Ultima actualizare: azi, 19:07

Locale

Cine este Vergil Chițac, primul parlamentar depistat cu Coronavirus

Cine este Vergil Chițac, primul parlamentar depistat cu Coronavirus. Vergil Chițac este un ofițer de marină retras și politician român. Până la începutul anului 2016 rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, iar în 2016 s-a retras din Marină cu grad de amiral, s-a înscris în Partidul Național Liberal și a candidat la funcția de primar al Constanței la alegerile locale 2016, fără a fi ales. În decembrie 2016, a fost primul în lista de Senat a aceluiași partid pentru alegerile legislative, și a fost ales senator de Constanța.

Chițac a transmis un mesaj pe Facebook după ce a aflat că a fost diagnosticat cu noul virus.

„Dragi prieteni,

Din păcate, starea de rău pe care am acuzat-o în ultimele zile s-a dovedit a fi cauzată de Coronavirus COVID-19. Voi urma întocmai procedurile Direcției de Sănătate Publică și am încredere că totul se va rezolva cu bine. Sunt extrem de mâhnit că eu, soția mea și atâția alți oameni din România și din lume trecem prin astfel de momente. E o încercare pentru toată planeta.

Mă impresionează mesajele și încurajările care nu se mai opresc. Vă mulțumesc și vă doresc din suflet să fiți sănătoși și să aveți mare grijă de voi, pentru că boala poate lovi când nu te aștepți„

Senatorul liberal Vergil Chițac, depistat pozitiv la teste coronavirus, a fost adus la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța fără izoletă sau alte măsuri de protecție.

________________________________________________________________

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, a declarat pentru Ordinea.ro că testul senatorului Vergil Chițac a ieșit pozitiv.

„Da, vă confirm informația. Senatorul Chițac a făcut testul pentru coronavirus, așa cum deja știti și rezultatul a ieșit pozitiv. Atât pentru el, cât și pentru soție. Din momentul în care am aflat, am decis să mă autoizolez și eu deoarece ultima data când m-am întâlnit cu domnul senator a fost luni, săptămâna aceasta. Am plecat, ieri, spre Parlament și în momentul când voiam să intru în clădire am primit vestea că domnul Chițac s-a testat pentru coronavirus. Mi-am sunat șeful de la partid și l-am informat despre situația și am plecat spre casă. De atunci, m-am autoizolat și aștep rezultatul testului”, a declarat Bogdan Huțucă pentru sursa citată.

Membrii BPN și PNL, izolați la domiciliu

Toți membrii BPN al PNL se vor izola la domiciliu, a anunțat Ludovic Orban. Premierul a anunțat că toți senatorii PNL au obligația să se autoizoleze și că el se va izola la Vila Lac 1. El a făcut aceste anunțuri după ce senatorul Vergil Chițac a fost confirmat cu coronavirus, fiind primul parlamentar depistat.

4 comentarii

 1. Lili Răspunde

  Catusele si izoleta nu sunt pentru politicienii nostrii…..
  Doar “nesimtitul” asta de Covid 19 le da batai de cap ……

 2. Gheo Răspunde

  Dumnezo nu culca-te!

 3. Nimeni Răspunde

  Poate vor scoate o lege prin care sa-si faca imunitate impotriva coronavirusului…

 4. bla Răspunde

  Va zic eu ce este , nu cine este : E dovada ca “privilegiatii” care ne conduc nu au nevoie de izoleta daca sunt depistati cu Covid19. De ce subnumitul nu a fost transportat in izoleta? El are voie sa umble cu coaiele pe-afara daca vrea . Si ca sa fie mai marlani, au declarat ca se ascund in vila lor preferata! Acolo unde se discuta muuuulte la un pahar de vin. O sa stea toti in cuibu lor de petrecere in timp ce astia ce vin de dincolo sunt aruncati ici colo. Cu siguranta si-au facut provizii de vin si carne de mistretz. Sa scape de virus si sa ajunga toti la spital cu trichinella spiralis :DDDD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.