Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

APEL. Sătmărenii, chemați să lupte împotriva COVID-19: ,,Garanția reușitei suntem noi toți, uniți”

Asociația Uniți pentru Satu Mare face un apel către toți sătmărenii să se alăture luptei împotriva noului coronavirus. Până în acest moment, în contul asociației au fost donate sume importante de bani ce au fost direcționate către unitățile spitalicești din județ.

De asemenea, cu ajutorul banilor donați de sătmăreni, reprezentanți sau nu ai asociației, au fost trimise comenzi pentru achiziționarea de aparatură medicală pentru spitalele din județul Satu Mare. Următorul pas, spun cei de la Asociația Uniți pentru Satu Mare, este acela de a aduna fonduri necesare pentru achiziționarea chiturilor de testare rapidă.

Redăm comunicatul de presă remis redacției Portal SM:

Asociația Uniți pentru Satu Mare, consecventă scopului pentru care a fost înființată este alături de toți sătmărenii în aceste vremuri de grea încercare. Prima urgență pentru asociație este asigurarea protecției medicilor din spitale, punctele strategice vitale în combaterea și limitarea efectelor virusului SarsCoV-2. Ca atare, toți asociații au donat sume consistente de bani, în cuantum de peste 200.000 de lei.

Prin generozitatea unor sătmăreni, în contul asociației au mai intrat aproximativ 150.000 de lei. Separat de aceste donații, unii membrii ai asociației, în calitate de persoane fizice private, au făcut și fac, în continuare, donații, în bani și materiale, de sute de mii de euro unor unități spitalicești din municipiul și județul Satu Mare.

Am transmis comenzi pentru materiale de protecție a medicilor și aparatură medicală în valoare de aproximativ 250.000 de lei. Este vorba de 5.000 de măști de protecție de tip FFP 2, un aparat de ventilație mecanică, 150 de dispensere, 16 aparate de emisie-recepție, necesare pentru comunicare în interiorul spitalelor.

O parte dintre aceste materiale au fost distribuite unităților spitalicești, iar în zilele următoare este așteptată sosirea materialelor deja comandate. În continuare, încercăm aprovizionarea unităților spitalicești cu necesarul de maximă urgență, în primul rând cu chiturile de testare rapidă! (foarte scumpe dar strict necesare pentru toți), în așa fel încât să sprijinim eficient lupta medicilor pentru însănătoșirea bolnavilor.

Secundar, în măsura posibilităților, în viitor, asociația urmărește sprijinirea materială de urgență a căminelor de bătrâni, a caselor de copii și a oamenilor în nevoie.

Toate sumele de bani care s-au strâns și se vor strânge în contul asociației vor fi utilizate exclusiv în lupta cu noul coronavirus, precum și pentru ajutorarea persoanelor defavorizate, copii și bătrâni.

Facem un apel la toți sătmărenii să contribuie la realizarea scopului imediat al asociației noastre, în egală măsură beneficiu pentru toți sătmărenii: lupta cu noul coronavirus SarsCoV-2, limitarea efectelor bolii pe care o provoacă și eradicarea ei. Garanția reușitei suntem noi toți, uniți!, iar suportul moral îl reprezintă faptele noastre, marcate de iubire, grijă și respect față de toți sătmărenii.

Datele necesare pentru efectuarea donațiilor sunt următoarele:

ASOCIAȚIA UNIȚI PENTRU SATU MARE

Sediul: str. Tudor Vladimirescu, nr. 2, ap. 9, Satu Mare.

Cont bancar: RO06UGBI0000342012203RON 

Garanti BANK Satu Mare.

2 comentarii

  1. Adi Răspunde

    DEMISIA MANAGERUL SPITALULUI
    DEMISIA DIRECTORUL MEDICAL
    PAULA SI MARCK

  2. Aru Răspunde

    DEMISIA DEMISIA DEMISIA ? ALTCEVA MAI STII ..?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.