Ultima actualizare: azi, 08:53

Locale

FOTO/VIDEO. Spitalul din China, construit în 10 zile, a fost deschis. A primit deja primii pacienți

Spitalul din China, construit în 10 zile, a fost deschis luni și a primit deja primii pacienți infectați cu coronavirus. Aceștia au fost internați astăzi, luni, 3 februarie, în spitalul specializat construit în doar zece zile la Wuhan, epicentrul epidemiei cu noul tip de virus.

Construcția a început 24 ianuarie și s-a desfășurat într-un ritm alert, mai ales că spitalul, cu 1.000 de paturi, este mai mult din elemente prefabricate. Clădirea, cu o suprafață de 60.000 de metri pătrați, a fost construit de 7.000 de muncitori, iar armata chineză a trimis 1.400 de doctori, asistente și personal auxiliar pentru a îngriji pacienții.

Spitalul are un sistem de ventilație specializat, numeroase saloane pentru izolare și 30 de saloane de terapie intensivă, potrivit cotidianului guvernamental Yangtze Daily. Doctorii de la noua unitate medicală din Wuhan pot comunica prin intermediul unui sistem video cu experți de la spitalul central al armatei chineze, cu sediul la Beijing.

Autoritățile medicale chineze au anunțat luni dimineață că numărul total al deceselor cauzate de noul coronavirus se ridică în prezent la 361. Alte peste 17.000 de persoane au fost infectate cu acest virus.

4 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    in plm, aia va f.te pe voi grija. nu ca la spital SM este un cuib de naparci care i-si bate joc de populatie.

    • ionut Răspunde

      Satmarene, esti un GUNOI! Din curiozitate am deschis articolul, eram sigur ca un GUNOI frustrat, in loc sa comenteze despre ce a realizat un guvern dintr-o alta tara, se gaseste sa comenteze despre medici. Ce treaba au medicii cu construitul spitalelor??? Pune mana pe carte si invata, nu mai fi invidios in timp ce astepti sa-ti soseasca ajutorul social!

  2. Satmarean Răspunde

    Acolo nu au nevoie de exproprieri ,100 studii de fezabilitate, 100 licitatii si tot atatea contestatii , examene pt angajari……Toti cei care muncesc in strainatate din banii trimisi acasa sunt impozitati de stat chiar daca au platit impozite in tara in care lucreaza. Daca ai gresit ……sa vezi acolo ce patesti? Pe noi parca prea multa democratie ne incurca!

  3. Nimeni Răspunde

    Da, e impresionant ce-au realizat chinezii, numai ca au de-a face cu “lucrul dracului”. Ca orice conducator abil tovarasul Xi Jinping stie bine ca lupta cu acest teribil virus trebuie castigata in plan moral, iar mai apoi efectiv, constructia rapida a acestui corona-spital tocmai acestui lucru serveste. Eu nu prea cred in eficienta acestui spital in lupta efectiva cu virusul perfid, ideea de a strange oamenii infectati la un loc nu mi se pare o solutie prea buna. Vom trai si vom vedea…daca vom apuca sa mai vedem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.