătește pentru noi provocări competiționale, în care Echipa Multitouchcnme s-a calificat: în Tunisia, China și Turcia (2020). În paralel, pasiunea pentru Computer Art se concretizează într-o pregătire susținută pentru admiterea la Facultatea de Arhitectură.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.