Ultima actualizare: azi, 21:29

Locale

O companie daneză preia Sam Mills. Afacerea, la Consiliul Concurenței

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care grupul Givesco preia Sam Mills Business Investment Holding, informează instituția printr-un comunicat de presă.

“Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care grupul Givesco preia Sam Mills Business Investment Holding. În România, Grupul Givesco A/S din Danemarca desfășoară, activități de comercializare a produselor din mai multe domenii: patiserie, textile, creveți și furaje pentru pești, componente și ansamble hidraulice, componente auto. Sam Mills Business Investment Holding este o societate de tip holding care controlează mai multe companii care desfășoară activitate comercială în diverse sectoare, precum: producția de carne de pui, nutrețuri pentru animale, apa îmbuteliată, paste fără gluten, făină de grâu și de porumb, tărâțe și bere. În conformitate cu prevederile Legii Concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune reprezintă o concentrare economică ce trebuie supusă controlului Consiliului Concurenţei. Autoritatea de concurență va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege” precizează sursa citată.

Sam Mills, regele morăritului din România

Sam Mills Business Investment Holding este o societate de tip holding care controlează mai multe companii care desfăşoară activitate comercială în diverse sectoare, precum: producţia de carne de pui, nutreţuri pentru animale, apa îmbuteliată, paste fără gluten, făină de grâu şi de porumb, tărâţe şi bere.

Potrivit presei de sepcialitate, Givesco, un grup danez care a preluat în 2017 50% din acţiunile afacerii româneşti Sam Mills, valoarea nominală a pachetului de acțiuni cumpărat de partea daneză este de circa 44 milioane euro.

Givesco este o afacere de familie începută în 1931 şi care s-a extins în sectorul produselor de brutărie, al ciocolatei şi al dulciurilor la nivel internaţional. Acum, grupul are venituri totale de peste 350 de milioane de euro din businessurile pe care le deţine, conform datelor din presa daneză.

14 comentarii

  1. unu Răspunde

    asta e o stire?? macar puneti o poza recenta cum vad eu apare unicompack- istorie.

  2. altu fără bmw Răspunde

    @Unu, tu știi că ai pretenții mari??? Tu nu știi faza cu știrea cu accident în SM și poze din CT, poză cu tramvai??? Sau accident în Culciu și poză cu centrul vechi din SM, ăla cu parcul??? Dacă se trezește careva că sunt doar câteva mai pot enumera astfel de …. greșeli.?

  3. unu Răspunde

    penrtu altu fara bmw – nu ar fi vorba ca ma deranjeazafoarte tare, dar nu vad o stire ce interes ,si daca tot dai o stire cu poza macar poza sa fie din locul faptei asa cred eu , dar daca ma uit ce ziaristi avem noi lasa de dorit, nici o rubrica de sport normal nu se face , deci cam asta e situatia in ziua de azi , asta e lumea in care traim , in ziua de azi toti fac o poza si uite a fost uragan in satu mare si nu stim ( defapt nici macar un vant puternic nu pot sa zic ) , in rest bafta .

  4. unu Răspunde

    @altu fara bmw asa este perfect de acord cu tine.

    • Una Răspunde

      Terminați odată ,, altu fără bmweu si unu,, sunteti de-a dreptul oribili și scâboși

      • altu fără bmw Răspunde

        Măi @Una-două! Mă gândesc că pe tine nu te deranjează dacă la o știre cu mașini blocate și deszăpezire să zicem pe pasul Gutâi ai vedea niște poze cu gacici la plajă prin Bora Bora? Sau tu vrei niște băieți din Hawaii??? Poza are și un rol. Nu este decor opțional cum vrea mușchii pseudoziariștilor lui pește. Așa pot să mă apuc să scriu și eu știri. Bineînțeles pe bani frumoși și să mă dau rotund că ce tare sunt în parcarea goală!

  5. șipoș Răspunde

    No, da ce nu le-o mai mărs la ayeștie cu Sam milsu? . Până amu tare s-or lăudat că le mere tare bine ???. Ce-i amu?. Ce s-o întâmplat ???

    • ... Răspunde

      Îi cumpără probabil concurența apoi îi închide. Vezi cazul fabrica de lapte din SM de exemplu cumpărat de olandezi. Când e vorba de bani mulți și piață de desfacere orice e posibil.

  6. unu Răspunde

    una plus doua ce treaba ai tu?? nu inteleg te simti cumva ofensata?? sau frustrata??? ( oribili si scarbosi) tare esti taticule

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.