Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Mihai Huzău propune “Pol de Dreapta” pentru Satu Mare: “Se poate câștiga Primăria”

Fostul consilier local Mihai Huzău lansează ideea formării unui “Pol de Dreapta”, el fiind de părere că o astfel de construcţie poate câştiga Primăria Satu Mare. Mihai Huzău a explicat, pentru PortalSM, că partidele de dreapta au mai mulţi candidaţi la Primăria Satu Mare, electoratul este bulversat, iar un astfel de proiect ar avea şanse să obţină Primăria.

“Deoarece până la alegerile locale nu mai este mult, partidele politice ar trebui să își definească foarte clar obiectivele. Sigur că obiectivul principal al fiecărui partid ar trebui să fie câștigarea Primăriei Satu Mare.

Cred cu tărie că Satu Mare are nevoie de un pol de dreapta unit, de un candidat comun pentru Primăria Satu Mare și o listă comună pentru Consiliul Local. Altfel, având iar patru sau cinci candidați și tot atâtea liste de consilieri ca și în 2016, nu facem decât să bulversăm electoratul și să pierdem cu toții”, a spus Mihai Huzău.

“Dacă toate partidele de dreapta ar avea un candidat comun, ar crește foarte mult șansele”

El este de părere că partidele de dreapta ar trebui să disucte la modul cel mai serios despre crearea acestui pol, care să cuprindă şi o serie de proiecte concrete.

“Obiectivul acestui pol de dreapta trebuie să fie acela de a câștiga alegerile pentru ca astfel să își poată promova propriile proiecte. Este limpede pentru toată lumea că din opoziție nu poți face mare lucru. Acest lucru l-am simțit pe pielea mea în ultimii ani. Opoziția are rolul ei, de a identifica și semnala greșelile partidelor aflate la putere și de a veni cu propuneri la îmbunătățirea proiectelor propuse sau de a le respinge, dacă se poate, pe acelea care le consideră greșite. Este extrem de greu pentru un partid aflat în opoziție sa găsească sprijin pentru implementarea propriilor proiecte.

Concepția unor organizații de a avea neapărat propriul candidat este de cele mai multe ori greșită pentru ca astfel nu face altceva decât să segmenteze electoratul de pe o anumită parte. În cazul de față, la Satu Mare, dacă toate partidele de pe partea dreapta politică ar avea un candidat comun, ar crește foarte mult șansele ca acesta să câștige primăria Satu Mare”, a afirmat Mihai Huzău.

Apel către ALDE, PMP, PNL, USR pentru acest Pol de Dreapta

În opinia sa, din reprezentanţii partidelor ar trebui să lase la o parte ambiţiile personale şi să se concentreze pe soluţii pentru problemele comunităţii.

“Cred că din acest Pol de Dreapta ar trebui să facă parte ALDE, PMP, PNL, USR. Lansez cu această ocazie un apel către toate partidele de dreapta din Satu Mare: să ne așezăm împreună la o masă în vederea realizării unui proiect comun pentru municipiul nostru. Aștept cu interes să văd câți dintre liderii locali au curajul să recunoască necesitatea acestui pol de dreapta și să își asume o alianță. Probabil vom afla răspunsul în perioada următoare.

Cred că astfel ne vom da seama cine își dorește cu adevărat să câștige primăria și cine mimează lupta electorală.

Trebuie să lăsăm orgoliile și ambițiile personale și să ne focusăm pe soluții pentru rezolvarea problemelor comunitătii. Acest lucru poate fi realizat doar dacă partidele de dreapta din Satu Mare dau dovadă de unitate”, a precizat Huzău.

El consideră că acest pol nu este îndreptat împotriva UDMR, şi pot adera toţi cei care îl susţin, indiferent de etnie.

