Ultima actualizare: azi, 11:07

Locale

Război la Electrolux! Lider de sindicat, dat afară! “Ordinul este să se termine sindicatul”

Război la Electrolux! Fabrica Electrolux din Satu Mare stă din nou pe un butoi de pulbere. Preşedintele sindicatului Samus, Sorin Faur, consideră că ordinul conducerii fabricii este de a termina sindicatul.

Potrivit acestuia azi noapte a fost dat afară un lider sindical, Cristian Câmpan, care a luptat pe faţă împotriva conducerii şi la precedenta grevă

Mesajul transmis de Sorin Faur:

“NOAPTEA CA HOTII!
Se aplica si la Conducerea Electrolux care l-au dat afara pe Cristi Campan ieri la ora 10.50 noaptea, de frica reactiei colegilor lor.
Sigur ca o sa-i dea in judecata si noi ca Sindicat o sa-l sprijinim,mai ales ca motivul este ca a fost a 3-a abatere disciplinara,toate legate de abateri de la programul de lucru,din care prima a fost ca a participat la o sedinta de sindicat si nu si-ar fi cerut voie.
Oricum ,din informatii pe surse inalte din Electrolux,ordinul de la seful lui Ciobanu este sa termine Sindicatul si pe cei care-l reprezinta.
Suntem convinsi ca este inceputul.
Razboiul este mai acut ca niciodata.
Am impresia ca este “care pe care”.

Război la Electrolux! Lider de sindicat, dat afară! 

35 comentarii

  1. Dani Răspunde

    Se stie foarte bine ca Electrolux SM este invadata si condusa de oameni care nu dau interes muncitorilor.Din pacate pe vremuri a fost intelegere intre conducere si muncitori dar lacomia depaseste tot!
    Sindicatul nu face treaba cum ar trebuii sa faca!
    Multi muncitori sufera din cauza nepotismului,multi “analfabeti” sunt puse pe posturi unde nu ar avea ce cauta!
    Daca se intampla o abatere din partea superiorilor nu se face nimic,nici daca se depune o plangere,se aranjeaza totul ca made in Romania.
    Si oare cine sufera???? Acel om care munceste din greu si mai mult din jumatatea de salariu le da pt ca sa fie sapat si mai adanc in pamant.
    Am fost sef de tura la paza inainte de a angaja la Electrolux SM, multe lucruri am vazut si stiu!
    Avem nevoie de sindicat! Dar de un sindicat care care face treaba, si nu face pentru folosul lor.
    Cand a picat Comunismul am avut 13 ani, dar am fost bucuros! Nu am stiut ca vom da putere hotilor si credinciosilor falsi! Sa speram ca se va naste omul acela care din toata inima ne va conduce…..Amin…..

    • Szultan Răspunde

      La schimbare ain avut 13 ani, inseamna ca foartebine cunosti diferenta…………………………..AMIN

  2. Dan22 Răspunde

    Sindicatul ELX este format din conducatori si lideri care nu mai doresc sa munceasca pentru salarul ELX pe care il considera una de mizerie, totusi nu doresc sa schimbe.
    Motivul find clar: mai bine salar ELX pe munca aproape de zero decat salar mai mic in alta firma cu munca mai multa.
    Interesant anuntul Faur “noaptea ca hotii” oarecum la fel au procedat si ei cu alegerile liderilor din acest an care s-au facut pe ascuns, neanuntat, ca nu cumva sa se shimbe liderimea bine invatata cu actuala politica a sindicatului ELX.
    Din propria experinta o spun ca sindicatul ELX reprezinta doar interesele acestui grup restrans de oameni conducatori si lideri de sindicat, si nu al marii mase de muncitori.
    De mai multi ani sindicatul nu a mai adus nimic pozitiv muncitorilor, ba mai mult a stopat initiative care ar fi adus beneficii majoritatii muncitorilor doar pe motiv ca nu erau in grafic cu interesele sindicatului, acestea au fost respinse sau nici macar dezbatute.
    Un muncitor, membru de sindicat, inca…..stau pe ganduri.

