Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

Mesajul unei sătmărence, după experiența la UPU și Spitalul Județean: „Merită respectul și prețuirea noastră!”

O sătmăreancă laudă personalul de la UPU Satu Mare și de la Secția de Chirurgie a Spitalului Județean. Ea a dorit să transmită prin intermediul PortalSM un mesaj cu privire la experiența pe care a avut-o acolo.

Redăm mesajul integral:

„Despre Spitalul Județean, dar în special despre UPU Satu Mare, auzi numai lucruri cât se poate de rele, așa că atunci când săptămâna trecută mama mea a ajuns la UPU, iar apoi a fost necesară internarea am stat cu inima cât un purece. Spre surprinderea mea, la UPU Satu Mare a fost tratată excelent, asistentele, dar și doctorița s-au comportat impecabil și au fost foarte, foarte atente. A fost operată și internată la Secția de Chirurgie unde, din nou, oamenii au fost deosebiți. Medicul (Varodi) foarte atent și grijuliu, iar asistentele și practicantele foarte amabile cu ea și cu toți ceilalți pacienți. Cât timp am stat cu ea în spital, am văzut la ce sunt supuse asistentele și infirmierele, iar faptul că reușesc să rămână calme e aproape un miracol. Cel puțin pe Secția de Chirurgie, sunt foarte puține asistente, dar și mai puține infirmiere, față de numărul uriaș de pacienți pe care îl au în grijă. Toți pacienții cer ajutor, toți au nevoie de calmante și de o vorbă bună, iar ele se împart așa cum pot. Și sunt „în priză” non-stop. Le vezi pe holuri dimineața, la amiază, seara și întreaga noapte. Dacă ai nevoie de ceva, ca printr-o minune, în câteva minute ajunge o asistentă sau o infirmieră, iar atunci când are grijă de tine, o mai strigă din alte saloane. Și merge și acolo…. Sigur că mai sunt excepții, asistente mai puțin amabile și interesate, dar numărul e mic față de cel al asistentelor ce merită tot respectul.

După experiența asta de câteva zile în care am fost „martoră” la UPU și Chirurgie, am ajuns la concluzia că vina stă mai sus, nu la cei ce lucrează acolo. Ei fac față așa cum pot. Numărul de pacienți e uriaș, iar personalul este mult, mult prea mic. (La fel cum mult prea puține sunt și paturile de la UPU). Deci nu e mare mirare dacă mai cedează nervos câte o asistentă, infirmieră… etc., iar aici mă refer la cele de bună credință. Sunt printre ei oameni indiferenți, dar în mare parte, personalul e amabil și încearcă să facă față cu bine la tot.

Duc în spate o misiune grea, văd oameni suferind, plângând, urlând, oameni ce amenință că se sinucid, că se aruncă pe geam, dar cumva reușesc să rămână drepți. Merită respectul și prețuirea noastră. Mesajul acesta e pentru ei, pentru oamenii ce trag la spital din greu, dar continuă să fie buni cu cei din jur. Rămâneți la fel de atenți, și să sperăm că cei mai de sus vor face ordine cândva…”

10 comentarii

  1. Pacient Răspunde

    Pot să confirm, la secția de chirurgie sunt multe cadre medicale devotate profesiei și pacienților. E o secție foarte grea, mulți bolnavi cu dureri cumplite! Mulțumesc doamnei doctor Țolescu Maria, asistentelor, infirmierelor și tuturor celor ce nu uită că bolnavii sunt oameni, nu saci cu cartofi! Desigur, fiecare pădure are uscăturile ei, dar secțiile chirurgie și cardiologie au personal demn de tot respectul.

  2. Mirella A. Răspunde

    Asa este!Si pe secția de nefrologie, personalul medical este extraordinar!Doar cuvinte de laudă!

  3. Tiberiu Smid Răspunde

    Aveti dreptate d-na! Sí eu de cinci ori am fost operat, de fiecare data pot vorbi numai​ cu lauda despre doctori sí personalul spitalului!!!