“Proiectele sau ideile mele au un caracter de dreapta și nu fac distinctie între etnii. Sunt pentru toți sătmărenii, indiferent dacă sunt maghiari sau români. Dar dacă la proiectele pe care le susțin subscriu și alte partide, mă bucur, indiferent ca sunt maghiari sau români”, a punctat acesta.

Mihai Huzău susţine că nu are o ambiţie persoanlă de a candida la Primăria Satu Mare şi este pregătit să susţină un alt candidat dacă este mai bine poziţionat.

“Eu nu am o ambiție personală de a candida la primărie, dar am ambiția de a-mi duce proiectele la bun sfârșit. În acest sens, dacă se găsește o variantă în care să ne unim toate forțele de dreapta, sunt pregătit să sprijin un alt candidat dacă este mai bine poziționat. În cazul în care nu se va reuși acest lucru, voi alege varianta cea mai bună pentru a-mi pune în aplicare proiectele”, a spus acesta.

Ce proiecte presupune acest Pol de Dreapta?

“Eu am o serie de proiecte pentru municipiul Satu Mare pe care doresc să le implementez. Aceste proiecte sunt pe direcții care vizează toți sătmărenii în mod general și tineretul în mod  special. Am să amintesc doar câteva dintre ele: antreprenoriat și locuri de muncă, divertisment, educație, sport, digitalizarea serviciilor publice, curățenia orașului, atragerea de fonduri europene

Dar pentru a pune în aplicare aceste proiecte am nevoie și de sprijin în Consiliul Local. Atâta timp cât sunt în opoziție, mă îndoiesc că voi reuși să fac mare lucru.

Din acest motiv, cred că acest Pol de Dreapta ar trebui să lucreze la un proiect strategic comun sau un Master Plan pentru Satu Mare.

Înțeleg într-o oarecare măsură că fiecare partid are agenda proprie dar cred că trebuie făcută una comună în care să primeze interesele cetățenilor pentru direcțiile principale.

O problemă pe care am identificat-o în strategia politică din Satu Mare este lipsa unui astfel de proiect strategic comun la nivel de municipiu sau un Master Plan pentru Satu Mare.

În concepția mea, un Master Plan înseamnă un set de proiecte prioritare pentru municipiul Satu Mare pe care toate formațiunile politice și-l asumă și garantează că îl vor pune în aplicare indiferent care este structura majoritară a administrației locale la acel moment.

Îmi doresc unificarea dreptei tocmai pentru a reuși să câştigam alegerile și pentru a reuși să punem bazele acestui proiect comun pentru Satu Mare”, a mai precizat Huzău.

28 comentarii

  1. Vlad Tepes Răspunde

    Mie sa nu- mi cereti votul ca sinteti de dreapta sau de stinga.
    Mie sa-mi spuneti ce puteti face pentru acest oras, dar planuri concrete nu futuristecare din start iti dai seama ca nu le veti face niciodata.
    Asa consider ca trebuie sa se prezinte viitorii candidati.
    Apoi sper sa nu mai coboriti stacheta la nivelul unor galeti cu zahar si orez….!!!

    • y Răspunde

      @Vlad Tepes. Felicitări pentru comentariu! Oamenii nu au nevoie de povești SF. Aștept un candidat cu program realizabil cu termene, costuri și surse de finanțare realiste. Nu povești vânătorești. Să fie clar eu nu l-am votat pe primarul actual tocmai pentru că programul propus era SF. Din păcate am avut dreptate. După 4 ani dacă tragem linie nu știu ce putem scrie la ce s-a realizat. Multe, de fapt majoritatea au rămas la faza de promisiuni. Scuza cu nu sunt bani nu ține decât parțial. Avem nevoie urgentă de un gospodar adevărat, indiferent de etnie sau partid. Deocamdată printre cei autopropuși sau propuși de partide nu prea văd.

      • Vlad Tepes Răspunde

        @ y.
        Multumesc pentru apreciere

        • Driver Răspunde

          Felicitări, ai mare dreptate dnul Vlad Țepeș.
          Sunt maghiar, kereskènyi mi-a fost coleg de școală, mai bine nu zic nimic de el, dar oricum NU e de primar!

