Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

FOTO. Slalom prin trafic. Cum își pun viața în pericol sătmărenii care merg la biserică

Slalom prin trafic. Haos pe Podul Golescu din municipiul Satu Mare, în această după-amiază. Sătmărenii care au ieșit din Catedrala ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” după încheierea slujbei au testat vigilența șoferilor.

Pietonii-kamikaze le-au dat mari bătăi de cap șoferilor care au circulat în zona Catedralei în această după-amiază. Întrucât au considerat că trecerea de pietoni este prea departe, zeci de sătmăreni au făcut slalom printre mașini pe Podul Golescu, la ieșirea de la slujbă.

Acest lucru se întâmplă în fiecare duminică, dar și cu ocazia unor Sărbători importante, însă, cu toate acestea, internauții continuă să se întrebe de ce poliția nu ia niciun fel de măsuri în acest sens.

35 comentarii

  1. Gabriel Răspunde

    Ca să nu mai existe pericol de accident ar trebui instalat un semafor cu buton pentru pietoni. Ca la piață. Sunt multe locuri unde trebuie ca trecerile pentru pietoni sa fie semaforizare, inclusiv la sensul giratoriu de la lidl, spre auchan. Trecerile acelea de pietoni încurcă circulația, nu au fost făcute cu cap, trebuie pasaj că pasarela ar arata urat. Dar cine știe poate peste vreo 15, 20 de ani avem și asta.

    • nuconteaza Răspunde

      Exact. Trecerile de pietoni la sensurile giratorii incurca mai mult decat fac un bine. Daca ar fi pus, ar trebui lasat macar 50 m de la intrarea in sensul giratoriu. De multe ori se intampla ca intri in sens si nu stii daca in momentul in care iesi din sensul giratoriu daca ai loc pe banda pe care vrei sa intri pentru ca ghici ce.. trec pietoni si doar nu o sa ii lovesti, nu? Si uite asa blocheaza 1 masina sau mai multe un sens giratoriu pentru ca fizic nu incap pe drum sa astepte inainte de trecerea de pietoni.

      • Unu' Răspunde

        Pentru majoritatea șoferilor, orice trecere de pietoni îi încurcă!
        Dar să nu uităm, orașul NU este doar pentru mașini, ci și al pietonilor!

  2. cetatean Răspunde

    Asa e pe Botizului la biserica duminica si de sarbatori ,iar cu parcarile la biserica dezastru pol nu face nimic pentru ca se intampla la biserica !

  3. urbanism Răspunde

    Prima dată a fost intersecția, după aia a fost biserica. Cei care au dat voie să se construiască la vremea respectivă biserica la capul podului în ditamai intersecția circulată s-au gândit muuult și bine. Dar mai ales prost. Să nu-mi spuneți că nu știau chestia asta. Știau dar nu au gândit. Sau nu i-a interesat. Asta este orașul nostru.

  4. Vasile Răspunde

    Trec cu incuviintare Bunului Domn, care-i apara,doar fac parte din turma Lui.

    • Unu' Răspunde

      Ăia care fac parte din turma Domnului, trec frumos și civilizat pe la trecerea de pietoni!
      Cei care trec aiurea, sunt scursurile, boii și vacile din ciurda Domnului!

  5. shumaheru Răspunde

    popa ii asteapta cu cadelnita la relanti

  6. Ardelean Răspunde

    Ce pretentii aveti de la niste oi fara minte? Sa mai faca doi pasi, pana la zebra? Pierd locurile in fata daca fac ocolu asta, si nu-s atinse de primul fum de cadelnita, ala mai curat si pur, ce te duce direct in rai.