  4. Garuboz Răspunde

    Eu cred ca asa este normal ca nimeni nu merge la spital de fudul.

  5. Matrozul Răspunde

    Cel mai bun medic este Danciu, de la Medicina Leagala, socrul lui Adrian Cozma, traficantul de tigari. Castiga 27.000 lei net pe luna.

  6. Normalul Răspunde

    Interesant ! S-a intamplat ceva miraculos la UPU ? Anul trecut l-am dus pe socrul meu la recomandarea medicului de familie, om in varsta de 74 de ani cu febra transpiratii si cu dureri in zona toracica in partea din spate. Era in luna februarie cand la televizor se anuntau zilnic 3 sau 4 decese pe zi sin cauza virusului gripal. Socrul meu abia se mai tinea pe picioare dupa 6 ore de asteptare, Doctorul face un ecograf in partea din fata a toracelui dar socrul meu ii aminteste din nou ca el are dureri in partea din spate. Canasa era complet uda pe el. Si sa vedeti surpriza acest asa zis doctor pe nume Dan sergiu Marcel ii da o reteta sa-si cumpere de la farmacie colebil si-l trimite acasa !. Deci in plin sezon de viroza cu temperatura 39 transpiratii abundente si un om care abia se tine pe picioare are nevoie de Colebil.
    L-am dus la spitalul TBC si doctorul de garda a acceptat in final sa-l consulte si i-a dat diagnosticul si tratamentul potrivit.

  7. Pacienta Răspunde

    Nu vreau sa contrazic pe nimeni, fiecare avem propriile experiențe, dar pe mine doctorul Dan Sergiu m-a scăpat de la moarte! Am să-i fiu recunoscătoare toată viața. Important este ca toate cadrele medicale să-și facă datoria, pentru că e vorba de viața oamenilor, nu de obiecte. Când mergem la spital mergem pentru că nu mai putem de durere, nu din plăcere! Vedem în medici specialiștii de la care așteptăm ajutor, așteptăm să ne facă bine, nu să-și bată joc de noi!

  8. Normalul Răspunde

    Pentru mine e clar cine sunt majoritatea medicilor desi exista si exceptii. In urma cu cativa ani am avut o umflatura deasupra genunchiului. Am fost la 5 doctori trei din Satu Mare si doi din Cluj, cei doi din Cluj cu un renume foarte bun. Am primit 4 diagnostice diferite. Un renumit chirurg din Cluj specializat si in chirurgie vasculara Profesor doctor Anderco Aurel a vrut da ma opereze si sa-mi smulga vena Safena Mare care este a doua ca impotrtanta in picior si care are o lungimea cat piciorul. Am aflat de la nepotul sau ca in ultima perioada opereaza pe banda rulanta pe toata lumea pentru ca are credit de 100.000 de euro si mai are un an pana la pensie.( La fiecare operatie primeste aproximativ 300 de euro ). Un alt profesor doctor din Cluj pe nume Dudea care este o somitate in materie la nivel national a contrazis total diagnosicul asa zisului profesor doctor Anderco Aurel si asa ma scapat de o neneorcire.
    Mesajul meu este: Daca vi se pune un diagnostic mai grav sau daca un medic indiferent cine ar fi el va propune operatie mai mergeti si la alti specialisti. Nu acceptati imedeat operatia pe baza unei singure pareri. Nu stii niciodata ce este in spate. Poate medicul are credit si vrea sa scaoe cat mai repede de el sau poate are de intretinut cam multe amante.

  9. Normalul Răspunde

    Le-am povestit si altora aceste experiente ale mele cu medicii si un client mi-a spus ca pe el l-au operat de doua ori de apendicita. Prima data desigur a fost mintit si a doua oara probabil a fost pe bune. Nici acum nu e sigur omul.

  10. Gheorghe Răspunde

    Or mai fi și oameni dar nu sunt mulți. Cat despre istericele care lucreaza în domeniu, nu va convine, demisia. Nu strigați la pacienți și aparținători. Nu va purtați de parca voi sunteți șefii noștri, caci situația sta invers și meritați înfierat de câte ori greșiți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.