Ultima actualizare: azi, 20:44

Naţionale

Un grup de 45 de copii români aflat în vacanţă la Veneţia, întors de urgenţă în ţară!

Un grup de copii români aflat în vacanţă la Veneţia, întors de urgenţă în ţară. Copiii sunt elevi de la Liceul de Arte “Regina Maria” din Alba Iulia şi au plecat într-o excursie organizată în Veneţia, iar acum regiunea Veneto se află în stare de alertă din cauza coronavirului. Este vorba despre un autocar în care se află 45 de elevi şi cinci cadre didactice.

Deputatul de Alba, Florin Roman, a transmis că deocamdată nu este niciun motiv serios de panică, întrucât starea elevilor este bună și nu au apărut simptome medicale febrile.
“Azi noapte in jurul orei 24.00, am fost alertat de către președintele consiliului judetean Alba și de părinți, solicitându-mi-se ajutorul pentru întoarcerea de urgență a copiilor acasa. Am luat legătura urgent cu miniștrii de externe și educație, cu secretarul de stat de la ministerul sănătății, cu Inspectorul general Cornel Sandu și s-a decis, peste voința firmei organizatoare a excursiei, astăzi dimineața la ora 6, întoarcerea copiilor in România, de urgentă. Ministrul Monica Anisie a facilitat așteptarea copiilor din Alba la frontiera, pentru prima evaluare, iar in aceasta seara vor ajunge acasa la Alba Iulia.

Întrucât regiunea Veneto este introdusă de sâmbătă noaptea in “lista scurta”, copiii urmează sa fie introdusi in carantina timp de 14 zile, urmând sa fie evaluați la intrarea și ieșirea din carantin”, a precizat Roman.

Premierul Ludovic Orban spune că elevii aflaţi în vacanţă la Veneţia vor fi izolaţi o săptămână

„Sunt în temă. Nu se întorc de acolo, recomandarea va fi să stea izolați acasă, nu în carantină. E vorba de 50 de copii. Având în vedere că nu vin din zonă de focar, nu vor sta 14 zile în carantină. Vom solicita fiecărei familii să îi țină izolați măcar o săptămână acasă”, a spus Orban la Digi 24.

Românii care se întorc în țară din Veneto și Lombardia (Italia), unde s-au înregistrat cazuri de coronavirus, vor sta în carantină 14 zile, anunță Ministerul Sănătății.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.