Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

AUDIO. Incident cu Poliția la Penitenciarul Satu Mare. Mascații nu încap de un jurnalist

Incident cu Poliția la Penitenciarul Satu Mare după incendiul în care trei deţinuţi au murit. După plecarea pompierilor, la fața locului au ajuns mascații.

Unul dintre ei s-a apropiat de reporterul PortalSM şi l-a întrebat ce caută acolo. Degeaba i-a spus reporterul PortalSM că este de la presă şi are nevoie de imagini de pe stradă, că reprezentantul Poliţiei l-a forţat să părăsească zona şi l-a urmărit până a ajuns într-un loc de unde nu putea realiza fotografii.

Ulterior, reporterul PortalSM a încercat să ajungă într-un alt unghi de unde avea vizibilitate spre Penitenciar, dar a fost luat din nou în vizor. În tot acest timp a fost ameninţat cu dosar penal de către poliţist. 

Discuţia reporter – poliţist:

Reporter: De acolo nu pot să filmez nimic.

Poliţist: Dar nu mă interesează pe mine! Pune-te în mişcare!

Reporter: Pot să mai fac o poză eventual?

Poliţist: Nu poţi să mai faci nicio poză! Te rog frumos să te pui acuma în mişcare! Nu înţelegi?

Pentru ca tonalitatea discuţiei să fie cât mai autentică, redăm un fragment înregistrat:

 Jurnalistul a fost “condus” până în acest loc:


Reporterul PortalSM a contactat-o pe Paula Gabor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, care i-a spus că poate face o sesizare pe email dacă se consideră neîndreptăţit.

În urma acestui incident, reprezentanţii PortalSM sunt hotărâţi să sesizeze Ministerul Afacerilor Interne. Trebuie precizat faptul că zona nu a fost îngrădită, anterior sosirii mascaţilor mai mulţi reporteri au efectuat fotografii chiar din faţa penitenciarului fără nicio problemă.

Amintim că trei persoane au decedat în incendiul ce a avut loc în această seară la Penitenciarul Satu Mare. Alte două persoane se află în stare gravă.

„Forțele de intervenție: 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 3 ambulanțe SMURD și 4 ambulanțe SAJ. Incendiul a fost lichidat, însă au fost înregistrate 5 victime. 3 persoane decedate și 2 persoane în stare gravă. În acest moment cele 2 persoane sunt transportate la UPU Satu Mare.

Alte 5 persoane au fost evaluate medical la fața locului și nu necesita transport la spital”, transmite ISU Satu Mare.

 

16 comentarii

  1. Szalma Jack Răspunde

    Eu ,neutru total fiind,sunt de parere,mai ales acum in situatia in care ne aflam,sa nu va mai dati sau sa va credeti ceea ce de fapt nu prea sunteti,”jurnalisti si reporteri” !!Si nu cred ca acea poza, pe care doreai s-o faci cu tot dinadinsul, ar fi fost cea mai elocventa dintre toate pozele pe care le-ai facut !

  2. BMA Răspunde

    Șefii MAI și mai ales a penitenciarului trebuie demiși de urgență. Stop abuzurilor, plus ca au murit 3 oameni din penitenciar. De ce aveau foc deținuții la ei? Demiterea de urgență a întregii conduceri, înclusiv a MAI pt. Abuzul mascatilor

    • Yuhuuuuuuuuuu Răspunde

      @bma-Să-și dea demisia Iohannis,Orban,Vela iar mascatii să fie demascati .

    • Altu Răspunde

      Foarte bine. Să se distribuie la toți deținuții cel puțin 5 l de benzină, că oricum s-a ieftinit și brichete de cea mai bună calitate să nu de-a greș. Economie la buget, că vin vremuri grele. Sper să ia exemplu și alții.

  3. Unu' Răspunde

    Jurnalismul lu’ pește! Dacă mergi la un asemenea eveniment cu un telefon, normal că nu poți face poze decât de foarte aproape! Și alea de cea mai proastă calitate!

