Ultima actualizare: azi, 15:28
Locale

Satu Mare va produce măşti şi halate sanitare împotriva COVID – 19

Judeţul Satu Mare va produce măşti şi halate sanitare împotriva COVID – 19. Mai multe societăți de profil din județul Satu Mare au fost contactate pentru a produce materiale de prevenţie pentru populaţie în contextul răspândirii virusului COVID – 19.

Potrivit surselor PortalSM societăţile respective sunt în perioada reorgnizării şi obţinerii avizelor de la Ministerul Sănătăţii. Reprezentanţii Instituţiei Prefectului încearcă facilitarea obţinerii avizelor în condiţiile în care astfel de măşti şi halate se găsesc foarte greu pe piaţă.

Autorităţile se aşteaptă la un val de îmbolnăviri în următoarele două săptămâni, acesta fiind şi mtivul pentru care se încearcă protejarea cât mai bună a populaţiei.

România avea până miercuri confirmate 260 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 260 de cetățeni care au contactat virusul, 19 sunt declarați vindecați și au fost externați.

De la ultima informare, au fost confirmate 14 cazuri noi, după cum urmează: 7 în București, 3 în Brașov, 2 în Constanța, câte unul în Maramureș și Dolj.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 2 ani și 57 de ani.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.510 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 26.545 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.670 de teste. Dintre acestea, 4.410 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în 8 unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Iași și Constanța, inclusiv la Institutul Cantacuzino.

 

Un comentariu

  1. mipudeco Răspunde

    Ne-am bucura sa apara aceste masti nu peste un an, azi, adică foarte repede! Personalul medical neprotejat ce poate face?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.