Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Atenție, sătmăreni! Înșelătorie pe Whatsapp cu vouchere de cumpărături

Atenție, sătmăreni! Înșelătorie pe Whatsapp cu vouchere de cumpărături. Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Națională (CERT-RO) avertizează asupra unei înșelătorii care vizează clienții Lidl Romania și Adidas prin metoda oferirii unor vouchere de cumpărături care se propagă rapid, prin intermediul aplicației de mesagerie WhatsApp.

Utilizatorii primesc mesaje aparent “promoționale”, prin care li s-ar oferi posibilitatea de a câștiga vouchere de cumpărături sau chiar produse, în schimbul răspunsului oferit la câteva întrebări.

În ambele situații, odată ce victima accesează link-ul primit este redirecționată către un mini-chestionar. După ce răspunde la toate aceste întrebări, utilizatorului i se promite un premiu (voucher sau produse, în funcție de campanie) pe care îl poate revendica doar dacă distribuie mesajul mai departe către alte contacte. În momentul în care se accesează butonul de distribuire, mesajul este transmis automat întregii liste de contacte din WhatsApp.

CERT-RO recomandă să se evite accesarea unor astfel de link-uri și redistribuirea lor. În cazul ofertelor promoționale sau a concursurilor organizate online, trebuie validată existența unor astfel de inițiative pe canalele oficiale ale companiilor implicate (webiste, canale oficiale de social media). Este recomandată și citirea cu atenție a instrucțiunilor oferite, ortografie sau corectitudinea gramaticală a textului. În cazurile prezentate, mesajul este unul extrem de prost redactat în limba română, unul evident tradus automat din alte limbi.

Sursa: profit.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.