Ultima actualizare: azi, 09:47

Locale

Doi elevi din Satu Mare, întorşi din Italia, trimişi de la şcoală de teama coronavirusului!

ACTUALIZARE. Potrivit unui părinte, elevii nu fost trimiși din start la școală, decizia părinților fiind de a îi ține pe elevi acasă după sosirea din Italia.

Doi elevi din Satu Mare care au fost la un concurs sportiv în Italia în cursul săptămânii trecute şi s-au prezentat astăzi la şcoală au fost trimişi acasă pentru două săptămâni.

Elevii sunt de la şcoala Lucian Blaga din Satu Mare, cazul fiind semnalat conducerii unităţii de către părinţii lor, aceştia fiind de bună credinţă. Conducerea şcolii a anunţat Inspectoratul Şcolar despre cei doi elevi din Satu Mare iar ulterior Direcţia de Sănătate Publică.

Inspectorul Şcolar Judeţean, Călin Durla, a declarat pentru PortalSM că elevii nu prezintă niciun fel de suspiciune, dar că s-a luat această măsură preventivă deoarece şcoala este modul cel mai propice de răspândire a unor astfel de infecţii. Prin urmare, s-a decis ca elevii să stea acasă timp de două săptămâni. Copiii au fost la o competiţie chiar în regiunea Veneto, unde au intrat în contact cu alţi copii, acest lucru petrecându-se chiar înainte de a izbucni epidemia din Italia.

Deocamdată nu se ştie ce s-a întâmplat cu ceilalţi  copii care au fost la competiţia sportivă. Se pare că în total grupa era formată din opt copii. Probabil că ceilalți au mers la școală, din moment ce Inspectoratul Şcolar nu a fost anunţat că ar fi înregistrate absenţe motivate ca urmare a intrării în carantină a unor copii.

Reamintim faptul că elevii nu au niciun fel de suspiciune de infestare, însă decizia de a-i izola acasă este una preventivă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.