    • cârcotaş Răspunde

      Bună analiză! Sindicatele nu rezolvă mare lucru. Oameni care ştiu să bată din gură pt. că dacă munca nu le place trebuie să le placă ceva…

  3. profesor Răspunde

    Ce trist! În mod normal într-o afacere privată ar trebui să fie angajați și promovați oameni competenți! Se pare că tot nepotismele funcționează…

  4. Satmarean Răspunde

    Sluga-n tara ta. I-au fugarit rusii iar noi le lingem boasele ca sa ne subjuge. Vinovati suntem pentru ca ne complacem. Vorba de pe la noi… ” mai rau sa nu fie”.

    • Jan Răspunde

      Măi, măi, măi și ce fabrică era aceie cândva, renumită pe tot globul, uite ce-o făcut escrocii de străini din noi sluji la noi în țară, batjocură și ură !!! RUȘINE !!!.

      • Norick Răspunde

        Sigur era renumita peste tot. Au furat aragazele peste gard pe banda rulanta… ? ? ?
        Peace!. ?

      • cârcotaş Răspunde

        Jane n-ai înţeles nimic! Nu străinii au făcut ce spui ci noi, românii, respectiv angajaţii. Lui Sălăgean i-au făcut statuie că a promovat metoda MEBO de privatizare (o excrocherie de fapt) iar apoi acţiunile şi le-au vândut fiecare într-o veselie. Acum dăm vina pe străini! Ei, uite că fabricile străinilor nu dau faliment! Dacă nu o lua ELX nu mai exista (în condiţiile de piaţă liberalizată). Noi, românii nu înţelegem ce ni se întâmplă dar dăm vina în stg. şi dr. Sigur, că fabrica ar fi existat dacă nu intram în UE şi se făceau aragaze pt. intern. Dar…ori UE( fără viză la graniţă, drept de muncă în UE, taxe vamale zero etc) ori cu ăstea dar atunci mucles! Credeţi voi că tehnologia vestică era la preţuri accesibile dacă nu intram în UE? Adică TV, tel. mobile, internet ălea,ălea…Nţţţ!

  5. Satmarean Răspunde

    Bine ca e incorsetat si are nasturi, fermoare ca lumea altfel chestia aia umflata ar bloca de tot traficul. Daca aveti exemplare de comedie macar nu le scoateti in strada. Cred ca fuge suta de metri in trei zile.

  6. ... Răspunde

    Că multe a rezolvat sindikatul! Da’ chiar anul aista în decembrie nu s-a stat în frig o lună la poartă! Da’ șe s-a întâmplat frații mei? Doară n-ați muncit?

  7. john Răspunde

    Muie ciobanu,radvanski ! Alo ? sectia presa a auzit ? Daca maine dimineata nu reactionati atunci va meritati soarta !

  8. Carmen Răspunde

    Nu imi vine sa cred cât de josnic au coborât maistrii şi mai marii din Electrolux ! Au reuşit să işi ducă scopul la împlinire – au lichidat din sistem un bărbat tânăr de 48 de ani, un muncitor desăvârşit, un om de valoare, un suflet care a ţinut cu oamenii din Electrolux, s-a luptat pentru drepturile acestor suflete din fabrică, pentru obtinerea unui salariu pentru o viata mai decentă.
    Oare chiar sunt persoane din rândul angajaţilor care au avut curajul si reaua credinţă să semneze în calitate de martori pe procesele verbale pe care abia au aşteptat baronii Electroluxului să le scrie cu fel si fel de inventii doar ca să lichideze acest suflet care nu a făcut decât să îşi facă treaba foarte bine la locul de muncă, unde a lucrat mai bine de 17 ani ?!

