Ultima actualizare: azi, 15:26

Locale

FOTO. Tomberoane îngropate la Tășnad, după modelul din Cluj și Oradea

Tomberoane îngropate la Tășnad, după modelul din Cluj și Oradea. La Tășnad a fost dată în folosință prima platformă subterană pentru colectarea selectivă a deșeurilor din județul Satu Mare. Inaugurarea sistemului a avut loc în această după-masă, vineri, 7 februarie.

Acesta cuprinde patru puncte de colectare cu o capacitate de 1.100 de litri care sunt acționate hidraulic pentru ridicarea/coborârea din subteran. Este primul sistem de acest gen montat în județul Satu Mare, iar în următoarea etapă se dorește instalarea a încă 4 astfel de platforme.

Tășnadul face prin această investiție un pas important în dezvoltarea orașului, pe modelul “administrațiilor smart” din Cluj Napoca și Oradea.

 

Un comentariu

  1. Nimeni Răspunde

    Sa speram ca se va generaliza in tot orasul si in toata tara. Glumesc, evident. Oricum sunt puncte de colectarea deseurilor unde poti sa-ti faci reclama politica. Referitor la problematica deseurilor afirm ca sunt putine persoane in judet care stiu cum sta treaba. Va dau un singur exemplu, ceea ce credem noi ca inseamna ceva si ce este el in realitate. In articol se face referire la tomberoane si sunt indicate recipientele din poza, iata definitia cuvantului tomberon:

    TOMBERÓN, tomberoane, s. n. Cutie, de obicei de tablă, montată pe o osie cu două roți, care se folosește la transportarea pe distanțe mici a materialelor de construcție, a gunoaielor etc., descărcîndu-se prin răsturnarea în jurul osiei sale.

    Mai credeti ca cele din poza sunt tomberoane?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.