Ultima actualizare: azi, 16:10

Locale

Primarul Kereskenyi, mesaj pentru “fripturiştii” care se înghesuie la primărie

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a declarat într-o conferinţă de presă susţinută astăzi că îşi depune candidatura pentru un nou mandat. El le-a transmis un mesaj şi celor care vor să candideze că decizia nu este uşoară deoarece sunt foarte multe probleme la primărie şi o serie de limitări.

“Având în vedere că şi actualmente consider că avem o echipă bună, putem conta pe această echipă. Sunt proiectele pe care le-am început. Nu a fost uşor. În 2016 când am preluat mandatul, n-am avut nimic, n-am avut plan de mobilitate, n-am avut strategie de dezvoltare urbană, a trebuie să începem totul de la zero. A necesitat şi o “mică” gândire, pentru că a trebuit să ne adaptăm la acele principii ale Uniunii Europene de diminuarea a emisiei CO2. Toate proiectele europene au pornit de la discuţii cu colegii şi unele au maturitate deja destul de bună, dar toate acestea se vor materaliza într-o perioadă de doi-trei ani şi bineînțeles şi eu îmi doresc să ducem la bun sfârşit aceste proiecte. Nu era o decizie uşoară (decizia de a candida din nou – n.r.) pentru că numai cei care ştiu cu ce se mănâncă acest lucru ştiu că nu este uşor. Restul care se înghesuie sunt ori fripturişti, ori nişte oameni care în loc de creier au altceva în cap, nu ştiu care sunt problemele majore cu care se confruntă administraţia locală în general, nu numai în Satu Mare, de abordare a relaţionării administraţiei locale cu celelalte instituţii”, a declarat Kereskenyi.

Primarul a precizat că a primit foarte multe încurajări din partea cetăţenilor de a candida pentru un nou mandat, dar şi din partea colegilor de partid.

“Am primit foarte multe încurajări şi de la organizaţia politică din care fac parte, şi de la cetăţeni ca să continuăm ceea ce am început. Noi suntem în cursul alegerilor interne prin care se vor desemna candidaţii. Am făcut inclusiv solicitări publice să vină lumea să intre şi în Consiliul Local. Nu prea se înghesuie cine are minte în cap şi ştie că nu este uşor, şi ai şi răspundere civilă, administrativă şi chiar şi penală. Nu prea vin din sectorul privat nici consilieri locali pentru că ştiu cu ce se mănâncă. Sunt unii care cred că noi şi consilierii stau cu fundul pe un sac de bani şi împart. Nu este aşa. Inclusiv de la centru am avut discuţii cu preşedintele Kelemen Hunor, cu alţi lideri, ne-au solicitat să continuăm în această echipă munca mai departe”, a mai spus primarul.

Potrivit acestuia, sondajele făcute arată că sătmărenii apreciază că Satu Mare se îndreaptă într-o direcţie bună.

“Cel mai important este ce zic oamenii. Deocamdată, conform sondajelor noastre, sătmărenii consideră că ne îndreptăm într-o direcţie bună. Bineînţeles că nu am ajuns la El Dorado, şi avem foarte multe de făcut, cu toate că cred că avem de ce să fim mândri, dar avem foarte, foarte multe de făcut. Noi tot timpul ne-am axat pe faptul să avem specialişti, să avem în consiliu şi arhitecţi, să avem oameni care se pricep la buget, economişti, ingineri, nu căutăm nişte feţe, căutăm specialişti. Nu este uşor. Sunt acele reglementări legislative care fac să nu fie atractivă această funcţie sau această responsabilitate, să fii membru în forul decizional în Consiliul Local, să faci parte din acei 23 de consilieri pentru că sunt acele reglementări de incompatibilităţi, de conflict de interese. Nu e atractiv pentru cei care vin din mediul privat”, a punctat edilul.

14 comentarii

  1. Mae Răspunde

    În putine cuvine .eu sînt deșteptului !!! Lasă vrăjeala ,sînt privați care au făcut minuni din nimic !!!!

  2. Katasi attila robert Răspunde

    Nu esti bun ca primar pentru că ameniti cetățeni si nu iei in audiență oameni rusine primăria satu mare

  3. Alegator Răspunde

    Cu ce se mananca? Cat se mananca ? Cand se mananca ? de ce se mananca ?……………Poate va mananca !

  4. Lili Răspunde

    Ai perfecta dreptate Gaborash! Intre cativa fripturisti ai castigat tu un chercheliu recunoscut!
    Esti o rusine de primar si cam nesimtit!
    Cine te crezi, “mostenitor al tronului Satmarului”?
    Democratia vad ca nu inseamna nimic pentru tine!
    Asta ai invatat acasa si/sau la scoala in Ungaria?
    Mucosule care nu ai demonstrat mai nimic vad ca esti mojic si fatarnic!
    Ai impresia ca o functie sau o demnitate incepe si se termina cu unul ca tine?
    Stii vorba aceea “Este plin cimitirul de oameni de neinlocuit”!

  5. Alex Răspunde

    Un incompetent oficial,un sovin oficial si un bandit oficial! Da bani buni presei locale.Parca i-a furat guvernul banii dar acu cica are cu 100 milioane lei peste anul trecut…

  6. Satmareanul Răspunde

    Banuiesc ca Blaga de pe Jiului stie ca si el este un fripturist cioflingar, care pentru interesul propriu foloseste politia locala si cei de la ADP!, D-l Primar spuneti dumneavostra de asta sa va votez? Daca castiga oricine o sa auda aceste lucruri pentru ca suntem 88 de apartamente in blocul de pe Jiului, si cioflingarul ne ameninta cu politia locala, ca ne va ridica masinile! E frumos acest lucru? D-l Primar de aia sa va votez ca omul ca Blaga de pe Jiului sa se imbete de putere?

  7. Giuri Răspunde

    Bețivan ratat,mai dute la dracu. Sau în Ungaria șovin și nesimțit ce ești.

  8. Driver Răspunde

    Lasati in pace pe acest gunoi primar, kereskènyi, am fost coleg de scoala cu el, atunci…acolo..visa vi cu biserica cu lanțuri, liceul teoretic kölcsey, 1994…el si cu turos lori…aiai niste oameni ZERO valoare. Urăt e politica asta, ajungi departe daca stii unde sa dai cu limba. Szemétláda gecifolt

  9. Driver Răspunde

    Degeaba se oftica, asta e adevarul.
    Mocskos geciládák, láttátok volna ti õket…anno…semmirekellõ hitvány emberek

    • Norick Răspunde

      Cu limbajul asta tipic taranesc pe care le folosesti in permananta eu cred , ca tu erai “kakukktojás” in scoala respectiva… 😛
      P.S. stai calm hombre , nu tin cu ei , dar exista si alte modalitati de a exprima neplacerea ta fata de ” edilii nostri ” .. 😛
      Peace ! 🙂

      • y Răspunde

        Így van! Például mehetne szavazni. Mindegy hogy kire csak szavazzon. Utána már jogosan káromkodhat. Meg “dícsérheti” saját magát hogy aszongya “Jaj de hülye voltam”.

  10. c-block Răspunde

    Ați uitat să menționați că primarul vorbea în oglindă. Ia auzi! Cine vorbește!??

  11. Viorel Răspunde

    In oras se vede totusi o schimbare..ceea ce in anii trecuti nu s-a vazut..si speram sa isi continue proiectele..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.