  4. 007 Răspunde

    Nu pot sa raman indiferent (nici) la aceasta postare-frustrare a ziaristului(???!!!) de la ,,Portal SM”care ne arata cum aroganta tipic cocalarilor, iese in evidenta,prin reactia fata de institutiilor STATULUI IN ACTIUNE,ceva de genul,,mai parlitilor stiti cine sunt eu” ?!Oare nu civilizatia spune(desigur si legea) ca trebuie sa te supui deciziei de somatie,privin eliberarea zonei la o asa situatie si sa nu mai spun de STAREA de NECESITATE ?Nu asa-i ?Ai gandit ,,ziaristule” ceva de genul,,Cine plm. mea sunt astia sa-mi spuna mie ce sa fac ?”Daca tu cu pretentii(vax )procedezi asa ,atunci ce sa mai zicem de cocalari ,hoti,escroci,analfabetii,etc,etc…multi dintre ei populand subsolul articolelor voastre cu tot felul de abjectii.
    Pentru a intelege de fapt de ce esti asa citeste-l pe fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu.
    Iata ce scrie fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, care prevede ce societatea va renaște din această criză.
    ,,Valorizăm ciudații și marginalii, ignorăm adevăratele elite, care prin mintea și brațele lor țin civilizația noastră în spinare de secole.
    Tinerii noștri habar nu au cine ne sunt laureații Nobel, dar ridică la rang de icoană o chiulangioaică ciudată de 15 ani. Ne aruncăm la gunoi pilonii culturali și băgăm în capul copiilor noștri producțiile minore ale unor bravi, dar irelevanți, oameni de cultură, doar pentru că reprezintă “diversitatea”.
    Ne renegăm propria istorie (și autoflagelăm) doar pentru că, anumite aspecte din ea ne par ca fiind contrare valorilor noastre de azi.

    5) Ne permitem luxul să ridicăm la rang de “opinii”, și să lansăm pe baza lor “dezbateri societale”, elucubrațiile unor dezaxați. Imbecilitățile antivaxerilor sau ale celor care vor să ne constrângă să adoptăm modul lor de viață erbivor, sunt exemple.

    6) Lejeritatea cu care ne batem joc de religia care a clădit civilizația noastră și acceptarea – din lene intelectuală și comoditate – a invadării spațiului nostru intim de către religii și obiceiuri care vehiculează teme aruncate la gunoiul istoriei acum vreo 4-500 de ani de Occident.

    7) Exprimarea firească a masculinitatății a devenit “toxică”, feminitatea e echivalată cu “depravarea” sau, după caz, “supunerea” față de societatea, nu-i așa, oprimant patriarhală. A ajuta o femeie să care o ladă grea sau a-i deschide ușa, a devenit “o inaccepabilă expresie a sexismului binevoitor”, cum îmi explica deunăzi responsabila cu relațiile dintre bărbați și femei dintr-o mare multinațională. Spokesman a devenit spokesperson, “Ileana doctorița” a devenit “Ileana tractorista” și, iată, – problem solved – am atins, din condei, justificata dorință de egalitate între bărbați și femei în lumea occidentală, uitând că în lumea “altei culturi”, pe care trebuie să o respectam în numele… toleranței, femeile sunt omorâte cu pietre dacă doar se uită la un bărbat. Vorba poetului: privim, prin gaura cheii/emanciparea femeii.

    8 ) Dacă îți iubești țara relaxat și sincer ești un naționalist nefrecventabil, dacă expui evidența și îți place rânduiala firească a lucrurilor ești automat un “reacționar”. Dacă ești mai ghinionist, direct “fascist”!

    9) Excelența e suspectă, mediocritatea o virtute.