  9. Florin Răspunde

    Am aflat azi din presă că colegul nostru, liderul nostru de sindicat Cristi a fost dat afară în cele mai urâte condiţii, chiar nici faţă de un infractor care prezintă un pericol ridicat nu trebuie să ai o astfel de atitudine josnică ! Omul asta a lucrat multi, multi ani în fabrică, era un om de bază, de mare încredere, un om umil, sufletist chiar îşi vedea de muncă şi era respectat şi înafara fabricii pentru că ştie să dea respect şi din păcate mulţi pe care i-a salvat i-au scormonit lui Cristi minciuni şi s-au aliat cu ceilalţi care au ajuns să-i facă un rău imens
    Cristi dă-i în judecată, nu te lăsa pentru că nu este deloc corect ce au făcut cu tine. Batjocură faţă de acest om.
    Sunt alături de tine ! Vin ca si martor în instanţă, Chemăm lumea în instanţă (chiar dacă sunt angajaţi şi la fel şi ei vor fi ameninţaţi că vor dispărea din fabrică) să vină să te susţinem şi noi, asa cum ai făcut tu pentru noi. Chemăm familiile noastre, pentru care te-ai zbătut.

  10. VASI Răspunde

    Oameni buni, haideţi să fim solidari şi noi alături de Cristi ! Acum este rândul nostru să-l susţinem ! Nu vă ascundeţi, nu aveţi frici, nu este corect să-l lăsăm acum la necaz singur şi să îşi caute dreptatea prin tribunal. Oare pot să doarmă oamenii aştia care chiar n-au avut ce să facă şi i-au căutat nodul în papură lui CRISTI al nostru ? CRISTI este omul nostru şi trebuie să rămână printre noi ! HAIDEŢI SĂ NE UNIM PENTRU CRISTI ! PENTRU ADEVĂR !

