Ultima actualizare: azi, 09:33

Locale

Mărturia unui sătmărean din Italia: Stăm în casă, toate sunt închise!

Un sătmărean stabilit în Italia a declarat, pentru PortalSM, că măsurile luate împotriva răspândirii coronavirusului sunt foarte dure. El locuiește de ani buni în zona Milano și nu s-a mai întâlnit niciodată cu o astfel de situație.

,,Aici totul este închis în afară de magazine. Nu mai sunt oameni pe străzi, şcolile şi instituţiile sunt închise. Doar magazinele sunt deschise dar rafturile sunt goale sau se golesc imediat ce se aduce marfă. Norocul meu este că pot să lucrez de acasă o perioadă, am nevoie doar de laptop şi internet pentru a-mi face munca. Am convenit cu angajatorul ca atâta timp cât nu este necesară deplasarea să facem tot ce putem de acasă. Lumea e panicată, ne informăm de pe internet şi de la televizor. Ni se spune tot timpul să stăm acasă, să anunţăm medicii de îndată ce ni se pare că avem vreo suspiciune, să evităm deplasările, contactul cu alte persoane. Nu se ştie cât va dura toată această situaţie. Cert este că aici lumea are mai multă încredere în medici, autorităţi, servicii de urgenţă”, a spus George, pentru PortalSM.

Nu mai puțin de zece localități din nordul Italiei au intrat oficial în carantină din cauza coronavirusului. Italia a înregistrat, până la această oră, șapte decese provocate de virusul din China, iar numărul cazurilor confirmate de contagiere a depășit 220. Cazurile de coronavirus din Italia au fost înregistrate în regiunile Lombardia și Veneto, unde sunt înregistrați 176.000, respectiv 127.00 de români, printre care și foarte mulți sătmăreni.

2 comentarii

  1. ? Răspunde

    Daca zicea ca vine din Codogno sau satele vecine ,era asa cum zice….dar daca vine din Milano cum zice, abureste,de unde scoate el toata drama asta ? Cine nu stie adevarul,crede ca zona Milano pare un film cu zombie. Doar zona Codogno si cateva sate is mai limitate.

  2. Nimeni Răspunde

    Coronavirusul acesta induce in fiecare comportamente diferite. Se zice ca tiganii dintr-o localitate din Suceava s-au intors acasa de teama coronavirusului. Eu cred ca-i doare-n cot pe tigani de virus, mai degraba au venit fie sa nu fie acuzati ca ei transmit virusul fie s-au speriat de politia si armata italiana sau poate si de disperarea unor italieni care goleau rafturile magazinelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.