    10) Aroganța față de culturi majore, China, India, Japonia, Rusia și chiar Turcia, cuplată cu orbirea geostrategică: ne e mai teamă de SUA decât de Rusia sau China.
    Toată lumea cere drepturi, nimeni nu simte că are și obligații(citeste mai mult pe ev.zilei)

    • @007 Răspunde

      Prietene,comentariul e bun,dar pentru cine ??!!! :)))))))))))))

    • 008 Răspunde

      Multe ar fi așa cum afirmi tu. Probabil. Cel puțin tu, se pare, că ești ferm convins de tot ce spui. Doar că iepoca aia mult dragă ție face parte din trecut, din fericire. Aroganța și aerul de superioritate afișate de tine de definesc. Tu, reprezentant și susținător al instituțiilor de forță. Mare sculă pe basculă. Nu cred că este nevoie să școlești oamenii. Tu ai grijă și fă-ți treaba pentru care ești bine de tot plătit. Deocamdată ești cam corigent.
      PS. Și zici că mediocritatea este virtute? Dar tu nu îți dai seama că tocmai un popor mediocru, neșcolit se poate conduce cel mai bine!

  5. bla Răspunde

    Dupa ce toata ziua va arata la TV ca avem politisti incapabili, credeti ca ala cu masca e diferit. Are masca si e are curaj sa vb. Daca i-ar fi dat jurnalistu masca jos, ar fi fugit la sefu sa raporteze, plangand

    • Ardelean Răspunde

      Nici eu nu l-am vazut pe barosanu cagulat umflandusi muschii mai zilele trecute, cand suedejii ce fac cetarne isi faceau poza de grup pe treptele IPj. Probabil era ascubs si el, alaturi de sefi, prin pod sau ceva magazie de subsol, sa nu-i ia asistatii sociali la picioare in dos. Are gura mare tablagiu, tinand cobt ca atunci politia locala i-o scapat de la omor.

    • Yuhuuuuuuuuuu Răspunde

      @bla-Daca politistu sau ala mascatu ar fi incapabili asa cum zici tu ,nevasta-ta,ma-ta sau sor’ta tot la doua ore distanta,poate si mai putin, ar fi violate de cine ar vrea si cine n-ar vrea,aleatoriu…Cere-ti scuze si zi mersi ! :))))))))))))))))

      • bla Răspunde

        yuhuuuuuuuu.. .beshina mica ce esti tu. Eu doar ce o …… ….. Deoarece mascatu ala e un fricos, cum zicesi Ardelean. S-ar putea sa fi char tu cacaciosu ala , care se ascunde dupa o uniforma . hai sictir!

      • Ardelean Răspunde

        Nu am spus ca ar fi fricos…ci doar ca, stunci cand su de-a face cu suedejii asistati social ii scoate politia locala din scandal. In ianuarie, de ex…vitejii n-au iesit din sediu, sa ia la pulane bastanii ce faceau pisu pe statuia lui cuza si pe bancomatu de la intrare.

      • Ardelean Răspunde

        Pe mine ma pufneste si azi rasul cand imi aduc amibte de grasunelu ala pe care l-au scos de vre-o cativa ani, de craciun, sa patruleze la intimidare pe strada, cu ak47 pe piept. Pai mascatu ala era cel putin supraponderal….doar masca si aerele din anus ce erau de capul lui.

  6. trezirea Răspunde

    SINCER MASCATII AU PROCEDAT CORECT, APARAND JURNALISTUL SI OAMENII DE STIRI FALSE SI UMFLATE ASA CUM PRESASM NEA OBISNUIT….

  7. jiji Răspunde

    Ba sa promoveze conducerea puscariei si mascatii! Pentru orice pungasi, conducerea si politia e de vina!!!! Da’ sa le mai dea benzina si lemne sau sa-i trimita la munca, sa-si castige traiul din penitenciar, nu sa stea si sa faca talente si incendii, sa manance si sa bea, sa se uite moca la TV, sa-i frece pe gardieni cu tot felu de pretentii,…si toate astea pe banii nostri, cei care le platim traiul nineaca din taxe si impozite. Pai de unde oare asigura statul o gramada de drepturi puscariasilor?! De unde, intreb? Nu din BANII NOSTRI? Parintii nostri (doi) au impreuna, de multe ori, au pensie CUMULATA MAI MICA decat banii cheltuiti de stat lunar pentru un (singur) nemernic recidivist!!!!!!!! MUNCA FORTATA la centura Satmarului pana platesc cazarea, mancarea, etc!! Daca nu lucreaza, acolo sa ramana! …sau benzina… sa mai faca loc si la altii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.