Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Prima mini-bibliotecă gratuită din Satu Mare. Metodă inedită de promovare a cititului

Prima mini-bibliotecă gratuită din Satu Mare. Cei de la Little Free Library vor aduce în curând la Satu Mare prima mini-bibliotecă publică gratuită din oraș. Astfel, sătmărenii vor fi încurajați să citească și să facă schimb de cărți.

,,Conceptul este de book sharing, adică încurajează schimbul de cărţi, şi va funcţiona după principiul ia o carte- lasă o carte! Oricine îşi va putea lua o carte, să o duca acasa să o citească, să o aducă înapoi sau să aducă alta în loc! Satu Mare va fi a treia locaţie din România cu o mini-bibliotecă Little Free Library, după Bucureşti şi comuna Sânpetru (jud. Braşov)”, spun cei de la Little Free Library.

Oricine doreşte să doneze cărţi pentru mini-bibliotecă o poate face. Cei de la Little Free Library pot fi contactați pe pagina lor de Facebook.

8 comentarii

  1. misu Răspunde

    GRESIT ! Nici pe departe nu este primul. Pe culoarul din Auchan exista, de la buninceput un raft unde pot fi donate carti, si chiar functioneaza.

  2. Popica Răspunde

    Castiga bani in timpul liber completand sondaje online
    Inscrie-te aici https://bit.ly/2w1F5Gn

    • Deer Hunter Răspunde

      Mai bine pune mâna pe o carte și citește. Poate te pricopsești și tu cu o diplomă. Înveți o meserie și nu mai e nevoie să te chinui cu sondaje.

  3. misu Răspunde

    @ bla
    Nici nu stii cat adevar “scrii” . In forma printata exizta valori si nonvalori, iar nonvalorii exploateaza forma printata sub forma de carte a scrisului.

  4. Satmarean Răspunde

    Le-or distruge pruncii, cum au făcut de nenumărate ori cu băncile, pubelele de gunoi, coșurile de gunoi, parcuri, etc. Le-or aprinde !!!

  5. mipudeco Răspunde

    Carti gratis se găsesc adesea la Biblioteca Judeteana si la Auchan. Ar fi bine de pus in diferite locuri, parcuri, statii de autobuz, spitale sau sa fie donate școlilor. Poate că lumea s-ar bucura de ele. Satu Mare nu are un anticariat care sa functioneze normal, sa preia carti si sa le vanda. Interesul pentru carte nu mai exista, dar totusi mai exista cei din generatia trecuta care mai cauta cate ceva. De asemenea, programele de romana ar face bine sa includa in primul rand autori ROMÂNI, iar cartile de citit solicitate elevilor sa fie si din autorii din clasici, nu doar fantasmagorii aiurite publicate habar n-am cum si bagate pe gâtul elevilor ca porumbul pe gatul gâștilor.
    Cat despre casuta frumoasa din imagine, nu ii dau prea multa vietuire. Vor fi oameni care o vor distruge numai asa, ca asa vor ei. Un anticariat ar fi mai de pret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.