  11. RAMO Răspunde

    Respect pentru adevăr! Din acest caz a lui Cristi se vede câtă falsitate este în fabrică, minciuna, ipocrizie, duplicitate.
    Cristi este Omul sensibil, curajos, fidel la locul de muncă care a făcut ceea ce a trebuit, ceea ce crezut că este cel mai bine pentru noi angajaţii .
    Cristi a simţit că are o datorie față de noi, faţă de necesităţile noastre umane, economice. Oameni dragi, dacă iubiţi adevărul şi repudiaţi minciuna, disimularea, lăudăroşenia, hadeţi să fim alături de acest om nobil, căruia i-a plăcut dintotdeauna să spună adevărul, să strige în locul nostru durerea noastră, doar pentru ca să ne obţinem dreptul.
    Oameni buni, gândiţi-vă la efectul produs ca urmare a lichidării acestui om, la momentele pe care le traversează el acum, la faptul că acum este singur în necazul lui. Haideţi să fim conştienţi şi să ne unim contribuţia, implicându-ne să scoatem adevărul la lumina. Haideţi să vedeţi ce bine o să vă simţiţi făcând un bine.
    De ce a trebuit executat Cristi ? Dragii mei, cei care l-au executat pe Cristi oare chiar nu ştiu că Dumnezeu există ?
    Haideţi să acționăm raţional, emoțional. Să nu lăsăm să fie aruncat în noroi şi cu minciuni despre Cristi , să nu îl lăsăm într-o lumină nefavorabilă şi să se profite mai apoi şi de pe urma noastră, că dacă vom îndrăzni să ne mai cerem dreptul, vom sfârşi la fel.
    Haideţi să ne implicăm şi să fim uniţi alături de Cristi, are nevoie de suportul nostru ! Consider că a fost dat afară în mod abuziv !
    În mod sigur această execuţie a lui Cristi nu a fost poruncită şi nici dorită de Dumnezeu. Dumnezeu nu este un răzbunător și aplicator de pedepse. Dumnezeu este un infinit de Iubire, Bunătate, Frumos și Adevăr.
    Aceşti oamenii au făcut ceea ce au vrut pentru că sunt lacomi, pofiticioşi de a face rău oamenilor, iar mai apoi caută modalităţi prin care să-şi justifice faptele cu fel şi fel de înscrisuri. Dacă lăsăm lucrurile, dacă tăcem, mâine poate fi rândul nostru.
    Haideţi să le desmostrăm acestor stăpâni că Cristi a putu să fie înşelat dar Dumnezeu nu se lasă înşelat. El este bun, perfect, drept, plin de milă, iubitor şi corect. Haideţi să nu permitem execuţia lui Cristi împotriva voinţei lui Dumnezeu.
    Oamenii care au semnat împotriva lui Cristi în mod sigur vor da socoteală înaintea lui Dumnezeu şi nu va fi loc de scuze sau justificări. Dumnezeu va judeca fiecare persoană cu dreptate, va judeca intenţiile şi motivaţiile fiecărei inimi în parte.
    Stau uneori si ma uit in jurul meu si ma uimeste rautatea unor oameni care pur si simplu se poate taia cu cutitul. Ma uimesc de fiecare data de privirile taioase ale acestor oameni, care se uitau la Cristi de parca ar vrea sa îi ia gatul, fara ca macar sa-i cunoască sensibilitatea, bunătatea, hărnicia. Toate din cauza unor lucruri marunte. Doare pentru că era lider de sindicat şi a avut îndrăzneala să iasă în faţă cu realitatea.
    Lui Cristi i s-au spus vorbe atat de taioase, aruncate atat de usor. Vorbe care în mod sigur îl dor, care poate chiar îl taie. Vorbe pe care sigur le tine minte toata viata. Vorbe care, uneori, nu isi au locul, dar acum este mai grav pentru că s-a ajuns la fapte !
    Vă rog să lăsaţi comentariile voastre,mesaje care cu siguranţă nu vor fi argresive la adresa lui Cristi, să vă spuneţi opinia.
    Uimiţi-mă cu bunătatea dvs de colegi şi priteni ai lui Cristi. A fost destul criticat, fara pic de bun simt, judecat fara sa stie ce durere poate urma în sufletul lui Cristi, fără să i se cunoască problemele.
    Cristi cu politeţea şi buna educaţie a luptat pentru ca să facă ceva pentru noi, pentru ca să trăim intr-o lume mai buna.
    Schimbarea în bine incepe de la noi. Haideţi să nu fim nepăsători faţă de greul încercat de Cristi, de ceea ce zace în el acum, faţă de sentimentul lui, de momentele traumatizante prin care trece. Încercaţi să vă puneţi în situaţia lui, şi o să vedeţi de ce suntem motivaţi să reacţionăm. Unitatea noastra l-ar face să-i revină acel zîmbet blajin şi să răsufle mai uşurat.
    Haideţi să-i transmitem bunătatea noastră, solidaritatea. M-am saturat de oameni care se cred mai destepti, care judeca, care sunt sarcastici, ironici, care taie si spanzura doar pentru ca se cred mai buni şi mai puternici şi pentru că Cristi era o persoană inferioară lor.
    Haide să-i demonstrăm lui Cristi că şi inima noastră este bună, la fel cum a demonstrat şi el pentru noi.
    V-aţi gândit vreodată că, poate Cristi stă cu mâinile împreunate şi ridicate spre cer strigă după ajutor ?!
    Cu toţii din lume suntem persoane obişnuite, chiar dacă unii poartă alte „pălării” sau au o anumită titulatură, au putere sau vor să credem că ei sunt deasupra tuturor. Şi ei trebuie să aibă aceleaşi temeri, îndoieli şi speranţe. Şi totuşi, nu le-a fost teamă să-l elimine pe Cristi.
    Ceea ce animalele fac din instinct, oamenii trebuie să facă din conştiinţă şi credinţă, prin fapte bune, iar Cristi în mod sigur o să vă fie recunoscător prin rugăciune, iar Dumnezeu vede faptele voastre bune făcute în favoarea lui Cristi.
    ● HAIDEŢI OAMENI BUNI, reflectaţi asupra a ceea ce se întâmplă şi veniţi în sprijinul încercărilor lui Cristi.
    Pentru faptele voastre de omenie veţi fi răsplătiţi cu sănătate !
    Multumesc !

  12. NELU Răspunde

    Chemati TV locala, centrala, presa. Cine este urmatorul executat ? Cristi nu a tacut a spus adevarul ba chiar a repetat adevarul la tv si ce si unde s-a ajuns. Ia gasit nănasul. Foarte urat. in ce hal a ajuns fabrica. Daca te apuci si spui adevarul si vrei sa iti revendici drepturile esti decapitat ? Mergi la un avocat bun sa te judeci. Nu meriti dupa atatia ani de truda in fabrica sa fi rugucit in acest hal. Chiar sa facem ceva pentru Cristi sa il ajutam si sa mergem cu toti la tribunal. Nu am frica de conducere.mai degraba am frica de dumnezeu.