  7. bla Răspunde

    Pe vremuri era la fel. Cand veneam de la drum mai lung, daca ne prindea ora 7-PM pe drum, ne intalneam cu aceleasi specii .Astea au coarnele taiate si nu au clopot la gat. In rest, se caca cum umbla…imprastiat

  8. Yon Răspunde

    Salut,
    Dar dacă tot merg la biserică…nu ar fi mai bine să treacă pe la trecerea de pietoni?este un pic în dreapta!
    Uluitor! mergem la biserică să ne “rugăm” dar trecem strada ilegal din comoditate să nu mai mergi 50 de metri în plus…Așa vă vrea Dumnezeu?Evlavioși,dar care nu respectă o minimă regulă?!Se miră lumea de politicienii care merg la biserică și sunt niște rahați?
    Ok,norodul e prost,dar ce sfaturi dau vestiții preoți ai parohiei?Nu ar trebui să le spună mergi băi pe la trecere?
    Oameni credincioși fără rușine să respecte o minimă regulă de circulație…care e motivul,în afară de comoditate,pentru care nu trec pe la trecerea de pietoni?

  9. Bubu Răspunde

    Instalati dracului un gard pana in apropierea trecerii de pietoni, sa dirijeze turma pe unde trebuie sa faca transhumanta! Altfel nu se rezolva nimic!

    • felix Răspunde

      gard electric, asta e cultura generala a romanilor, in timp ce trag doua flegme si arunca flaconul peste gard fac slalom pietonal in trafic, romanii au talent!

  10. ... Răspunde

    Bubu, eu cred că popa nu vrea pentru că îi de frică că atunci se decimează numeric turma. Înțelegi, nu?

  11. ??? Răspunde

    Îmi explică mie cineva de ce practic numai la bisericile ortodoxe este problema asta??? Mulțumesc anticipat!

    • Norick Răspunde

      De obicei in satul lor natal asa era “la moda” – traversezi drumul unde vrei . 🙂 😛
      Peace ! 🙂

  12. altu fără bmw Răspunde

    Am o sugestie pentru popă. Să ceară ca podul să se transforme în pod pietonal exclusiv. Așa mai merge, nu?

  13. Vlad Tepes Răspunde

    Cel mai practic lucru care s-ar putea face acolo, ar fi un pasaj substradal, vis-a-vis cu biserica.
    Asta ar trebui facut pe toate patru intrarile in intersectie.
    Ar fi si estetic si practic.

    • Unu' Răspunde

      La noi așa ceva sunt doar vise științifico-fantastice!
      Dar tu ai dreptate, la ambele poduri aia ar fi soluția adevărată, nu pasarele suspendate, în stâlpii cărora să se oprească boii cu bolizii scăpați de sub control!

  14. xxx Răspunde

    Daca nu sunt in stare sa faca 100m de la biserica la trecerea de pietoni, nu au decat sa fie luati pe sus de toate masinile. I-ar prinde bine popii niste inmormantari, mai face si el un ban.

    • Ardelean Răspunde

      Ma tem ca nu, un popa mulge mai mult de pe o oaie vie si proasta decat capata pe niste lalaieli la pomana ei. Mai ales de pe turma ce se vede in poza…clar toate au minte multa si dexteritate in a o folosi.

  15. muller roland mircea din satu mare Răspunde

    firma solartec.ro vinde locuri de veci ieftine cu factura si cu tehnologie made in DE cu insertie verticala (ocupa loc mai putin) si cu incalzire Purmo in sicriu pentru cei frigurosi. Comanda acum cu plata in avans la numai: 5000 euro

    • ... Răspunde

      Nu vrem ca n-are aer conditionat, termopane, filtre polen pentru alergici, internet 5-6-7G, cablu teve si loc de parcare pentru gipul drag.

  16. ... Răspunde

    O idee pentru popă. Dacă tot e problemă cu traficul de ce nu încearcă transformarea bisericocatedralei neterminate în biserică drive-in??? Ce de enoriași ar parca în biserică! Ce de bani ar încasa popa!

  17. Ardelean Răspunde

    Cum se face ca ciobanii de la militzia locala nu merg, cu caietu de procese verbale, sa faca un leu de-o suta de pe spatele oilor astora? Sau le e frica de prealustruita cruce? Aia frecata cu Cif de curatori?

