Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

FOTO. Haită de câini într-un cartier din Satu Mare. Semnal de alarmă tras de sătmăreni

Haită de câini într-un cartier din municipiul Satu Mare. Imaginile au fost surprinse în această după-masă, duminică, 16 februarie, în cartierul Micro 16, iar sătmărenii trag un semnal de alarmă.

Oamenii se întreabă cum de au ajuns câinii să umble în haite prin cartiere, în condițiile în care Primăria a reușit, în vara anului trecut, încheierea contractului pentru delegarea serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân din municipiul Satu Mare.

,,Uite un exemplu de azi (ora 15.00). În Micro 16, la intersecția B-dului Muncii cu Aleea Universului…Ham!”, se arată în textul care însoțește imaginile.

Contractul încheiat între Asociația Freelife și Primăria Municipiului Satu Mare a fost semnat în data de 2 iulie 2019, iar conform contractului încheiat, Asociația FreeLife are în responsabilitate identificarea, înregistrarea, capturarea, transportul, adăpostirea, hrănirea, deparazitarea, vaccinarea și sterilizarea precum și adopția câinilor. Cetățenii municipiului Satu Mare pot sesiza Asociația Freelife la numărul de telefon 0745 521 042.

10 comentarii

  1. Florin Răspunde

    Freelife toaca banii degeaba. Nu își fac treaba.

  2. apollo Răspunde

    Satu Mare e raiul cainilor vagabonzi asta datorita lipsei unui serviciu de ecarisaj asa cum exista in orice oras civilizat! Am vizitat toate orasele importante din tara,nicaieri nu exista atat de multi caini vagabonzi…inclusiv in centrul orasului…se asteapta probabil o tragedie cum s-a intamplat la Bucuresti probabil,pentru a se lua masuri…ti-e frica seara sa te plimbi pe dig sau in capatul cartierelor de multimea de caini fara stapan.Stiu ca sunt o sursa de venit pentru unii,dar ar trebui sa primeze civilizatia si siguranta cetateanului,nu confortul financiar al unor asa zisi iubitori de animale!

  3. Iri Răspunde

    Dacă nu ați mai adopta câini pe care dupa sa ii abandonați, nu ar mai fi atatia pe străzi.Nu e vina lor ca sunt pe străzi, ci a oamenilor iresponsabili. Ar trebui să vă bucurați ca aveti un primar care nu instigă la răutate, tortura si moarte, cum e in majoritatea orașelor țării și cum fac toate centrele de ecarisaj. Câinii sunt mai blanzi decât oamenii, nu ei sunt problemă. Mai bine v-ati gândi sa adoptați fiecare câte un suflet nevinovat, nu ocupa mult spatiu într-o curte si nu vrea decât dragoste pe care si el v-o va oferi din plin. Nu am fost lăsați pe pământ, de Dumnezeu, ca sa omorâm si sa privim cu indiferență, ba chiar cu răutate, vietuitoarele din jurul nostru.

  4. Anonim Răspunde

    Vai Vai unde suneti iubi de potăi ? Iubim animalele dar sa le grijească alți .
    Pt un câine rasa comuna crescut de un amator are nevoie de 100 ron buget.
    Iubire fără responsabilitate este o poveste urata. A nu înțelegi = analfabetism funcțional
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Analfabetism_func%C8%9Bional

  5. Ramo Răspunde

    Dacă există o fundație care vrea să ii ajute ,este un lucru frumos si benefic….dar câțiva oameni nu pot rezolva totul, dacă noi nu le dăm o mână de ajutor. Ei merita felicitări….dar va intreb pe voi, cei care fotografiati câinii si comentați, ati fost vreodată la sediul fundației sa dati o mână de ajutor, sa încercați să găsiți un stăpân unui cățel, sa faceti voluntariat ? Ei sunt o mână de oameni care încearcă să facă un lucru mare , dar fără ajutorul vostru nu pot reuși, dacă voi nu adoptați un animalul, doar ii aruncati si numiti, cum vrei ti sa se urnească din loc acest proiect? E usor sa învinovatiti acei oameni cu suflet mare, fără ca voi sa ridicați un pai

  6. Anton Răspunde

    Trebe omorati dracului pana nu omoara iei

    • ionut Răspunde

      Antoane-Trebuia ma-ta sa te stranga de gat, AVORTONULE!!!

      • Peda Gogu Repetent Răspunde

        Specia asta e rezistentă. Nu vezi că a scăpat și de școală? Mă refer la halul în care violează limba română.?

  7. Vlad Tepes Răspunde

    Mai decit sa aruncati o coaja de piine uscata la ghena de gunoi, mai bine o dati la aceste animale nenorocite.
    Fiti siguri ca nu va vor omori.
    Animalul se inrautateste din cauza foamei !

    • satmarean Răspunde

      Sa mori tu? din contra asociaza mancarea cu omul, cand nu ii dai e peste tine. sa vina sugatoarele de fonduri sa ii ia acasa. am mai comentat aici ca daca odata i-mi e muscat copilul, prind javra si o inchid cu basinoasa de pe paulestiului si vad care pe care.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.