Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Primul caz de coronavirus confirmat în România

Primul caz de coronavirus confirmat în România. România are, începând de miercuri seară, un caz de coronavirus confirmat, titrează Digi24. Prima persoană infectată cu virusul din China ar fi un cetățean din Gorj.

Potrivit surselor Digi24, este vorba despre una dintre persoanele din Gorj care a intrat în contact cu un italian în vârstă de 71 de ani, ce s-a aflat timp de cinci zile la noi în țară. Această persoană se afla deja în carantină.

Potrivit sursei citate, există suspiciuni că ar mai putea fi un al doilea caz de coronavirus în România. Testele nu sunt însă finalizate în acest caz, fiind izolată și această persoană.  Dacă se confirmă și a doua infectare, atunci cele două persoane vor fi transferate la Institutul Matei Balș din București.

17 comentarii

  1. da Răspunde

    Fraierul de mine! Și eu care ziceam mă mă aștept la primul caz autohton luni sau marți! Urmează vremuri interesante. Totuși nu răspunde nimeni pentru faptul că italianul s-a plimbat nestingherit prin țară fără să fie depistat? Vă dați seama că băiatul bolnav lucra la o unitate de alimentație publică a italianului din Gorj? Rar mai vezi atâta “competență”! Probabil vom afla că noi să stăm liniștiți, totul e sub control. Și până acum a fost așa de aia s-a întâmplat ce s-a întâmplat.?

    • Unu' Răspunde

      Bă, tu ești prost?
      Când se plimba italianul nestingherit prin țară, încă nici la ei nu era problema așa gravă! Plus că omul nu avea absolut nici un simptom!
      Dacă vrei să fi protejat, stai închis în casă câteva luni … până vine căldura …

      • da Răspunde

        Ba tu ești! Mai citește știrile. A plecat semibolnav, s-a recunoscut. Acum degeaba e tardiv, plus că la ce bine sunt pregătite de obicei otoritățile noastre…..

  2. Ioan Răspunde

    Era de asteptat! Oltenii au o problemă cu săpunul…

  3. diana Răspunde

    Ar fi trebuit inchise granitele vreo 4 saptamani..sa nu mai intre nimeni in tara…era de asteptat sa ne pricopsim cu asa ceva.Unii desi stiu ca vin din zone de focar se plimba nestingheriti..Organizare de rahat in Romania..pana la sfarsitul lunii o sa fie vreo 100 de cazuri..

    • Unu' Răspunde

      Merci, am citit, dar tot îmi mențin părerea!
      În timpul vizitei italianului la noi în țară s-a declanșat isteria în Italia, este normal ca el să nu știe că e bolnav, neavând absolut nici un simptom!
      Băiatul infectat lucra la o fabrică de lemn (mobilă?) nu în alimentația publică așa cum ai spus!
      Eu zic să nu te panichezi! Liniștește-te! Vine căldura și trece toată isteria asta!

      • da Răspunde

        Nu mă panichez. Fac asta alții mult mai bine. Dacă nu se găsește urgent un medicament va avea repercursiuni uriașe asupra economiei mondiale. În globalismul ăsta nu te poți izola nici măcar în Coreea de Nord.

    • da Răspunde

      Așa este. Cei care sunt sănătoși o poartă cam degeaba. Ba mai mult fac rău pentru că mediul umed pe care respiră astfel facilitează dezvoltarea microbilor în general. Dar cine să explice asta? Și cui?

  4. x-ulescu Răspunde

    pacat ca italianu nu a vizitat Cotroceniul

  5. Eu Răspunde

    Oare de ce le postați toate vulgaritățile la “oamenii” ăștia care doar sa se înjure și să se de-a unu mai deștept că și altu??? Parcă îi și văd ce șoareci ar fi daca i-ai pune unu in fata celuilalt….

    • ... Răspunde

      Ori le place ce citesc și se distrează ori nu au bani să angajeze un moderator la comentarii. Dar e jalnic, mai rău ca la ușa cortului.

  6. da Răspunde

    @Unu’ ! Te rog citește cu atenție și după aceea mai fă-mă prost. Sau poate îți ceri scuze?
    https://www.presasm.ro/incompetenti-barbatul-a-trecut-cu-tot-cu-coronavirus-si-simptome-prin-ptf-petea/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.