  2. Lili Răspunde

    Da matale nea Mihaita cu ce te ocupi acum? Ai terminat cariera politica si esti vreun consultant tot politic? Parca PNL care a absorbit si PDL sunt aliati cu UDMR prin judetul Satu Mare!! Asta stiu toti satmarenii ca atata timp cat se voteaza etnic de catre maghiari si divizat pe candidati si partide de catre romani viitorul primar va fi candidatul UDMR care nu conteaza ca este valoros sau nu. Problema este cum s-a scris si mai sus, ca ai nostrii candidati nu reusesc sa treaca de faza cu aburerile si promisiunile pe care stiu de la bun inceput ca nu le vor onora dar stiu la milimetru ce functii si ce contracte pot fi castigate! Programele adevarate ale candidatilor si echipele de aplicare ale acestora raman la capitolul dorinte, vise si sperante.

    • Unu' Răspunde

      Stimabilă Lili – arunci cu piatra dar nu-ți dai seama că procedezi exact la fel!
      Spui că maghiarii votează etnic, apoi mai jos vorbești despre “ai noștri”! Cum vine asta?

      Am avut un primar care a făcut multe pentru oraș, respectat și votat de foarte mulți români, inclusiv subsemnatul, care apoi a renunțat la candidatură tocmai din cauza atacurilor rasiste și xenofobe ale ciumei roșii prin candidatul coi-ca dorel de sătmar – cel mai prost primar din istoria orașului!
      Același om a candidat la primăria unei comune, pe care o conduce de două mandate! Nu dau nume, dar dacă ești sătmăreancă cunoști răspunsul!
      Ar trebui să renunțăm la prostia care ne ține la coada clasamentului! Nu ar trebui să conteze etnia candidatului atât timp cât candidatul este omul potrivit!
      Suntem cel mai slab dezvoltat municipiu reședință de județ de pe toată granița vestică a României, datorită alternărilor care se produc la conducerea orașului! Lipsa de coerență dintre doi primari consecutivi și-au pus puternic amprenta asupra dezvoltării orașului, dar în modul cel mai negativ cu putință!

      • y Răspunde

        Parțial ai dreptate. Problema este că și primarul despre care vorbești a luat-o pe arătură la un moment dat. Dacă făcea acei pași timizi pe care putea să le facă către realizarea podului 3 eu cred că și acum era primar de municipiu. A ajuns acolo și cu voturile multor români. Dar eu sunt convins că el e bine mersi acolo unde este. Votul etnic l-a pus și pe Sanfira și pe Coica în scaun. În rest așa e cum spui, din păcate suntem sub curul broaștei. Referirile cum că suntem în mișcare…… Păi da. Față de nimic. Pentru că Coi-ca nu a făcut absolut nimic. Ar trebui să fie predat curs la administrației publică curs “Cum NU se face administrația publică – Studiu de caz concret”.

        • cârcotaş Răspunde

          Apoi şi eu l-am votat pe respectivul, că mi-a făcut impresie bună în primul mandat, dar apoi m-a dezamăgit. Era de o lentoare în acţiuni de neînţeles. Nu ştiu cine nu l-a lăsat. Avea, nota bene, un portal de propuneri pt. cetăţeni dar era un loc de dat cu capul. Acuma dăm cu capul aici.:)

      • Lili Răspunde

        Ai nostrii candidati, nu doar romani ci si ceilalti, a se citi. Acest municipiu si judet au fost conduse aproape tot timpul in ultimii 30 de ani de catre maghiari si nu vad nicio lumina nici in municipiu dar nici in judet!! Asa ca lasati-ma cu superioritatea vreunei natii sau rase umane. De mine tigan sa fie primarul dar sa fie un bun gospodar ca asta cere fisa postului.
        P.S. Faptul ca Iles a cazut in dizgratia conducerii UDMR si ca acum Kereskeny este pe val, nu este din cauza mea si nici problema mea sau a satmarenilor. Noi alegem sa votam din ceea ce ni se ofera pe buletinele de vot.

