Ultima actualizare: azi, 13:06

Naţionale

BREAKING. Al patrulea caz de coronavirus, confirmat în România

În România a fost confirmat un al patrulea caz de coronavirus. Este vorba despre o persoană din Timișoara, care a intrat în contact cu o pacientă deja diagnosticată, care s-a întors recent din Italia. 

Până acum, au mai fost înregistrate 3 cazuri – unul în Gorj, unul în Timiș și unul în Maramureș. Tânărul din Gorj a fost declarat vindecat. Ceilalți doi pacienți sunt în prezent spitalizați, la Timișoara și Cluj Napoca, iar starea lor este stabilă.

La nivel național sunt în carantină 42 persoane, iar 9431 persoane sunt monitorizate la domiciliu, potrivit celui mai recent bilanț furnizat de autorități.

Sursa: Digi24

2 comentarii

  1. Nimeni Răspunde

    Probabil sunt putine depistate fiindca nu au cu ce sa depisteze coronavirusul. Eu nu as fi prea linistit ca sunt numai 4 cazuri. Chiar daca ai avea un singur caz datorita faptului ca acest virus se transmite foarte repede de la individ la individ situatia este tot grava. Si in China, pornind probabil de la lilieci, a infectat un om si acum s-a ajuns la grozavia aceasta. Focarul se considera stins cand nu mai este infectat niciun om.

  2. y Răspunde

    @Nimeni.
    Și cum oamenii călătoresc și mai urmează ‘transhumanța’ clasică a diasporezilor de Paști…….??? Deci … nu ne văd bine. Autoritățile sunt clar depășite, vezi numai cazul lipsei măștilor de protecție din comerț sau a completelor de protecție lipsă pentru personalul medical din spitale. Numai sfinții și norocul ne păzesc.
    PS. Recent a trimis o depeșă DSP către toți medicii de familie ca să nu mai trimită la spitale pentru analize pe cei suspecți pentru că oricum n-au ce să le facă. Cică să stea acasă sub supraveghere!? Mă gândesc că în acest răstimp de 14 zile DSP va lucra la patron în locul celor suspecți, nu????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.