Ultima actualizare: azi, 19:16

Locale

Primul român infectat cu coronavirus, un tânăr de 25 de ani

Primul român infectat cu coronavirus, un tânăr de 25 de ani. Anunțul că avem, oficial, primul caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus pe teritoriul României a fost făcut miercuri noapte. Oficialii spun că este vorba despre un bărbat în vârstă de 25 de ani din Gorj, care nu prezintă simptome, însă a fost testat pozitiv.

Pacientul din Gorj a ajuns joi dimineață în Capitală, în condiții de izolare deosebite. El se află acum în grijă medicilor de la Institutul Matei Balș, unde va primi tratament de specialitate și va fi ținut sub observație. Șapte persoane, care locuiesc în aceeași casă cu bărbatul, vor fi izolate la domiciliu, sub pază, în următoarele două săptămâni. Potrivit ministrului Sănătății, Victor Costache, bărbatul nu prezintă deocamdată simptome ale bolii.

„Starea bărbatului este bună. Nu manifestă simptome și nu trebuie să ne alertăm. Este o persoană total asimptomatică. Ce este important de reținut este că la nivel mondial sunt zeci de mii de oameni care s-au vindecat de COVID-19 și, după cum vedeți sunt mulți, care sunt asimptomatici și mulți care au o evoluție ușoară a bolii”.

De asemenea, managerul Institutului Matei Balș, Adrian Streinu Cercel, a declarat că nu există motive de îngrijorare și a îndemnat la calm.

,,Lumea trebuie să știe în momentul de față că acest virus nu este un virus foarte agresiv. Pacientul va fi spitalizat, va fi evaluat din punct de vedere medical și va primi o terapie corespunzătoare dacă este cazul”.

Potrivit ultimelor informații transmise de Grupul de Comunicare Strategică, în acest moment, un număr de 99 de persoane se află în carantină, iar 5667 persoane sunt monitorizate la domiciliu. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 163 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 59) cu privire la Coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.