  18. istvan Răspunde

    Stimate reporter (care te-ai postat intentionat in balconul blocului R de vis a vis de Biserica) trebuie sa te contrazic. (1). Nu a facut nimeni slalom printre masini, pt. ca de pe pod a venit o singura masina care a intrat in M.16, in fata mea. Sunt persoana care se vede in fotografia Dvs. (2) In ceeace priveste numarul de masini din partea spre trecerea de pietoni , ele au stat ptr,ca au acordat trecere a cateva sute de pietoni. (3) Altfel, “senzationala” stire a Ta este “fasait” mai mic. (4) Mai bine ai fi propus autoritatilor locale , prelungirea balustradei din fata Bisericii pana la statia de autobus. Dar in aceat caz : Ce ai mai fi filmat? Ramaneai Somar? (5) Celor care ii fac pe acesti credinciosi (care si cat mai sunt) oi, preotii ii compari si-i faci nemernici, credinciosii, oameni fara scrupule, animale cu talangi, tarani,etc. aveti dreptate doar voi ati descoperit gaura pe macaroane , sau ati taiat vana de cacat. Voi cei care(pana-n 35 de ani) cititi dar nu intelegeti ce. Bravo voua !!!! Tot asa inainte, pt.ca atata stiti in rest sunteti corigento-analfabeti.

    • Bubu Răspunde

      Adica, tu doctul lui peste prajit, ai tinut toata aceasta pledoarie gratuita, ca sa ne explici noua, frustratilor, cum de ne-am permis sa ne impacientam,ca voi vitelor, treceti ca pe pasune, încalcand legea! Duoa mintea ta, aia filozoafa, daca nu sunt masini pe drum, bivolii de voi pot trece cum âi taie coarnele!!! Asa-i, ziaristul e de vina ca voi sunteti niste oameni cu creier de oaie! Atââât! Efectul de turma functioneaza perfect!

    • x-ulescu Răspunde

      nu va agitati ,in curand guvernu orban ,va da o ordonanta de urgenta prin care pensionarii vor fi obligati sa treca numai pe rosu

      • altu fără bmw Răspunde

        Numai cei care votează pesede. Liberalii trec pe galben. Ungurii au voie pe verde.???

    • ... Răspunde

      Viteazule. Dacă ești așa basculă pe sculă nu vrei să te autodenunți la Rutieră??? Nu pricepi că tocmai de aceea trăim într-o țară de kk pentru că noi ne batem joc de ea??? Fiecare în parte și toți la un loc. Se pare că nu! ?Regulile de circulație, regulile de conviețuire nu sunt opționale. Tocmai de aceea au fost “inventate” pentru că am trecut de faza coborâtului din copac.
      PS. Dacă ești șofer și te “surprinde plăcut” o astfel de turmă de credincioși mă gândesc că îi “feliciți” și tu. Apoi mergi la nenea popa să te împărtășești și să te pocăiești. Mare figură, mare fals!
      Eu aș sta acolo și i-aș amenda pe pietonii ăștia kamikaze. Dar prima dată pe preot. Halal exemplu mai dă!
      Sper să citească ce am scris.
      PS2. Ideea este stimabile că POATE se putea trece și așa. Poate. Ai câștigat 30 de secunde de nemișcare și 50-100 m mai puțin de parcurs. Dar ….. NU ESTE VOIE! Indeferent de limba vorbită sau de religie. Te lași să rumegi ce am scris.

  19. Ardelean Răspunde

    Fac pe mine de ras…boul ala vroia sa i se prelungeasca pasarela… . Da de ce nu pana in bucataria lui, nu doar pana in statia de bus? Sa-u sa-i faca primaru metrou pana in bloc la el, eventual heliport, de pe una din turle. Sau, telegondola.

  20. Ardelean Răspunde

    Corigento-analfabeti :))). Pun pariu ca mosulica are card de fidelizare la Catena, desi citit invers e drac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.