Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

FOTO/VIDEO. Furtuna ce vine spre Satu Mare a provocat pagube în Anglia, Belgia, Germania

Furtuna ce vine spre Satu Mare a provocat pagube însemnate în Europa. Furtunile Ciara și Sabine au provocat zboruri anulate și feriboturi suspendate între Franța și Anglia, precum și meciuri de fotbal amânate în Belgia. În Germania, regiuni întregi au fost sub cod portocaliu, roșu și chiar violet.

Furtuna Ciara a adus în Irlanda și Marea Britanie ploi torențiale și vânt puternic, care la rafală a ajuns la 145 de kilometri pe oră. Valuri uriașe au inundat zonele de coastă. Mai multe râuri s-au revărsat în Anglia și Țara Galilor, după ce într-o singură zi a plouat cât într-o luna. Traficul aerian din Regat a fost complet dat peste cap după ce sute de curse au fost anulate sau au avut întârzieri. Au fost afectate și traficul rutier și cel feroviar.

În Germania, furtuna Sabine a lovit cu putere și regiuni întregi au fost sub cod portocaliu, roșu și chiar violet. Aproximativ şaizeci de zboruri către şi dinspre Bruxelles au fost anulate duminică.  Institutul regal de meteorologie din Belgia a emis duminică o alertă portocalie pentru vânturi puternice cu rafale de până la 130 km/h şi chiar mai mult, cu un “risc ridicat de pagube” în toată ţara.

Furtuna a lovit și Franța, acolo unde rafalele au depășit 140 de km/h. În regiunea Hauts-de-France, prefecturile au cerut populaţiei să limiteze deplasările şi să nu se plimbe prin păduri din cauza riscului de cădere a copacilor, în special în Somme, şi să evite litoralul din cauza riscului creştere a nivelului apei. În Lille şi Boulogne-sur-Mer, parcurile şi grădinile au fost închise toată duminica.

Reamintim că Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben de vânt puternic pentru județul Satu Mare. Avertizarea va intra în vigoare în această după-masă, la ora 14.00 și va fi valabilă până mâine seară, marți, 11 februarie, la ora 20.00.

,,În intervalul menționat, la munte,vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 65…75 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăși 90 km/h și va fi viscol. Vor fi intervale în care în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș rafalele vor depăși 55…65 de km/h și izolat 70…80 km/h”, avertizează meteorologii.

Pentru județele vecine, meteorologii au emis Cod Portocaliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.