Ultima actualizare: azi, 21:50

Locale

Coronavirus confirmat la Satu Mare. Bărbat întors din Italia, aflat în carantină

Primul caz de Coronavirus confirmat în județul Satu Mare. Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 46 de ani, întors din Milano în data de 11 martie. 

Bărbatul se află într-un centru de carantină din județul Satu Mare, existând riscul ca el să fi intrat în contact cu alte persoane. Autoritățile au transmis că se va face o anchetă în acest sens.

„Urmează să se facă ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților”, transmite Prefectura Satu Mare.

Pacientul urmează să fie transferat într-un centru de specialitate pentru a fi sub supraveghere medicală.

Este primul sătmărean diagnosticat cu Covid-19, până în acest moment.

Știre în curs de actualizare…

_____________________________________________________________________________________________

Președintele Iohannis a decretat stare de urgență în România, începând cu luni, 16 martie 2020.

Guvernul va putea aloca mai mulți bani pentru sănătate cu proceduri simplificate de achiziții publice.

Anunțul a fost făcut, sâmbătă seara, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Palatul Cotroceni.

“Este foarte important ca măsurile care vor fi luate să fie luate la timp, în aşa fel încât să prindă, iar pentru a face posibilă această luptă cu toate instrumentele prevăzute de lege am decis să decretez stare de urgenţă la începutul săptămânii viitoare”, a spus şeful statului după ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţii de către membrii Cabinetului Orban III.

În acest fel, Guvernul va avea posibilitatea să aloce mai mulţi bani domeniului sănătăţii, mai mulţi bani pentru medicamente, mai mulţi bani pentru aparatura medicală absolut necesară. În acelaşi fel, această situaţie va permite să se realizeze achiziţii într-un timp foarte scurt cu proceduri simplificate punând astfel la dispoziţia Guvernului toate instrumentele necesare pentru a gestiona în modul cel mai eficient criza generată de coronavirus”, a explicat Iohannis.

 

10 comentarii

  1. Satmarean Răspunde

    Bravo lui!banui ca s-a plimbat peste tot in oraș și a umplut bine pe mulți sătmăreni!ne meritam soarta..neam de strainta ce suntem!multumim diaspora..

  2. Alin Răspunde

    Fainnnnn……si toti din carantina sunt infectati…..

  3. anonim Răspunde

    pai se putea sa nu avem si noi cazuri de coronavirus in oras?!.
    nu se putea,bineinteles…
    oameni inconstienti care se gandesc doar la ei !

  4. Anonim Răspunde

    Eu nu inteleg un lucru! Din milioanele de romani din diaspora sunt cateva sute inconstienti de ceea ce fac de ce acuzati toata diaspora!?? Si eu sunt intr-o zona afectata si nu am de gand sa merg nicaieri pana nu dispare tot pericolul! Devenim tot mai rai si acuzam pe toata lumea si ne miram ca se se intampla! Bravo

  5. pop Răspunde

    eu inteleg panica care ii,si eu sunt putin panicat,dar daca stai sa te gandesti mai multe persoane au murit in judet din cauza accidentelor rutiere,cauzate de consum de alcool,etc..
    Dar toate comentariile astea meschine doar arata ca nu suntem uniti.
    Cred ca mai mare e panica de-a fi infectat si transferat intr-un centru de carantina,caci acolo nu mai stai cu telecomanda in mana si berea in stanga ta

    • Nuno Claro Răspunde

      Gustere , nu toti lucram la stat . Unii , daca trebuie sa se izoleze , isi pierd afacerile .

      • Satmarean Răspunde

        Isi pierd afacerile pe dracu. Le reiau de unde le- au lasat. Pe toata aceasta perioada nu platesc taxe la stat si din banii aceia platesc o parte din salariu pe perioada in care sa lucrat. Si angajatul treb sa inteleaga ca daca nu a lucrat toata luna nu poate lua tot salariul. Ratele la banca sunt amanate pe toata aceasta perioada, iar daca nu fac cumparaturi de nebuni au si de facturi si de trait pana la urmatorul salar. Situatia s-ar complica daca ar dura peste 3 luni aceasta situatie ( fara salar),pt ca ar fi multi care nu au bani pusi la saltea ,dar poate o fi o invatatuea de minte pt toti cum cheltuim cand totul o ok si nu punem putin si deoparte( si 50 lei pe luna- de la tigari,alcool)

  6. Nimeni Răspunde

    @pop. Nu le poti compara. Numarul mortilor din accidente nu creste exponential ca in cazul coronavirusului. Daca nu iei masuri, coronavirusul se poate transmite pana la peste 60 % din populatie, intr-un timp scurt te vei trezi cu vreo 3% din cei 60% morti si cu sistemul sanitar blocat.

    • lol Răspunde

      Clar ca nu se compara mortii din accidente,boli cronice,abuz , cu mortii din corona. Virusul se raspandeste repede,cu cat cresc cei infectati,cu atat creste rata mortalitatii. Iar 3% morti este acum ,cand inca sistemul sanitar functioneaza…sa vezi daca se ajunge la 60% infectii,rata mortalitatii creste exponential fara ingrijiri adapte. Virusul asta nu e o joaca,tari lovite in plin au inteles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.