  13. nu sintem lasi ! solidaritate Răspunde

    si eu sint cu Cristi. stiu ce om este.harnic,bun la suflet,glumet,sare in ajutor pentru oricine.asta da putem sa mergem la tribunal si sa spunem la toate televiziunile ca nui corect. Cristi este omu de baza in fabrica.il cunosc de atitia ani si nu merita sa fie dat afara. cine stringe semnaturi pentru ca sa salvam problema lui Cristi. acuma sa va vad citi sintem cu adevarul si cu omul acesta

  14. bravo liderului de sindicat Răspunde

    Liderul de sindicat este omul cel mai important in susţinerea lui Cristi şi bineînţeles şi noi toti. Chiar cine strange semnaturi pentru reangajarea lui Cristi ? Nu merita sa fie dat afara! Cand am auzit ca pe CRISTI l-au dat afara din serviciu nu mi-a venit sa cred.

    Il vrem cu orice pret pe Cristi inapoi alaturi de noi !

  15. ionica Răspunde

    mai la ce sa ajuns.omu asta are nevoie de servici.are o virsta unde cine il mai angajaza.a lucrat cu noi multi ani.a fost stilpu nostru.cunoste orice din fabrica,unde il pui el iti lucra.ii om harnic si isi vede de traba lui.acum Cristi are si probleme de sanatate.stiu ca a umblat mult pe la fizioterapie si chirurgi.aiurea rau.nu vrem sa plece Cristi.nu vrem sa cada omul asta.a fost cu noi de fiecaredata.cum sa il ajutam

  16. cuvinte drepte Răspunde

    ma credeti ca am plins cind am citit ce s scris RAMO pentru ca vorbeste tare bine acolo.Corect este sa il ajutam pe CRISTI.Nu pentru ca au scris uni sa il ajutam.Eu sint cu dreptatea.CRISTI a facut multe pentru noi.Deja ii simpt lipsa.Sa lucram si sa ridem impreuna,sa ne respectam.CRISTI a lucrat intot deauna si nu a facut nimic rau ca sa il trimita astia acasa de la lucru.De multe ori lua calmante pentru durere de coloana si lucra asa cu durere ca sa nu sa duca in medical.Rasplata asta nu trebe sa o primeasca el.El a vazut de treaba lui si a fost de partea noastra.

  17. bine zis John Răspunde

    daca nu reactioneaza lumea acuma ca pe Cristi la dat afară ne meritam soarta.O sa trebuasca sa ne tinem gura si sa rabdam sa tacem sa ne multumim cu ce salar ne dau pentru ca atfel ne zboara si pe noi.Daca va place sa va lasati dirijati si nu reactionati asa cum spune John o sa vedeti.O sa fie tirziu.

  18. alaturi de Cristi Răspunde

    va mai amintiti unul dintre articolele de pres din 15 martie 2019 ?
    Vestele albastre. Revolta celor 400 !
    Aici Cristian Campan ne susţinea interesele în faţa presei, tv, conducerii.
    Noi cum il sustinem ?
    redau articolul:
    “Sute de muncitori de la fabrica Electrolux din Satu Mare se află în a doua săptămână de grevă generală. Cer doi lei în plus la ora de muncă și își zic vestele albastre, după model francez. Suntem, totuși, în România. Unde revolta lor ar trebui să deschidă o discuție, adesea evitată, despre viețile și drepturile celor care trudesc cu brațele în sistemul privat. | Foto: Cristian Câmpan
    Cristian Câmpan lucrează în fabrica Electrolux de la Satu Mare din 2002. E presator la secția procese metalice și câștigă 1.900 de lei net, cu 200 de lei mai mult decât colegii care lucrează la benzile de montaj. Ei iau acasă 1.700 de lei în fiecare lună.
    Câmpan e și lider sindical. Reprezintă 114 muncitori ai fabricii. Aproape 100 dintre ei sunt în grevă generală de pe 4 martie. Trebuie să fii foarte bine organizat și să ai unitate pentru a susține greva. Se pare că mișcarea lor are ingredientele necesare.
    Însă Cristian Câmpan e dezamăgit. Urmărește de câteva săptămâni relatările de presă despre greva muncitorilor de la Electrolux și crede că revolta lor nu primește susținerea, atenția pe care le primesc mereu acțiunile similare ale cadrelor didactice sau ale medicilor.
    “Drepturile sunt drepturi indiferent dacă lucrezi la stat sau la privat”, susține hotărât Câmpan.
    Iar bărbatul nu greșește.