        • Unu' Răspunde

          Din păcate, în ultimii 30 de ani, sătmarul a avut primari predominant din partea ciumei roșii și a iudemereului! Excepție făcând Anderco la primul mandat, când a candidat din partea alianței PNȚ-CD-PNL, pentru ca la al doilea mandat să candideze independent și apoi să treacă la ciuma roșie!
          Din iudemereu au fost doi primari: Ilyes (care a preluat jumătate de mandat de la Anderco, după ce acesta a fost condamnat penal și apoi a mai câștigat două mandate) și acum Gabor, adică aproximativ 13 ani de primar iudemerist și 15 ani de ciumă roșie!
          Ca și comparație, Oradea are primar penelist de peste 20 de ani, Timișoara – cam tot așa!
          DAR tristul adevăr este că la noi în sătmar, peneliștii sunt doar o umbră a adevăratei doctrine liberale! De facto, sunt tot un fel de ciumă, dar mai gălbejită! Nu cunosc măcar un singur penelist cu coloană vertebrală care să nu fie pătat!

          • x-ulescu

            deci anderco cat a fost primar independent si pnt + restu .el ca om a fost bun de primar , cand a fost din partea psd-ului ,aceeasi persoana ,nu a fost bun

          • Unu'

            @x-ulescu: exact!
            Și să explic: cât a fost penelist și apoi independent, a făcut destule lucruri bune pentru oraș: a început organizarea zilelor orașului, a reabilitat bulevardul Lucian Blaga, a refăcut bulevardul Transilvania și multe altele!
            Apoi când a trădat și a devenit ciumat, a prins pofta de furtișaguri și a pus mâna pe niște terenuri și a cerut și primit mită, ceea ce i-a adus o condamnare cu executare!
            Vezi, tot ce este atins de ciuma roșie devine spurcat!

  3. satmarean Răspunde

    Până vom vota pe criterii etnice și nu pe competență vom rămâne tot la coada clasamentului. Au trecut 30 de ani și în orașul nostru nu s-a făcut nimic important. Și când spun asta mă refer la administrația locală, nu la investiții private., și ele puține. Orașul e tot mai murdar, se cheltuie o mulțime de bani dar pe nimic important. Se tot dă exemplu orașul Oradea, și pe bună dreptate, au făcut 5 PODURI peste Criș, centrul vechi al orașului e o bijuterie, deci se poate! Ai noștri vin cu tot felul de explicații ridicole și tembele! Au impresia că toți suntem niște proști care-i credem… Nu merită decât dispreț!

  4. Satmareanul Răspunde

    Cred ca ar ajunge ca promisiune, curatarea primariei, si institutiilor arondate de cumatrii, de lipitori de afise si angajarea persoanelor pe criterii de competenta ! Ar mai putea fi reabilitarea centrului nou din gri in culorile nationale si culorile etnicilor care convetuiesc in liniste in acest frumos oras! Ar putea sa fie verificarea contractelor si persoanelor care fac pregatesc pentru diverse licitatii caietul de sarcini, pentru ca nu este normal ca tot ce se misca sa fie facut de catre o singura firma, deci scosi la iveala toti cei care au contribuit la distrugerea afacerilor locale doar pentru acei % primiti in buzunar propriu!

    Uite asa se poate face in 4 ani ca tot ceea ce am zis sa se realizeze, ca restu sa fie doar pe fonduri europene!

  5. iustin Răspunde

    Imi place ideea pentru pol de dreapta. E prima idee inteleapta de care aud, sunt curios daca pot sa lase orgoliile si interesele personale pentru asta.

