Ultima actualizare: azi, 16:10

Locale

Ladă cu pâine pentru sărmanii din Satu Mare. Oamenii aruncă produse consumate și congelate

Fundația Maurer din municipiul Satu Mare a montat Lada cu pâine în urmă cu trei ani pe peretele sediului lor. Mai exact, este vorba despre o cutie în care sătmărenii pot pune una sau mai multe pâini care, ulterior, vor sunt donate oamenilor nevoiași.

Mai multe persoane, însă, au depozitat în cutie produse fără ambalaj, congelate sau consumate pe jumătate. Reprezentanții asociației fac apel către sătmăreni, să nu uite care este destinația lăzii și să aibă un minim respect față de persoanele aflate în nevoie.

„Stimată comunitate,
acum 3 ani am montat pe peretele clădirii sediului nostru lada cu pâine, iniţiativă unică în Satu Mare. De atunci, lada este de ajutor zilnic pentru nevoiaşi, pentru ca să nu existe zi fără pâine pentru aceştia. În această ladă poate să pună o pâine oricine doreşte, cu toate acestea în ultimele zile doar noi facem acest lucru.

Din păcate, mulţi au uitat care este destinaţia lăzii şi au depozitat aici produse fără ambalaj, congelate, sau consumate pe jumătate, ceea ce reprezintă o umilinţă la adresa bieţilor oameni care se hrănesc de aici, şi care tocmai pentru a servi o bucată de pâine vin în acest loc. Rugăm pe această cale doritorii în a ajuta, să pună pâine în ladă, şi să dea dovadă de un minim respect faţă de aceste persoane şi aşa necăjite (str. G. Coşbuc nr. 4/A)”, transmit reprezentanții Fundației Maurer.

Lada cu pâine o găsiți pe strada George Coșbuc, nr. 4/A din municipiul Satu Mare.

Un comentariu

  1. Unu' Răspunde

    Felicitări pentru inițiativă! Nici nu știam de existența acestei lăzi!
    O sugestie: probabil că oamenii care așează acolo produse congelate o fac tot cu intenții bune, dar în lipsa unei lăzi pentru altfel de produse, o folosesc pe cea existentă. Poate că ar fi o idee bună să se monteze o ladă frigorifică undeva la interior, iar cei care au posibilitatea de a oferi mai mult, să o facă în condiții proprii!
    Cei care aruncă produse semi-consumate … să dea domnul să nu ajungă și ei să fie nevoiți să apeleze la respectiva ladă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.