  19. silenzio Răspunde

    Toti vb in fabrica ce se intimpla si cine ia o hotarire pt Cristi si cind? Cristi Campan trebe sa fie aici in fabrica.Nu au motive sa il lichidese ca asa o inventat minciuni ca nu is face traba sau io stiu ce prosti.Cristi este harnic si is vede de traba.lo data afara.Numa de ce o avut gura mare la protest si era lider si de partea nostra si sa ne sperie pe noii.Nu ne lasam pt ca nu sintem lasi.Cristi Campan trebe sa vina inapoi la lucru in fabrica.Am invatat multe de la el si este un pretin adevarat.Domne cum lo luat cu japca vineri noapte.Daca eram io le dadem io dat afara.In alta tara vine politia si cere esplicati directorilor.In alta tara nu pot sa deie afara asa usor un om mai ales ca Cristi o lucrat forte multi ani in fabrica.

  20. zoli Răspunde

    Cristi nu te lasa sa mergi la avocat si la emisiunile de la televizor Acuma o sa fim noi urmatori si o sa aiva treaba cu noi da cu tine ca ai fost lider clar ca ai incurcat acolo treburile lor la protest si peste tot.Nu imi vine sa cred Cristi ce tio facut astia.pina acuma ai fost omu bun in fabrica si dintrodata sa te deie afara.Merem la tribunal toti ca si la becali in sala de judecata sa nu te lasii.

  21. Simo Răspunde

    corect. pina in pinzele albe sa se lupte cu ei.Noi sintem de partea lui Cristi.Hai sa va vad la semnaturi si la fata locului.Asa cum o facut el pt noi sa facem ceva noi pt el.Sper ca nu atii uitat si nu il uitatii acuma ca el are nevoie de noi.Nu va sperieti ca pote va ameninta astiea.Nu pot sa ne deie pe toti afara ca asa gasesc motive peste motive care nu sint adevarate cum io gasit lui Cristi

  22. john Răspunde

    DREPTATE PENTRU CRISTI ! ALO ? SECTIA PRESA AUDE ? SAU DORMITI IN CONTINUARE ?

  23. Ramo Răspunde

    Felicitari Cristian !
    Azi la instanta satmareana ai invins, ai avut castig de cauza. Esti puternic. Ai invins batalia cu cineva care vroia sa profite de pe urma ta. Dumnezeu este alaturi de tine pentru ca esti un suflet bun, este o persoana cu un caracter frumos, un barbat educat, un om exemplar atat la locul de munca, pe strada cat si acasa.
    Te asteptam sa te reintorci in randul colegilor, alaturi de care ai fost si pentru drepturile carora ai luptat ca o hiena, ai intrat in greva foamei, desi sanatatea subredă ţi-a pus in pericol viata.
    Oare indrazneala de a ne sustine prin toate mijloacele, efortul, timpul, emotiile tale, trairile tale pentru noi trebuie sa le platesti chiar atat de scump incat sa fi dat afara de la locul de munca dupa 19 ani de o activitate frumoasa la Electrolux, de ce trebuie tu sa suporti consecintele si tratamentele josnice ale marilor oameni..iar noi unde suntem ? Oare suntem alături de tine ? Sau ne ascundem precum cainele care sterpeleste osul ?!
    Vreau solidaritate pentru omul nostru care a trait si luptat pentru binele nostru, a familiei noastre.
    Sanatate si impliniri !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.