Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

FOTO. Groapa din județ care face praf roțile mașinilor. Șoferii, la capătul răbdării

Groapa din județ care face praf roțile mașinilor. Portal SM scria în toamna anului trecut despre starea proastă a drumului județean DJ 193 Satu Mare – Pomi. Un sătmărean a improvizat atunci chiar și un indicator pentru a-i avertiza pe ceilalți șoferi despre existența unei gropi de dimensiuni mari în localitatea Apateu. Ce s-a schimbat la exact trei luni de la acel moment? Nimic. Mașinile continuă să se rupă, iar oamenii au ajuns la capătul răbdării.

Numărul mașinilor care sfârșesc în service după ce se întâlnesc cu groapa din Apateu a crescut semnificativ în ultimele luni. Un sătmărean a improvizat, în data de 17 noiembrie 2019, un indicator pe care a scris cu litere mari ATENȚIE, GROAPĂ! și l-a amplasat în apropierea gropii, în localitatea Apateu. Suntem în data de 17 februarie, iar situația nu s-a schimbat deloc: cauciucurile sparte și roțile rupte sunt la ordinea zilei.

,,Iar au început să-și rupă mașinile în groapa din Apateu. Zeci de mașini fac zilnic pană”, a declarat unul dintre cititorii noștri, care ne-a trimis și câteva imagini concludente.

27 comentarii

  1. BMA Răspunde

    Pe toată ruta sunt gropi, anul trecut am semnalat că s-au făcut reparații de pomană, nu au treacăt nici șase luni și drumul e praf.
    Ce face Consiliul județean, de ce nu se iau masuri, e normal așa ceva, la o lucrare recepationată ca find ok. Poate ca ar trebui să verifice organele abilitate cum e cu contractele de întreținere a drumurilor. Defapt, am uitat, în România nu mai funcționează nici o instituție. Dacă ai bani și relații cumperi pe cine vrei tu, totul este de vânzare. Păcat, mare păcat

  2. cityzen Răspunde

    să se planteze ceapă și usturoi și să îngrădească locul respectiv!!!!!!!!!!

  3. Misu Răspunde

    Este o rusine faptul ca pana la limita de judet aproape in fiecare comuna exista cratere in care riscam zilnic sa facem accidente. Am avut si eu o experienta de acest gen vineri seara la iesirea din Borlesti. Se intampla si va continua sa se intample atata timp cat gropile sunt plombate cu material folosit in evul mediu care la prima ploaie cedeaza. Culmea este ca, imediat ce intri in judetul vecin dispar gropile ca din senin.

  4. Cosmin Răspunde

    Poate plangerea pentru distrugere si pentru neglijenta in serviciu coroborata cu o verificare de la curtea de conturi si poate chiar si de la corpul de control al primului ministru (desi astia din urma sunt cam inactivi momentan) are sa ii trezeasca si poate o sa putem circula si noi decent

  5. Unu' Răspunde

    Problema este una veche și are o soluție simplă:
    Problema: transporturile agabaritice de nisip și pietriș de la balastierele din zonă!
    Soluția:
    ARR + CJ + RAR împreună cu poliția TREBUIE să facă acțiuni de prevenire, de identificare a vinovaților (transportatori și proprietari de balastiere!) și confiscarea utilajelor + amendarea vinovaților!
    Altfel, orice reparație sa va face, va fi de prisos!

    • y Răspunde

      + drumul nu are fundație concepută pentru asemenea trafic. Dar cum se va mai lucra o perioadă la varianta de ocolire, deci cererea de agregate este considerabil mai mare mă aștept ca autoritățile să facă ce au făcut și până acum. Să doarmă în papuci. Sau izmene. Sau ce vreți.

    • Dan Răspunde

      Bine zis ai punctat exact unde trebuie sa nu mai zicem de parbrize sparte cum umbla cu camioanele fără prelata deasupra cum duc la varianta satmarului

  6. x-ulescu Răspunde

    judetul e condus de udmr + pnl , multumiti-le la alegeri

    • a* Răspunde

      Da pesedeul tău cu cine a făcut majoritatea la județ? Panaramă ce ești.

      • x-ulescu Răspunde

        presedinte cj = udmr , vice cj = pnl , prefect = pnl , primar sm = udmr ,viceprimar = pnl
        lor sa le multumiti la alegeri pentru drumuri si altele. vorbim de prezent ,nu de acum 200 de ani ,cand faceau romanii drumuri si pod peste dunare.De astia numai gura e , nimic bun si concret ,decand sunt la putere

        • Crăciun Ghiuri Răspunde

          Iar drumurile făcute pe timpul K.u.K. acum mai bine de 100 de ani sunt perfect circulabile și acum. Romanii nu au construit nimic în județ, la istorie ești mai mult decât praf.
          Xule ești mai dobitoc decât media pe țară. Mai bine bagă niște curs valutar că mi-e lene să caut.