    • Serena Răspunde

      “orgoliile si Interesele personale ” ? NEVER EVER.
      Da ce crezi tu , jipanul de 50 mii euro consuma aer ?

  6. Ioan Răspunde

    ALDE, lacheii PSD-ului, s-au trezit că nu mai fac prag electoral și trebuie să părăsească locurile călduțe, în frunte cu Tăriceanu și loco cu imberbul Huzău, ce și-au zis: ne vopsim în Pol de dreapta și prostim pe mai departe poporul să ne voteze. Rușine OPORTUNIȘTILOR!!!

  7. Norik Răspunde

    Ce bine era pe vremea lui Ceasca cand avortoni de genul lu’ mnihaita asta nu aveau dreptul sa-si exprime public ideile generate de un IQ subunitar. Auzi la el, pol de dreapta…Faci umbra pamantului degeaba. Fara banii lu mamica-ta, mureai de foame la usa supermarketului.

    • Dan Chis Răspunde

      Mie imi place ideea unui singur candidat din partea dreptei. Daca vrem ca dreapta sa castige trebuie sa fie doar un singur candidat si un proiect. Spune bine Mihai, nu Inteleg de unde si de ce atata rautate Norik. M-as bucura daca ar intelege toti mesajul.

  8. c-block Răspunde

    Înecatul ăsta la mal (nu la mall) vorbește de pol de dreapta? Tocmai el care în iulie 2019 a fost numit pe vremea guvernului PSD Dăncilă secretar de stat la Ministerul pentru Relația cu Parlamentul propus din partea ALDE? Tocmai el? S-a reprofilat între timp ideologic???

  9. Ambique Răspunde

    Mihaita, cate partide ai schimbat? Acuma iti astepti un loc rezolvat de OVidache pe la peneleu ? te laudai ca o sa fi cu tinerii, ca o sa dregi , ca o sa faci, fa-o independent si te credem nu plimbandute prin partide cum se plimba dragnea prin celule…

  10. c-block Răspunde

    @Unu’, pentru cultura ta generală Anderco veci nu a fost penelist! A fost țărănist, apoi independent și da, a fost pesedist!!! Gustul furtișagurilor le-a deprins imediat la primul mandat de aia a candidat între altele ca independent. De ce nu a mai fost ales??? Întreabă-l cine l-a turnat, asta una la mână, și ce clinciuri a avut cu Dr.DJ Mc BigHammer Colopaci!

    • Unu' Răspunde

      @c-block – ai dreptate, m-am gândit la țărănist, dar nu știu de ce am scris penelist! Mea culpa!

    • Unu' Răspunde

      Despre Anderco nu știu ce să zic! M-a dezamăgit, dar sincer, cam toți au făcut-o!
      Și a venit după ani grei de conducere ciumată pesedistă și chiar s-a mișcat ceva în oraș, au demarat o grămadă de proiecte mari pentru oraș, nu le mai enumerez că le-am scris mai sus!

  11. x-ulescu Răspunde

    cum stam azi cu euro ? un mou maxim istoric , bravo pnl-ul cu dreptacii la putere sprijiniti de werner cu guvernu lui . Mai vreti ! vin alegerile in curand le puteti multumi
    1 eu= 4,8127 ..dar veti vedea pe facturi in curand

    • Muilescu Răspunde

      Mai muinel, cat era cursul de schimb la inceputul guvernarii ciumei rosii?
      FMM de lingau prost!

      • c-block Răspunde

        Eu zic că mai degrabă prostul e contracost! El uită ( uită ???) că atunci cursul era 4,45 de multă vreme. Apoi a venit Draqnea Limited și în lupta cu statul paralel au dezechilibrat micro și macro tot ce se putea. 4-5 ani ne trebuie pe puțin să revenim. Dar e scuzabil pentru că lupta-i sfântă ce contează că dăm peste cap de dracul clientelei fidele o țară-ntreagă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.