Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

FOTO. Poliţist condamnat la 3 ani de închisoare, eliberat după un an. Şi-a bătut colegul!

Poliţist condamnat la 3 ani de închisoare, eliberat după un an. După doar 1 an şi aproape 4 luni petrecute în puşcăria de la Satu Mare, fostul poliţist Alin Onica a fost eliberat condiţionat în cursul lunii februarie 2020, deşi a fost condamnat de Tribunalul Sălaj în 2018, la o pedeapsă de 3 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru infracţiunea de tentativă de omor, după ce l-a bătut până l-a lăsat fără suflare pe colegul său, agentul de poliţie Mircea Gaidoş, potrivit sportulsalajean.ro.


Bătăuşul Alin Onica, fost poliţist la Poliţia Oraşului Şimleu Silvaniei – Compartimentul Ordine Publică, a cerut Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertat din cadrul Penitenciarului Satu-Mare să fie eliberat condiţionat.

Solicitarea a fost înregistrată la Judecătoria Satu-Mare la începutul lunii februarie, dar la primul termen cauza a fost amânată. Recent, la al doilea termen de judecată, magistraţii sătmăreni au admis cererea comisiei şi l-au eliberat condiţionat pe Alin Onica din puşcărie, după doar 1 an şi puţin peste 3 luni petrecute după gratii, din totalul pedepsei de 3 ani şi 8 luni, cât trebuia să execute.

Iată soluţia pronunţată de instanţa de judecată:

“Solutia pe scurt: În baza art. 587 alin.2 CPP raportat la art. 100 Cod penal, admite sesizarea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate, în ceea ce priveşte acordarea liberării condiţionate privind pe condamnatul ONICA IOAN ALIN, în prezent deţinut în Penitenciarul Satu Mare, în executarea pedepsei de 3 ani şi 8 luni închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr. 43/2018 emisă de Tribunalul Sălaj, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, prev. de art. 188 Cod penal. Dispune punerea în libertate a condamnatului, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr.59/2018, emis de Tribunalul Sălaj, atrăgându-i atenţia asupra consecinţelor nerespectării dispoziţiilor de art. 104 Cod penal . În baza art. 272 al.1 Cod proc. penală dispune virarea din contul Ministerului Justiţiei în contul Baroului de Avocaţi Satu Mare a sumei de 313 lei reprezentând onorariul cuvenit avocatului din oficiu Aniţaş Solomon Octavia Georgiana. În baza art. 275 al.3 Cod proc. penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare.”

Amintim că fapta a fost comisă în seara de 16 ianuarie 2018, când la petrecerea de bilanţ a Poliţiei Şimleu Silvaniei, eveniment la care au participat şi Aurel Ştirb – la acel moment şeful IPJ Sălaj, alături de şeful Poliţiei Şimleu Dorin Domşa,  când Onica Alin şi-a bătut cu bestialitate colegul, pe Mircea Gaidoş.

Onica l-a zdrobit în bătaie pe colegul său Mircea Gaidoş la petrecerea de bilanţ din ianuarie a poliţiştilor din Şimleu

La petrecerea poliţiştilor organizată la Cabana Brădet din Şimleu, Alin Onica l-a bătut cu o cruzime nemai întâlnită pe Mircea Gaidoş, care a fost preluat în stare gravă de un echipaj SMURD şi transportat la Spitalul din Şimleu, de unde o ambulanţă l-a dus imediat la Urgenţa Spitalului din Zalău. În cele din urmă, din cauza stării foarte grave de sănătate, a fost transportat la un spital din Cluj. Procurorii au declarat atunci pentru jurnalistul Artur Szekely că nu au văzut în cariera lor un caz cu un aşa mare număr de leziuni pe corpul unei victime. Gaidoş Mircea avea aproape toate costele rupte, fractură de piramidă nazală, fractură la maxilar, plămân perforat, dar şi alte zeci de urme lovituri pe toată suprafaţa corpului. Potrivit martorilor, Mircea Gaidoş a fost bătut de Alin Onica timp de aproximativ o oră în continuu.

Mircea Gaidoş a “văzut” moartea cu ochii

Mircea Gaidoş a declarat că a petrecut 10 zile la terapie intensivă, după care a fost internat patru zile la Secţia Chirurgie. A stat în comă o noapte întreagă, iar doctorii s-au abţinut iniţial cu privire la şansele de viaţă. Mircea a suferit o operaţie la maxilar, iar cinci săptămâni a avut un sistem de imobilizare a maxilarului, perioadă în care nu şi-a putut deschide gura de loc, iar timp de două luni s-a hrănit doar cu paiul şi a slăbit destul de mult.

Sursa: Sportul sălăjean

7 comentarii

  1. Mae Răspunde

    Ce astepti de la ăștia niște traficanți Drogați și betivi

  2. Norick Răspunde

    Eu zic să mai angajați inapoi in m.a.i. pe un salar de 6000 de lei pe lună, atata merită.
    Bravo romănia!

  3. Marin Răspunde

    Labagii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.