Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

FOTO. Gunoaie basculate pe mijlocul drumului, într-o localitate din județ. Poliția, la fața locului

Gunoaie basculate pe drumului, între localitățile Boinești (Bixad) și Lechința (Călinești-Oaș) din județul Satu Mare. Primarul din Călinești, Dinu Birtoc îi promite celui ce a transformat drumul în coș de gunoi o amendă uriașă.

,,În ciuda faptului că am lansat campania de colectare selectivă a deșeurilor, în plin drum, între Boinești și Lechința, o mașină care a venit din Lechința a basculat mizeria în mijlocul drumului. Promit că am să fac verificări, iar persoana care a făcut lucrul ăsta nu scapă nepedepsită, pentru că nu poți să faci așa ceva, să-ți bați joc de o comunitate întreagă”, a declarat primarul Dinu Birtoc.

La fața locului s-a deplasat și un echipaj de Poliție.

 

 

 

11 comentarii

  1. Ionica Răspunde

    N-ai ce face cu taranii…Atata stiu….Apoi sa ma ziceti ca romanii is oameni faini si gospodari

  2. Mae Răspunde

    Pate găsiți o adresa printre gunoaie și știți cui sa dați amendă !

  3. x-ulescu Răspunde

    cand am vazut titlul ,am crezut ca este vorba de un protest # rezist,care a blocat drumul ( si nu m-am inselat )

  4. Ardelean Răspunde

    Mentalitate de militzian… . Daca iau din cutia postala o factura de-a primarului si o arunc in gunoiul acela, il amendeaza pe el “detectivii” chemati?

  5. Nimeni Răspunde

    Categoric gestul de a arunca deseurile in mijlocul drumului este de sanctionat, eu doar vreau sa scot in evidenta unele aspecte referitoare la colectarea selectiva a deseurilor. Singurul loc din judet unde se pot depozita deseurile este rampa de la Doba. Imaginati-va ca sunteti in locul cel ma indepartat din judet fata de rampa de la Doba si ca aveti deseuri de constructie de care trebuie sa scapati. Cat v-ar costa sa vi le duceti prin mijloace proprii acolo? Cat v-ar costa sa apelati la operatorul arondat localitatii de bastina? Nu ar fi chiar o suma mica, asa ca …acestea se arunca pe drumuri, in santuri, in albiile raurilor si paraurilor, in locurile greu accesibile,etc. De ce? Pentru ca este gratis si nu risti nimic pentru ca nu te amendeaza nimeni. Ati citit ce a zis primarul ca tocmai a implementat colectarea selectiva a deseurilor si ca el il va prinde pe cel care a aruncat aceste deseuri. Parerea mea e ca nu primarul ar trebui sa-l prinda ci o politie ecologica specializata in astfel de probleme, dotata corespunzator. E obligatorie peste tot colectarea selectiva a deseurilor insa lipsesc cu desavarsire mijloacele de control a modului cum sunt acestea realizate. Veti zice ca avem legi, institutii, operatori, baza materiala,etc. , le avem nu zic nu …numai ca deseurile sunt peste tot. Am vazut si presa este drastica cu operatorii care nu ridica deseurile, in schimb nu zice nimic de cei care in loc sa depozitele deseurile in recipientele adecvate le pun jos si se cam fac nevazuti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.