    • Unu' Răspunde

      Din ultimii 30 de ani, ciumații tăi au fost la putere, sub o formă sau alta, cel puțin 26! Abia de câțiva ani și-a dat poporul seama că sunteți niște lepre ordinare!

      • x-ulescu Răspunde

        in diferite combinatii in romania au fost la putere
        PSD cam 15 ani
        PNL 11 ani
        UDMR 11 ani
        PDL = PNL 11 ani

  7. x-ulescu Răspunde

    desi in tara in ultimii ani a fost psd -ul la putere ,in Satu Mare la putere a fost coalitia udmr + pnl , vedeti organigrama CJ , cine sunt cei cu functii de conducere ,din ce partide ,si apoi puteti sa le multumiti la alegeri

    • c-block Răspunde

      Si tocmai de aceea nu au primit fonduri de la Dragnea-Teodorovici-Dancila decat primarii lor din judet cu rare exceptii. Care primari au tocat banii primiti pe proiecte aiurea si executate de firme prietene (vezi de exemplu cazul sensului giratoriu din Craidorolt). Iar ceilalti care nu au fost cuminti au primit ciuciu. Poti fi mandru.?

      • x-ulescu Răspunde

        19 oct 2019 ,guvenul psd , a alocat aproape 19 milioane de lei comunitatilor locale din jud Satu Mare cei mai multi bani Careiului , Satu Mare si Tasnad … care din localitatile astea au avut primar psd-ist in 19 oct 2019…

        • c-block Răspunde

          Niciunul. Dar nu spui că sunt niște restanțe pentru facturi neachitate de gubernul tău de ani buni! Astea-s bani dați când știau că pică. Trei ani de zile ia verifică tu care primar a primit bani. Să enumăr localitățile? Acolo rar găsești nepesedist. Din ce a dat gubernul tău multe trebuie date înapoi din motive tehnice.

          • x-ulescu

            eu nu sunt werner , sa am guvernu meu

          • x-ulescu

            intr-un articol ,de pe portal sm , din 11 ian 2019 scrie , Guvernul a alocat jud, Satu Mare , suma de 1,3 miliarde lei . pentru perioada 2015-2020 ,din care 498565357,16 lei PENTRU DRUMURI !! ce a facut conducerea udmr-pnl ,a judetului cu banii astia ???

  8. Popica Răspunde

    Participa la sondaje si castiga bani
    https://bit.ly/2wrhuzk

  9. Matrozul Răspunde

    Cine se ocupa de drumurile judetene ? Ionut Rus, vicele PNL de la Consiliu. Ati votat PNL, acum sa va spalati pe cap cu ei

  10. x-ulescu Răspunde

    ati vazut cat e azi euro ?? o sa vedeti la urmatoarele facturi .. multumiti pnl-ului pus de werner la guvernare

  11. Profu Răspunde

    Masinile de mare tonaj care transporta balast si nisip de la balastiera lui chilintan,fara sa plătească taxele aferente, au facut praf acest drum.

  12. muller roland solartec.ro Răspunde

    votati candidatul independent antreprenorul de succes Muller Roland la primaria Satu Mare si nu veti regreta!

    • Alupigus Răspunde

      Deja ne pare rău, rău de tot! Regretăm veșnic și amar. Amin. Du-te și te plimbă-n altă parte.

  13. ... Răspunde

    @X-ulescu, acei bani de care pomenești NU au putut fi cheltuiți pentru că deșteptul de Ștef a băgat toate lucrările într-un dosar unic și la banii câștigați de acolo s-au băgat toate firmele grămadă. Într-una s-au ținut în contestații deci nu se putea da ordin de începere a lucrărilor (dacă știi ce e aia) pentru că nu se pot plăti lucrări din bani publici care sunt în situația asta legală. Situația este creată de Ștef și Govor. Deci …. Pataki, care atunci era senator i-a și avertizat public. Deci cine e de vină? Clar Pataki după tine, nu? Ești obositor dar oricum suferi de ceva retard mintal. Ori primești bani pentru tâmpeniile postate.

    • x-ulescu Răspunde

      banii au fost alocati de psd , chiar mai mult pentru localitati unde nu e primar psd ,Stef e la alde ..noi discutam de psd… si clar Pataki e de vina ca el e presedinte CJ sprijinit de udmr si pnl …este pus acolo de bibelou ,sau sa faca treaba ? ( adica e pus de bibelou ca sa nu fie de vina de starea drumurilor ) psd-ul a alocat banii ..udmr si pnl nu au stiut sa-i foloseasca ! nu mai veniti aiurea ca psd-ul nu a alocat banii !!
      Multumiti udmr-ului si pnl-ului la alegeri pentru starea drumurilor din judet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.